zondag, mei 13, 2007

Der bomber is terug

Gert "Duckhunter" Cattel maakte zijn faam als Bomber helemaal waar in de wedstrijd tegen Rijnstreek. Lees hieronder hoe Gert het befaamde "dodelijk duo" in een klap deed vergeten.

Rijnstreek - CVC Reeuwijk 6 1-2

De doelstelling van 28 punten is in de laatste competitiewedstrijd tegen Rijnstreek veilig gesteld. Hiermee is aanvoerder M.O. 2 kratten bier armer geworden.

We konden met een vrij complete selectie afreizen naar Nieuwerbrug. Peter de Jager moest door droevige persoonlijke omstandigheden verstek laten gaan, terwijl Tim de Haan wegens werkzaamheden niet aanwezig kon zijn. Richard en Raymon waren er wel bij maar moesten door blessures aan de kant blijven. Dorre was niet aanwezig op het afgesproken tijdstip, maar dat weet je!

Toen we het veld opkwamen voor de "uitgebreide" warming-up zag Sjonnie direct al dat het team van de tegenstander op een aantal plaatsen gewijzigd was t.o.v. de vorige ontmoeting. Zo liepen er minimaal 2 eerste elftalspelers van Rijnstreek in het veld. Alle hoop op een eenvoudige middag smolt dan ook als sneeuw voor de zon.

Gelegenheidsaanvoerder Bok won de toss werd gewonnen en op speciaal verzoek van Gert kozen we "storm" mee.

Reeuwijk 6 vertrok fel uit de startblokken en wist al na 13 seconden te scoren. Een pass door van van Dam op de ontketende Gert "Duckhunter" Cattel werd door de laatsgenoemde knap afgemaakt.

Een minuut of 10 later excact hetzelfde scenario: assist van Dikkum op de Duckhunter en hangen!

Gerts triomfantelijke blik richting zijlijn was overduidelijk. Waar het dodelijk duo 30 kansen nodig heeft om te scoren scoort Gert in zijn eentje 2 op 2.

Ondanks de harde wind tegen werd Rijnstreek een aantal malen knap gevaarlijk en was het eigenlijk een wonder dat er in eerste instantie geen doelpunten vielen aan de Reeuwijks kant. 10 minuten voor rust was het dan toch raak toen een speler van Rijnstreek 1 een aantal verdedigers passeerde en hard en diagonaal inschoot.

In de rust werden enkele wijzigingen aangebracht door de leiding en was het coach Arie die de spelers op het hart drukte om niet te verslappen.

Rijnstreek drong, gesteund door de wind en de scheidsrechter, fel aan en trof al na enkele minuten de paal. De paal aan de andere kant stond eveneens succes in de weg en ook uit vrije trappen (al dan niet terecht) vanaf rand strafschopgebied ontstonden hachelijke situaties.

Toch had het zesde Rijnstreek redelijk in bedwang en kwam zelfs aan enkele gevaarlijke counters toe. Dorre (ja, ja hij was uiteindelijk gearriveerd) had de 3-1 op z'n hoofd maar kopte van dichtbij tegen de keeper aan.

Beide elftallen kregen vervolgens de nodige kansen, maar door goede verdedigen bleef de stand ongewijzigd. Een mooie overwinning.

Bijzonderheden

Hooligans
De scheidsrechter heeft het spel 2 x stil moeten leggen in verband met de bestorming van het veld door jonge hooligans uit Nieuwerbrug. Achteraf bleek Bok ze gevraagd te hebben om hem te assisteren op de doellijn. Uiteraard met de gedachte dat de scheidrechter in zou grijpen waardoor er kostbare seconden gewonnen zouden worden.

Opstootje
Vlak voor tijd onstond een opstootje voor het doel van CVC. Sip of Sop maakte een overtreding op de 16 meter lijn waarna een speler van Rijnstreek een slaande beweging maakte. Aanvoerder MO vroeg om een rode kaart, wat niet helemaal lekker viel bij de scheidsrechter. Martin en de scheidsrechter hebben vervolgens de wedstrijd al bekvechtend tot een einde gebracht en ook op weg naar de kleedkamer ging het door. Voor de kleedkamer deur riep de scheidsrechter tot slot wanhopig uit: "Jij wil niet luisteren" Dit kwam er zo komisch uit dat de spelers van het zesde in gejuich uitbarstten.

Dorre
Tja, wat moeten we hier nou weer van zeggen. Meneer kwam halverwege de tweede helft op z'n gemakkie aanzetten. Hij dacht dat we om kwart over vier moesten voetballen. Tot frustratrie van coach Arie werd hij nog ingezet ook. Arie kon het niet meer aanzien en vertrok wat eerder richting Reeuwijk. Waarchijnlijk zakt Dorre een aantal plaatsen op de "Reeuwijk 6 speler van het jaar" ranglijst.

Uitblinkers
Steve, The Duckhunter, Arno en met mijzelf ging het ook wel lekker vandaag

5 opmerkingen:

1. niets lucky!!!
    als je gewoon zorgt dat je een goede en betrouwbare keeper op doel hebt staan dan heb je een grote kans om te winnen...
    en als je spits dan ook nog eens zeer effectief is...