zondag, september 27, 2009

Reeuwijk 6 wint op routine

De eerste competitiewedstrijd op 26 september bracht succes voor coach Evert en zijn mannen. Sportlust 14 was niet opgewassen tegen het geroutineerde Reeuwijk 6. De 2-0 overwinning was dan ook dik verdiend.

De coach verkeerde in een luxe situatie. Hij kon maar liefst kiezen uit 18 spelers. Alleen onze financiƫle topmannen, EarlyGrey en Jan Muit ontbraken.

Ton Burger besloot, bij het zien van zoveel spelers, aan de kant te blijven en Evert te helpen met observaties. Dit leidde naar een glasheldere analyse na afloop (Hierover later meer).

Onder leiding van de goed leidende Martin Oosterwijk trapten we om 5 over een af (20 minuten te laat). Reeuwijk 6 trok direct het initiatief naar zich toe en was gedurende de gehele eerste helft de bovenliggende partij.

Ondanks een aantal goede kansen werd er niet gescoord door het zesde en de spaarzame tegenaanvallen werden door de verdediging bekwaam onklaar gemaakt. Gerrit moet zich daarbij nog wel enkele keren in de baan van het schot werpen, maar dat ging hem prima af. Vermeldenswaardig is nog wel het vlammende schot van ons aller Kluuk welke maar net overging (de bal, niet Kluuk natuurlijk).

Tijdens de rustige rust stelden we vast dat het mogelijk moest zijn om vandaag drie punten te pakken. Toch kwamen we in het begin van de 2e helft even in de problemen toen Sportlust twee goede kansen kreeg. De schoten gingen echter voorlangs. Een schot uit de tweede lijn werd door de doelman gestopt.

Het spel golfde nu op en neer en aan beide zijden ontstonden meer kansen. Het zesde bleek doeltreffender en de goed spelende Loek en Martijn zorgden voor een 2-0 voorsprong. Ondanks deze riante voorsprong werd het spel onrustig en nam de nervositeit toe naarmate de wedstrijd duurde. Sportlust kreeg nog een goede kans, maar de doelman wist het schot tot hoekschop te verwerken.

De spelers smeekten bij MO om het eindsignaal, maar deze was onverbiddelijk. De wedstrijd moest tot de laatste seconde gespeeld worden. het eindsignaal kwam uiteindelijk als een verlossing.

Analyse door Ton Burger
De wedstrijd had al bij rust beslist moeten zijn. Een 3-0 stand was zeker niet geflatteerd geweest. Het zesde maakte het zich in de slotfase onnodig moeilijk en sommige spelers (zoals Dorre) en de coach konden niet met de druk omgaan. Verder liet MO zeker 10 minuten te lang spelen. Tot slot: Kluuk is 7e klasse rijp. Hij creƫerde deze wedstrijd meer kansen dan het gehele vorige seizoen in de 8e klasse.

Uitblinkers
Loek, Gerrit en Kluuk

Blessureleed
Aanvoerder Ian viel helaas geblesseerd uit. Hopelijk valt het mee en kunnen we volgende week over hem beschikken.

Krat bier van Ian
Dezelfde Ian zette na afloop van de wedstrijd een krat bier neer vanwege zijn verjaardag van afgelopen vrijdag.

Wimpie valt uit door materiaalpech
Eric Overdam moest zijn activiteiten in de rust staken. Zijn voetbalschoenen bleken niet bestand tegen het zevende klasse geweld. Volgende week speelt hij op, in de USA aangeschafte, nieuwe Nikes (15 dollar).

Foto's Rien Hermenet op internet
De foto's van Rien Hermenet zijn gepubliceerd.

Klik hier

6 opmerkingen:

1. netjes mannen. ik merk op dat mijn afwezigheid een positieve invloed heeft gehad.......op het spel dan he

BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou nou heren

In het veld waren jullie niet zo positief over de scheidsrechter en hier lees ik dat hij prima floot??

3. En waar waren Muit en van Zijp dan wel?

4. Een supporter van zes28 september, 2009 14:57

Staan ze met 2-0 voor en beginnen ze de laatste minuten weer te zeiken over de tijd. Nou, MO kennende loopt altijd wel op tijd hoor. Aanrader:
    koop allemaal zelf eens een goed klokkie voordat je tegen de scheids begint te kwetteren.

5. Ja hoor, mijn Martin is altijd bij de tijd!

6. Ja, en zoals het klokje bij Mo thuis tikt, tikt het ook bij CVC hoor!