maandag, februari 21, 2011

Reeuwijk 9 verliest van DCV

En ja hoor, ook DCV bleek over een veredeld A elftal te beschikken. De gemiddelde leeftijd van dit elftal lag rond de twintig jaar. Het lijkt er dan ook sterk op dat DCV na de 8-2 overwinning tegen Berkel volledig vernieuwd is.

Inmiddels zijn we het er wel over eens dat we volgend seizoen in de veteranencompetitie uit zullen komen.

Opnieuw miste coach van Dam weer een heel regiment spelers. We hadden er dan ook precies 11. Dit keer kon Evert niet beschikken over Ton (wel aanwezig als vlagger), Kluuk (wel aanwezig als supporter), Ron, Tim, Dick en Martin. Gelukkig kon Dennis wel van de partij zijn.

Matto was er weer bij na zijn zware enkelblessure maar was eigenlijk niet in staat om te spelen. Hij deed zijn uiterste best maar was geen partij voor de supersnelle linksbuiten. Opbouwend moest hij zich noodgewongen beperken tot het snel inleveren bij zijn medespelers. Na de eerste helft was de koek dan ook op.

We begonnen redelijk goed en kregen zelfs de eerste kans. De snelle Marco van Dijk werd gevloerd in het strafschopgebied, maar de zwakke scheidsrechter zag er geen overtreding in. Hierna drong DCV sterk aan en kwamen we onder zware druk te staan. Een schot in de rechterbovenhoek kon ternauwernood tot corner verwerkt worden door de doelman. Ook de zeer goed spelende Gerrit was een rots in de branding en zag telkens kans een hoofd, voet, knie of ander lichaamsdeel achter de bal te krijgen.

Na twintig minuten was het toch raak. De razendsnelle rechtsbuiten liep twee CVC'ers voorbij en gaf een prima voorzet. De spits hoefde de bal alleen nog maar in het net te jagen. Het tweede doelpunt ontstond uit een lange bal die op de rand van buitenspel werd opgepikt en langs de doelman werd geschoven. Hierna volgde al snel het derde (lage schuiver in de uiterste hoek) en vierde doelpunt (van dichtbij hard in het dak van het doel). We keken bij de rust dus opnieuw (net als tegen Bergambacht tegen een 4-0 achterstand aan.

Hadden wij ook nog kansen in de eerste helft? Onze spitsen, Joost en Marco, kwamen op snelheid dicht in de buurt van het doel maar kregen geen opgelegde kansen, wel enkele mogelijkheden.

Zoals al gemeld kon Matto onmogelijk verder zodat we in de tweede helft met 10 man kwamen te staan. Reeuwijk 9 zat echter niet bij de pakken neer en vocht zich met keihard werken terug in de wedstrijd. Achterin hield de verdediging onder de bezielende leiding van Gerrit goed stand en voorin werd optimaal gebruik gemaakt van de kansen. Eerst schoot Joost prima in en hierna werd Marco getorpedeerd door de keeper. Hij velde zelf het vonnis, 4-2. Ook Dorre toonde zich weer scherp en zorgde op de bekende Dorre manier voor de 4-3.

De coach van DCV werd zeer zenuwachtig en bracht de eerder gewisselde sterspelers weer terug in het veld. DCV zette weer druk. Nadat de doelman nog 2 lage schuivers met enige moeite onklaar maakte was het toch raak. Gerrit ging mee naar voren om een doelpunt te forceren. DCV schakelde razendsnel om. Vanaf de 16 werd tegen de lat geknald en de terug stuiterende bal via de doelman hard in de touwen gewerkt.

De wedstrijd was nu gespeeld en de scheidsrechter maakte er 10 minuten later een eind aan.

Uitblinkers: eigenlijk het gehele elftal. Iedereen toonde een enorme vechtlust (op een goede manier). Gerrit vd Heuvel was vandaag van uitzonderlijke klasse.

De grote "broodje bal gehakt test
De schoonvader van Matto voerde een broodje bal test uit in de kantine. Dat schijnt gewoonte te zijn in het Haagse korfbalwereldje.De bal bij DCV kreeg een 7. Goede bite, maar de presentatie liet te wensen over.

9 opmerkingen:

1. ALLEMAAL KIJKEN NAAR DE WERELD DRAAIT DOOR VANAVOND!!!: DE DRUMMER VAN MIJN BANDJE SPEELT MET ZIJN EIGEN BAND "F"BIJ DE WERELD DRAAIT DOOR!!!!NL3 19.30!!!!

BeantwoordenVerwijderen
  2. De man kan het weten met zo'n bal gehakt als schoonzoon

3. Rot toch op Matto met "de drummer van je bandje". Ga ergens anders als een kind reclame maken voor zo'n tokkelende idioot, maar niet hier. Ik ga toch ook niet op deze site mijn bedrijf staan te promoten. Fuck off. Dit is een voetbalblog!

4. nou nou Gerrit je zit er nog al mee. Je maakt me overigens wel nieuwsgierig, welk bedrijf wil je graag promoten? Kom maar door....

5. ga toch weg nep early.....snap ook wel dat je je two minutes of fame wilt meemaken.........maar houdt er toch mee op

6. Loek

7. ik vind het niet leuk meer: elkaar een beetje stangen leuk!
    Mij stangen: nog beter!
    Maar zolang tokkies als deze nep gerrit toegang hebben tot de site hou ik het voor gezien!

en wat je hierop ook te zeggen hebt "gerrit": het zal wel!

8. Niet leuk meer? Moet je nu huilie huilie doen?

9. Matto houd het voor gezien! Het wordt dus eindelijk weer leuk op deze blog.
    Zonder reclame, data van optredens en meer van dat soort flauwekul.
    Het gaat weer over van alles wat met voetbal,Reeuwijk9 en de 3e helft heeft te maken. Eindelijk.