zondag, maart 30, 2008

Reeuwijk 6 verliest ruim van Sportlust

Het zesde elftal kon geen potten breken in de wedstrijd tegen Sportlust. De mannen van coach Arie krgen liefst met 7-2 klop en maken een vrije val door op de ranglijst. Ook dit keer moest aanvoerder MO weer alle zeilen bijzetten om over voldoende spelers te kunnen beschikken.

Wie misten we deze keer: Nico, Wimpie, Mike, Arno. Aan de andere kant werden we flink versterkt door het meedoen van Patrick Edelman en George Hammer, niet de minsten onder de voetballers bij CVC Reeuwijk.

Gerrit v.d. Heuvel is nog niet geheel klaar na zijn blessures, maar probeerde het vandaag als scheidsrechter. Zoals gewoonlijk ging het hem prima af. Hierbij dient alleen de kanttekening gemaakt te worden dat Ton Burger daar een andere mening over heeft.

Reeuwijk 6 begon niet slecht en deed zeker niet onder voor het snelle Sportlust. Loek was dicht bij een treffer, maar raakte de lat. Aan de andere kant kon de doelman van het zesde redding brengen bij een schot van dichtbij. Kluuk wist de spits het scoren te beletten uit de rebound door de bal schitterend van de lijn te halen.

Kluuk speelde sowieso een bijzonder sterke wedstrijd vandaag. Kwaadsprekers beweerden dat dit veroorzaakt werd door het bier dat Kluuk voor de wedstrijd consumeerde.

Ondanks het redelijke spel van de eerste helft moesten we toch toestaan dat Sportlust tot twee keer toe tot scoren kwam. Onze verdediging werd daarbij op snelheid geklopt. Geen schande als je naar de leeftijd van de Sportlust spelers kijkt.

De gemiddelde leeftijd van dit elftal ligt zo'n 15-20 jaar lager dan die van Reeuwijk 6.
Eigenlijk is het natuurlijk belachelijk dat deze spelers op recreatie niveau spelen, maar vooruit.

In de tweede helft begonnen we weer redelijk. Sportlust zag geen kans om ons zwaar onder druk te zetten, maar waren wel gevaarlijk van afstand. Toch moesten we wederom een tegendoelpunt incasseren toen de bal in het strafschopgebied viel en de spits snoeihard in kon schieten.

Na 25 minuten was de koek echt op. Binnen 10 minuten scoorde Sportlust 4 doelpunten. Pas de laatste 5 minuten konden we wat terug doen via Patrick Edelman en George Hammer (wie anders!)

Samenvattend: een terechte nederlaag tegen een jong Sportlust 16. Na afloop in de kleedkamer was het echter weer ouderwets gezellig.