woensdag, juni 09, 2010

Heroïsche Confrontatie tijdens uitstapje zesde

Tijdens het uitstapje van het zesde heeft de lang verwachte confrontatie tussen coach Evert van Dam en Richard "Johnny" van Leeuwen plaatsgevonden. De gehele vrijdagavond en vrijdagnacht hebben de 2 rivalen elkaar uitgedaagd.

Het begon over voetbal, toen over vrouwen, vervolgens drank en uiteindelijk zwemmen. Hoe langer de avond/nacht vorderde hoe onverstaanbaarder e.e.a. werd. Wat daarbij ook niet hielp is dat Johnny besloot zijn gebit uit te doen.

Om half drie 's nachts waren de mannen eruit. Het zou een zwemwedstrijd worden. Evert ging naar bed maar stond even later alweer beneden met het verhaal dat hij Marrigje kwijt was. Hij was kennelijk vergeten dat zij 70 km verderop in Reeuwijk zat.

Evert nam het zekere voor het onzekere en belde haar diverse keren op maar vreemd genoeg gaf ze geen gehoor. Iemand adviseerde Evert zelfs ook dan Willem Lodema maar te bellen. Volgens de verhalen heeft Evert vervolgens wat rond gezworven in en rond de bungalow en volgens hardnekkige geruchten kwam hij zelfs op circuitpark Zandvoort terecht. Sommige mensen maakten het helemaal bont door te beweren dat Evert ongekleed was tijdens zijn rondzwervingen.

Een dag later was het zover. Evert probeerde er onderuit te komen maar Johnny hield voet bij stuk. Er moest gezwommen worden. Een aantal zesde elftallers ging mee als secondant (zie onderstaande foto's met muziek van Rocky) en men toog naar het zwembad. Inmiddels had de drank al weer rijkelijk gevloeid bij de beide heren zodat men een groot deel van het wegdek nodig had.

Onderweg werden er uiteraard schimpscheuten aan elkaars adres uitgedeeld zodat de gladiatoren op scherp stonden. In het zwembad aangekomen werd er snel omgekleed en doken de tegenstanders in het water voor de warming up. Toen Evert te water ging hield het publiek de adem in. Hij leek niet meer boven te komen en de badmeester stond op het punt om in te grijpen. Gelukkig ging het even later weer beter. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Hoewel Evert zich kranig weerde was de ontketende Johnny oppermachtig.

Opmerkelijke zaken

2 dames op leeftijd trokken baantjes en ergerden zich aan Evert. Zij voegend hem toe dat het kleuterbadje verderop lag. (En dat tegen een man van 65!)

Evert gaf voor de wedstrijd zijn geld (95 euro) bij Muis in bewaring. Bij terugkomst dook dit geld op in de portemonnee van Johnny. Een nooit vertoonde wisseltruc.

Dezelfde Evert had de smaak te pakken. Vooral op de glijbaan was hij oppermachtig.

6 opmerkingen:

  1. Wat een losers zijn dat toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een vereniging voor alcoholisten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reeuwijk 8 speler11 juni, 2010 07:59

    Inderdaad Theo. De verhalen beginnen langzaam los te komen in Reeuwijk. Het schijnt 1 dronkemansbende geweest te zijn met van Dam en van Zijp als trieste dieptepunten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja die dick van dam was niet normaal joh

    maar was een echt gezellig weekend, blij dat bovenstaande figuren er niet bij waren, de eeuwige zeikerds

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja ja early ik snap dat dit jouw idee van een gezellig weekend is. Misschien eens een keertje bij ons langskomen? Neem gerust je vriendjes mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ach je moet maar kijken knul, we waren met 18 man en iedereen heeft het top gehad......volgend jaar zeker weer

    BeantwoordenVerwijderen