maandag, november 19, 2012

Dramatische nederlaag veteranen 1

Het veteranenelftal is tegen een dramatische 1-16 nederlaag aangelopen. Het elftal van aanvoerder van Dortmont neemt daarmee een troosteloze laatste plaats in in de tweede klasse waarmee nog maar eens is aangetoond dat we voor het tweede opeenvolgende jaar te hoog zijn ingedeeld door de KNVB.

Tegenstander GGK was veel te sterk voor de ploeterende Reeuwijkers. Ook nu ontbrak er weer een heel regiment veteranen door blessures en andere ongemakken. Dit keer misten we: Matto, Marco, Jan, Fred, Tim, Dorre en Martijn. Gelukkig was Good Old John Hagen zo vriendelijk om het tekort aan te vullen. Dit kon niet verhinderen dat we de wedstrijd met 10 man begonnen. Ton Burger dacht dat de wedstrijd om 12.45 uur begon in plaats van 12.30 en begon daardoor wat later dan de rest.

GGK startte zeer voortvarend en we kwamen gelijk onder druk. Al na 30 seconden volgde de eerste grote kans maar de spits schoot van dichtbij via de Reeuwijk doelman naast. Nadat Ton B. na 5 minuten alsnog in het veld verscheen werd het al snel 0-1. De GGK spelers wisten elkaar moeiteloos te vinden weaardoor een buitengewoon eenzijdig spelbeeld ontstond.

Voor de ogen van de (helaas) vele toeschouwers ontspon zich een waar foutenfestival. GGK kreeg vrije toegang tot het strafschopgebied en verzilverde de ene na de andere kans. Zelfs de doelman deelde mee in de malaise door de bal in de voeten van een tegenstander te spelen waardoor de 0-7 ruststand werd bereikt. Inmiddels waren er ook al drie doelpunten afgekeurd van GGK nadat grensrechter Dorre buitenspel had geconstateerd.

Kregen we dan geen enkele kans? Het antwoord is ja. John Hagen brak door en had de 1-4 op zijn schoen. Zijn actie stierf echter in schoonheid. Dit tot grote hilariteit bij de toeschouwers en een groot gevoel van schaamte bij zijn zoon.

Het zal geen verwondering wekken dat we de kleedkamer wat mismoedig opzochten. Inmiddels waren John en Ron de Knikker gebleseerd geraakt, maar hadden we niet de luxe om te wisselen.

Ook in de tweede helft konden we geen potten breken. GGK ging onverdroten door met kansen creeeren en te scoren. Het aangeslagen Reeuwijk 6 hing inmiddels knockout in de touwen. Bij 0-13 nam GGK wat gas terug en konden we waarempel wat terug doen. De getergde Dirk "de slager" Slappendel gaf opnieuw blijk over een neus voor de goal te beschikken.

Het was echter een korte opleving. GGK gaf weer wat gas en schoot  er nog vier in. Dit is geen schrijffout. De werkelijke uitslag was toch echt 1-17 in plaats van 1-16. De prima leidende scheidsrechter Jan Edelman kon de tel blijkbaar niet meer bijhouden.

Conclusie: zeer moeizame wedstrijd. Compliment van de tegenstander voor de sportiviteit. De derde helft was wat tam maar wel gezellig.