zondag, februari 06, 2011

Reeuwijk 9 redt het niet tegen Bergambacht

5 februari 2011

Hoewel er duidelijk een wedstrijd tegen Bergambacht 2 op het programma stond bleken we in de praktijk tegen een mengelmoes van Bergambacht zaterdag 1, Bergambacht zondag 1 en ook nog een paar spelers van het tweede te spelen. We verloren dan ook met 4-0 tegen de jonge ploeg uit het "Lekdorp".

Coach Evert moest weer behoorlijk puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen. Kluuk, Matto, Herbert, Erik, Dorre en Ton konden door uiteenlopende blessures niet meedoen. Gelukkig kon coach Evert vd Heuvel jr. strikken om 1 van de opengevallen plaatsen op te vullen.

Het stormde in Bergambacht, waarschijnlijk ook in andere plaatsen maar op het platteland is het allemaal factor 10. Deze storm zou ons nog lelijk opbreken.

Na letterlijk en figuurlijk een preek van de scheidsrechter te hebben aangehoord (niet vloeken, niet schelden -zelfs shit werd niet geaccepteerd- en zeker niet schoppen) begon de wedstrijd even over half drie. Bergambacht probeerde het vanaf het begin met lange ballen, maar deze hadden zoveel vaart dat de een na de andere bal in de sloot verdween. Dit was "kat in het bakkie" voor Gerrit en Hans die al hun "tijdrektrucs" uit de kast haalden. Het was zaak zo weinig mogelijk tegendoelpunten te incasseren tot de rust zodat we in de tweede helft volledig zouden kunnen profiteren van de harde wind mee.

Het ging 20 minuten goed. Er waren over en weer kansen maar het lukte ons niet om op voorsprong te komen. Bergambacht liet na 25 minuten spelen zien hoe het wel moest. De zeer snelle en goede rechtsbuiten (Bergambacht zondag 1) omspeelde 2 verdedigers en gaf een strakke voorzet. De spits kon van dichtbij de bal tegen de touwen werken. Even later werd het 2-0 toen een corner door direct het doel in ging. Hieraan ging een scala van flaters vooraf. Keeper Hans riep "Ron" naar de bij de paal staande Ron. Hij verstond echter "los" en liet de bal lopen. Gerrit wilde vervolgens maat 47 achter de bal zetten maar maaide over de bal heen waarna de doelman zo verrast was dat de bal het doel in stuiterde. Coach Evert ontplofte bijna.

Alweer een paar minuten later was het 3-0 toen opnieuw een corner rechtstreeks het doel in waaide. Dit keer was het een gigantische windvlaag die ons de das om deed. De bal kreeg tijdens de vlucht een enorme zwieper en sloeg als een kanonskogel in de verste kruising. Een heldhaftige poging van Ron om het doelpunt te voorkomen bleek gedoemd te mislukken.

Het vierde doelpunt van Bergambacht viel binnen hetzelfde kwartier.Hierbij was weer sprake van een uitgespeelde kans. Inmiddels waren er wat onvriendelijkheden ontstaan in het veld en met name Tim raakte zeer geïrriteerd en was (zoals hij het zelf uitdrukte) vandaag op oorlogspad.

Ondanks opnieuw kansen aan beide zijden werd de de rust met een 4-0 achterstand bereikt.

In de tweede helft dachten we te kunnen profiteren van de harde wind. De beste kansen waren echter in de beginfase voor Bergambacht. We kwamen al snel met 10 man te staan toen Tim zijn voornemen om wat meer strijd te brengen in de praktijk bracht. Hij kwam er zeer goed af met slechts een 5 minuten straf. Na een kwartier spelen kwamen we wat meer aan aanvallen toe maar het lukte niet om de uitstekende keeper (Bergambacht 1) te passeren. Ook Bergambacht geloofde het wel zodat de ruststand ook de eindstand werd.

Volgende week zullen we tegen Perkouw uit een ander vaatje moeten tappen om weer eens wat punten te pakken.

Uitblinker: ik zou het echt niet weten

10 opmerkingen:

1. Echte Bergambacht 2 speler07 februari, 2011 11:20

Wat is die linksback van jullie een ongeleid projectiel. Deze man zag bijna kans om een sportieve wedstrijd om zeep te helpen met z'n geschop en gescheld. Onze scheidsrechter had 'm inderdaad gewoon definitief weg moeten sturen. Het klopt dat we wat andere spelers mee hebben laten doen. Kon niet anders ivm blessures en vakanties. Volgens mij was dit bij jullie thuis ook zo. Toen liepen er ook andere spelers bij jullie rond. Verder vind ik dat we verdiend hebben gewonnen. De uitslag had ook 8-3 kunnen zijn maar de beide keepers waren in topvorm.

BeantwoordenVerwijderen
  2. 2 corners rechtstreeks het doel in! Dat dit uberhaupt theoretisch mogelijk is blijkt wel, maar hoe klein is de kans dat zoiets gebeurt?

Wijze les voor volgende keer: geen corners weggeven!

3. Met mij erbij hadden we zeker gewonnen !

4. Ik geloof niet wij dit jaar nog veel punten gaat pakken. Doet de slechtste speler een keer niet mee (Matto) lukt het nog niet

5. Jij moet wel erg kort op school gezeten hebben, nep Gerrit. Nederlands is niet je sterkste vak.