maandag, mei 28, 2007

Verslag ESA toernooi 2007

Het was vroeg, erg vroeg op zaterdag 26 mei. De spelers en supporters van Reeuwijk 6 druppelden vanaf 7.30 uur binnen in cafe Dito's voor een zeer welkom kopje koffie. Buiten stond de bus van van Asselt al warm te draaien. Toch besloot chauffeur Dick in te gaan op de uitnodiging om binnen koffie te komen drinken.


Al snel bleek dat we over vier gastspelers konden beschikken. Paul "Pinguin" vd Vliet, Marco "Wang" Lakerveld, Michael "kleine baf" Mulder, George "Sjors" Hammer arriveerden prima op tijd in Dito's. Naast de drie nieuwkomers waren er ook enkele afwezigen. Ton "Bungen" Burger, Arie "Coach" vd Vis, Gert "duckhunter" Cattel, Niels "Early Grey" en Martin "M.O" Oosterwijk besloten om uiteenlopende redenen af te zien van de reis naar Arnhem. De ook afwezige Arno v.d. Vis stuurde een vervangster in de persoon van zijn vriendin Angela.


Zo rond achten begon men zich zorgen te maken over het feit dat vaste supporter Wiegert vd Meer nog niet gesignaleerd was. Toen er in de verte een hoop geschreeuw te horen was en het geluid van een zeehond waren de deelnemers gerust gesteld, Wiegert was onderweg. Zijn goede vriend Adri had hem weliswaar wakker moeten maken maar dat mocht de pret niet drukken.


We vertrokken wat later dan gepland omdat een aantal mensen nog wat inkopen bij de Coop wilden doen en reden tegen half negen weg. De chauffer had er geen enkele moeite mee dat er gerookt zou worden in de bus, dus was al een goede start voor veel mensen. De reis verliep voorspoedig en zo tegen kwart voor tien bereikten we Sportcentrum Rijkerswoerd.


Er werden direct 30 koffie en een thee (Dorre, dat weet je) besteld en direct daarna moesten de voetballers naar de kleedkamer omdat de eerste wedstrijd om 10.15 uur op het programma stond. Sommige supporters namen op dat tijdstip hun eerste biertje, het was tenslotte een dorstige reis.


Wat kunnen we over de wedstrijden vertellen? Eigenlijk ging het best goed. Beter zelfs dan we in het verleden gewend waren. De eerste wedstrijd tegen ESCA eindigde in een terechte 0-0 (Voor het eerst dit jaar dat we de 0 hielden). Ook de tweede wedstrijd, tegen de Betuwe, eindigde in de brilstand. Tegen RKHVV speelden we volgens mij tegen A1 van die vereniging. Ze hadden er echter een strafschop voor nodig om te winnen (“lichte” overtreding van Raymon). De laatste poulewedstrijd tegen Driel wonnen we met 1-0. Op doelsaldo werden we derde in de poule en kwamen we te spelen voor de plaatsen 11 tot en met 15 . In die finalepoule ging het ok nog wel aardig, maar door het genuttigde bier, vloeiden de krachten weg. We werden uiteindelijk 13e van de 25 ploegen, dus een mooie middenmoot.





A1 van RKHVV. George en Appelstroop verdedigen mee en Kleine Baf kijkt of het goed gaat.

De bijzonderheden van het voetbaldeel

- Kleine Baf speelde een prima toernooi en lijkt een serieuze kandidaat om definitief bij het zesde te komen. Wat ons betreft kan Mo de onderhandelingen starten met Baf senior

- Ook Marco Lakerveld deed het lang niet slecht als rechtsbuiten. Ook hier wordt gesproken over een overgang naar ons elftal.

- Jammer dat George al getekend heeft bij het derde. Qua voetbal en gezelligheid had ik ‘m graag bij het zesde gezien.

- Aanvoerder MO staat overigens enigszins ter discussie na zijn late afschrijven voor dit toernooi. De spelersraad bestaande uit Sip, Sop en Appelstroop beraden zich binnenkort over de positie van de aanvoerder.

- Coach Dirk vd Star leidde het elftal op bekwame wijze en toverde de ene na de andere verrassende opstelling uit de hoge hoed. Alleen de laatste wedstrijd liet hij het afweten. Toen Appelstroop aan de bar naar de opstelling vroeg was zijn antwoord “Zoek het zelf maar uit”. Dirk draaide zich om naar zijn biertje en liet Appelstroop stomverbaasd achter.

- Paul vd Vliet kleedde zich weliswaar om maar kwam niet in actie. De goudgele rakkers hadden een dermate grote aantrekkingskracht op de pinguïn dat hij zich er niet toe kon zetten om daadwerkelijk in actie te komen.

- Het toernooi duurde voor Peter de Jager zegge en schrijven 2 minuten. Een blessure zorgde ervoor dat Peter uitviel. Hij voegde zich al snel bij de “barbrigade”

- Ongelooflijk maar waar: Dorre was deze toernooidag de grote uitblinker. Zowel verdedigend als aanvallend maakte hij grote indruk. Over verkeerd pieken gesproken.

- We stonden hoog genoteerd bij de scheidsrechters voor de sportiviteitprijs. Totdat ………. Richard een leidsman enige vriendelijkheden toevoegde.

- Het hele toernooi verliep overigens in een buitengewoon sportieve en vriendschappelijk sfeer. Dit heb ik eigenlijk nog maar zelden meegemaakt.

- De supporters verdienen ook een pluim. Evert, Willem, Wiegert, Adrie, Frans, Angela, Ad, Paul en Peter bekeken elke wedstrijd. Wiegert was zelfs zo vriendelijk om Bokkie luidkeels te waarschuwen als de bal richting CVC doel kwam.

- De laatste wedstrijd hadden de spelers duidelijk drank in de benen. De scherpte was verdwenen en doelman Hans dacht een hard schot weg te kunnen boksen, maar moest constateren dat de bal inmiddels al in het netje zat. Wij waren overigens het enige elftal dat mocht drinken tijdens de wedstrijden. Over status gesproken.

Tot zover het sportieve gedeelte

Tijdens en het na het voetballen werd er een live radiorapportage verzorgd door omroep “het Gelders geluid”. Zij hadden ook een aantal artiesten meegenomen. De eerste artiest “Gewoon Michel ” kon zich verheugen in een echte fan, Wiegert.

Gezegd moet worden dat deze artiest het best goed deed. Hij bracht een aantal covers van artiesten als Frans Bauer en andere meezingers.

















Hier poseren “Gewoon Michel” en vriend voor het leven Wiegert voor de fotograaf.

Wat overigens opviel was dat Kleine Baf een groot kenner van de Nederlandstalige muziek is. Hij was in staat om elk nummer mee te zingen.

Het weer was overigens fantastisch, dit in tegenspraak met de 90% regen die ons door het KNMI beloofd was.

Alle deelnemers waren blij dat het sportieve deel erop zat en de tapkranen gingen nu echt open. Inmiddels waren Leny, Linda en Erik Hammer met de trein en taxi gearriveerd zodat niets meer in de weg stond om de gezelligheid op een nog hoger peil te brengen.

T-shirt voor de deelnemers
Alle CVC’ers ontvingen een T-shirt met opdruk aan de voorzijde. Dit T-shirt, door Ad geregeld via Komplot! was in een opvallende rode kleur. Iets wat ons ’s avonds goed van pas zou komen.

De dames (Leny, Annie, Angela en Linda) werden verrast met een extra opdruk op de achterzijde “Bierbrengster”. Dit idee was afkomstig van Gert “Duckhunter” Cattel en Ad “Hiep” van der Laan, we hadden echter het idee dat de dames het niet helemaal op prijs stelden. Ze beperkten zich dan ook tot slechts een keer bierhalen. Voor de rest moest supervisor Frans “de Goeroe” van Dortmont een beroep doen op de jonge garde Sip, Sop, Appelstroop en Raymon. Het mag duidelijk zijn dat de compagnon van vroeger, Anton (Lange) de Vries erg gemist werd door Frans. Toch zat het tempo er goed in.

Na verloop van tijd werd dit voortgezet in de kleedkamer en was het zo gezellig dat we de prijsuitreiking helemaal vergaten. Gelukkig zwierf Wiegert nog buiten rond en zodoende nam hij de beker in ontvangst namens CVC Reeuwijk. Helaas hebben wij zijn dankwoord niet gehoord. Inmiddels waren de stemmen gesmeerd en werden er enkele CVC Evergreens ten gehore gebracht. Wie kent niet het legendarische “zeg dronken CVC’er waar kom jij zo laat vandaan? “.

Richard heeft geen honger

Zo tegen zes uur begon een aantal deelnemers honger te krijgen. Tijd om naar het buffet te gaan. Er was de keus tussen Indisch of Boerenkool met worst. Uiteraard waren wij weer de laatsten die aanschoven. Zodoende was het buffet al ver op. Ik geloof dat Richard “Johhny” van Leeuwen helemaal niet gegeten heeft, maar die had dan ook goed ontbeten vertelde hij.

Na het buffet was de bar in de kantine al weer snel gevonden, maar na een uurtje werden we naar de feestzaal gedirigeerd.

Dat viel nog niet mee. ESA had een professionele security organisatie ingehuurd en binnenglippen was onmogelijk. Gelukkig waren we door de organisatie voorzien van toegangskaarten.
















Raymon kon het prima vinden met de mensen van security.

De totaal verbouwde sporthal zag er prachtig uit. Een professioneel podium en dito licht en geluidsinstallatie zorgden ervoor dat we ons in een echte megadiscotheek waanden.

Topband

De geweldige band The Return Showband begon met Sultans of Swing en deden dat op een manier die het origineel van Dire Straits deed verbleken.

Deze band heeft niet voor niets gespeeld met artiesten als Ben Cramer,Freddy Breck,Gerard Joling,Donna Lynton,Anita Meyer, Rene Froger,Timeless en The Trammps, Lee Towers, Grad Damen, Frans Bauer,Marianne Weber,Do,Rob de Nijs,Albert West,Arie Ribbens, Koos Alberts, Arne Jansen,Gerard Joling,Wolter Kroes en Jan Smit

Winnie steelt de show















Het bleef niet bij de band. Al snel was artiest Winnie aan de beurt. We hadden hier niet zoveel van verwacht maar hij zag kans om de zaal dolenthousiast te krijgen. Vooral de rode T-shirts van de CVC’ers zag je overal op de dansvloer.

Na een intermezzo door The Return Showband stond de volgende artiest al te trappelen. Het ging hier om niemand minder dan Arie Ribbens.













Good Old Arie slaagde er natuurlijk weer in om een polonaise op te starten en ook hier was het weer rood wat de klok sloeg.

Marianne en Adrie

Na dit optreden was het opnieuw The Return showband die vele voeten van de vloer kreeg en wat opviel was dat een aantal CVC’ers wat gas terugnam. De vele liters bier en het gehos begonnen hun tol te eisen. De gezelligheid bleef echter en op het moment dat de volgende artiest acte de presence gaf was iedereen weer bij de tijd. Niemand minder dan Marianne Weber verscheen op het podium.
















Nu was het vooral Adrie, de vriend (en tegenpool) van Wiegert, die los ging. Marianne maakte duidelijk iets los bij hem. Natuurlijk bracht ze de bekende werkjes zoals “sneeuwwitte vredesduif” en “de Italiaan”.

Grote verrassing voor Rienus: optreden Emile Hartkamp





Hierna was het tijd voor de verrassing voor Rienus Klaassen. Marianne Weber kondigde tot grote blijdschap van de aanwezigen en speciaal van de Reeuwijkers EMILE HARTKAMP aan. Alle Reeuwijkers stormden naar het podium om hun idool te begroeten. Emile was maar liefst 60 kilo afgevallen en het was dus geen schande dat Adje Hiep hem niet herkende. Op de verontwaardigde opmerking van Ad “Jij bent Emile helemaal niet” antwoordde Emile heel laconiek “Dan niet”. Toen Emile begon te zingen was het echt een feest van herkenning.

Natuurlijk kreeg Emile een shirt kado van de Reeuwijkers en na enkele nummers gezongen te hebben zette hij zijn vriend Rienus in het zonnetje. Ook de mede organisatoren Alfons en Marga Lieve werden bedankt voor al hun inspanningen. Iets waarbij de CVC’ers zich van harte aansluiten.

Andre Hazes weer helemaal terug

Bijna aan het einde was er nogmaals een verrassingsoptreden. De geweldige Andre Hazes imitator Jeroen gaf samen met The Return Band een onvergetelijk miniconcert. Echt super goed!

Zoals aan alle mooie dingen kwam ook nu weer een eind aan een geweldige ESA-dag. Ik overdrijf niet als ik stel dat dit een van de meest geslaagde episodes ooit was. Ik wil dan ook Rienus Klaassen en zijn mannen/vrouwen bedanken voor dit fantastische festijn en ik hoop van harte dat ESA erin zal slagen om mensen te vinden die dit toernooi vanaf volgend jaar op gaan pakken.

Bijzonderheden van de avond

- De jeugd ging helemaal los: Raymon, Sip, Sop, Appelstroop en Kleine Baf maakten de dansvloer onveilig

- De oudjes deden het trouwens ook nog goed

- Muis wilde na afloop in een struik “diven”. Hij schatte de afstand volgens mij iets verkeerd in en kwam met een klap op de grond terecht

- Tot onze grote verrassing stonden er twee kratten bier klaar voor de terugweg

- Dorre toonde zich bij de terugreis bezorgd over zijn broertje Frans. Hij vroeg zich af of hij de bus zou vinden. Natuurlijk geen enkel probleem voor de Goeroe.

- Er waren veel slapers in de bus. Annie sliep in de armen van Nico en Raymon in de armen van Evert!

- Wiegert sliep niet, hij zette regelmatig de radio op vol volume.

De komende dagen volgt nog meer nieuws EN onthullingen over het ESA toernooi. Volg het nieuws op deze weblog.


Belangrijke links

http://www.returnshowband.nl/

http://www.hazestributeshow.nl/

http://www.gewoonmichel.nl/news.php

http://www.lukassenprodukties.nl/exclusief/winnie.htm

6 opmerkingen:

  1. heeel goed stukje bokkie!!
    maar dat kan ook niet anders als je zo'n zaterdag hebt gehad:D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je ook een samenvatting, tjee wat een verhaal man

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja he he... bij een groots feest hoort een groot verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb het verhaal toch mee effe helemaal gelezen, klonk vrij gezellig (lichtelijke understatement)....

    zie jullie in Assen, zal ook zeker gezellig worden

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toch weer niet om te gaan fietsen zeker?

    BeantwoordenVerwijderen