zondag, september 30, 2007

Reeuwijk 6 goed uit de startblokken

De eerste competitiewedstrijd is voor Reeuwijk 6 voortvarend verlopen. In een aantrekkelijke wedstrijd werd Spirit 9 met 3-2 aan de zegekar gebonden.

Zoals bekend is Reeuwijk 6 nooit te beroerd om andere elftallen te helpen. In dat kader leenden we Nico Overdam uit aan het 8e. Verder komen Dick van Dam (zakelijke beslommeringen), Tim de Haan (wederom op jacht naar Osama), Gert Cattel (blessure), Mike Binken (blessure) en supporter Paul vd Vliet (velddienst) niet aanwezig zijn. Verder vertrokken we compleet naar Ouderkerk a/d IJssel.

Met een motregentje was het prima weer voor de voetballers en ook het veld was perfect. Het 6e ging voortvarend van start en kreeg in de persoon van Peter de Jager direct de kans om de score te openen. Helaas ging deze kans verloren. Direct daarna deed Spirit wat terug met een ver schot die door de doelman van Reeuwijk 6 met enige moeite tot corner verwerkt kon worden. Toch was het Reeuwijk 6 wat het beste van het spel had en een aantal kansen kreeg. De keeper van Spirit stond echter succes in de weg bij pogingen van Peter. Toch was het na 25 minuten spelen raak toen Muis een voorzet van Peter fraai met het hoofd verzilverde.

Na deze voorsprong speelde het zesde tijdelijk een beetje verkrampt en moest tijdelijk een licht veldoverwicht van Spirit toestaan. Toch was het Reeuwijk 6 dat de beste kansen kreeg. We slaagden er echter niet in om nogmaals het net te vinden en gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de 2e helft kwam Gerrit in het veld en nam de spitspositie over van Johnny. Kluuk verving Smiley op de linksbuitenplaats en Ton Burger nam de voorstoppersplaats over van Dorre die doorschoof naar het middenveld waar hij de plaats van MO in nam.

Het was inmiddels harder gaan regenen en ook de wind nam toe. Dit betekende dat het gevaar van afstandsschoten toe nam. Spirit ging dan ook fel uit de startblokken en probeerde de Reeuwijk doelman met een afstandsschot te verschalken. Deze kwam echter recht in de handen van de keeper. 10 minuten later was het toch raak toen een fraaie lob vanaf de rand van het zestien meter gebied achter de Reeuwijk doelman verdween.

Het werd tijd dat Reeuwijk 6 wakker geschud werd en coach Arie en aanvoerder MO deden dit dan ook met verve vanaf de zijlijn. Het hielp, Reeuwijk 6 trok het initiatief weer naar zich toe en kwam weer op voorsprong door een magnifiek doelpunt van Dorre. Vanaf zo'n 25 meter pegelde hij de bal in het kruis.

Het antwoord van Spirit liet echter niet zolang op zich wachten. Een pass door het midden werd schitterend verwerkt door de spits en bijzonder fraai in de verre hoek geknald. Er waren enige protesten in verband met vermeend buitenspel, maar grensrechter Arie verzekerde ons dat dit niet het geval was.

Toch was het Reeuwijk 6 wat aan het langste eind trok. Een dieptepass van Dorre werd door Peter de Jager fraai afgemaakt. Reeuwijk 6 speelde de wedstrijd vervolgens op routine uit en nam daarmee de punten mee naar Reeuwijk.

Conclusie: een goede wedstrijd van de zijde van Reeuwijk 6. We verzuimden echter voldoende afstand te nemen in de eerste helft waardoor we het nodeloos moeilijk maakten. De sportieve tegenstander en de goede scheidsrechter maakten het bfijne gevoel voor Reeuwijk 6 compleet.

Uitblinkers: Met pijn in m'n hart maar ik moet Dorre noemen, Early Grey en Muis

Bijzonderheden:

- Marit is over 2 weken uitgerekend
- Coach Arie vervangt de afwezige Kippie prima als grensrechter
- Kippie is op vakantie en moet daarna onder het mes.
- Kiki is nog ongeslagen als mascotte
- Peet de Jager kijkt elke dag naar "Toen was geluk nog heel gewoon"en roept de hele tijd Japio
- Er gaan geruchten dat CVC Reeuwijk de flessen bier af wil schaffen en nu voelt Johhny zich dubbel gepakt. En om 16.15 uur voetballen en geen flessen bier meer.
- Het was de wedstrijd van de mooie doelpunten. Werkelijk elk doelpunt was een juweeltje vandaag.