zondag, november 04, 2007

Het zesde geeft de winst onnodig weg

Het zesde had het afgelopen zaterdag volledig aan zich zelf te danken dat het met lege handen achterbleef. Een zekere 2-0 overwinning werd volledig onnodig weggegeven.

Soccer Boys 8 kwam incompleet aan de start. In de eerste plaats beschikte men de eerste 30 minuten slechts over 10 spelers en in de tweede plaats was er geen grensrechter aanwezig. Dit maakte het lastig voor scheidsrechter Jan Vane om buitenspelsituaties goed in te schatten.

Het zesde kon slecht omgaan met de numerieke meerderheid van vandaag. Om de een of andere reden liep het niet. Er werd veel balverlies geleden waardoor Soccer Boys nauwelijks in de problemen kwam. Toch kreeg Peter de Jager een drooomkans toen hij alleen voor de doelman verscheen. Het lukte Japio echter niet om het net te vinden. Ook Soccer Boys wist bijna tot scoren te komen, maar een gevaarlijk schot zeilde net over het CVC doel.

De wedstrijd verliep redelijk tumulteus omdat sommige spelers van beide elftallen zich niet konden vinden in de manier van fluiten. Wimpie besloot op een gegeven moment dan ook de eer aan zichzelf te houden en te vertrekken voordat dit onvrijwillig zou gebeuren. Gert “The Duckhunter” nam de plaats van Wimpie over, maar dit kon niet op de goedkeuring rekenen van aanvoerder Martin.

Inmiddels was Soccer Boys aangevuld met een nieuwe speler zodat ons voordeel weg was. Toch was het juist in die periode dat we voorkwamen. Er vielen in feite twee doelpunten uit het niets. Eerst was Peter de Jager trefzeker en even later was het Muis die een knal van Tim de Haan voor de zekerheid nog maar een keer over de doellijn werkte.

We gingen dus rusten met een comfortable 2-0 voorsprong en dachten de wedstrijd wel uit te kunnen spelen.

Dit bleek helaas niet het geval. De eerste twintig minuten hadden we de zaak schijnbaar aardig onder controle. Soccer Boys drong wel aan maar kon niet echt gevaarlijk worden. Totdat.... er een aantal zaken snel achter elkaar misgingen. Het balletje werd achterin rondgespeeld, maar de fel jagende linkbuiten veroverde de bal op Arno, gaf scherp voor en de spits had de bal voor het intikken. Vlak hierna had de doelman van Reeuwijk teveel tijd nodig om een bal rond te spelen, raakte de bal kwijt aan de rechter spits een ook deze bal verdween tussen de palen.

Het zesde was nu volledig de kluts kwijt en kwam vlak hierna zelfs op achterstand toen er verkeerd werd gedekt en een voorzet door de spits met het hooofd werd afgerond. Het zesde probeerde nog wel wat terug te doen, maar bleek niet echt een vuist meer te kunnen maken.
Samenvattend: niet fanatiek genoeg gespeeld, persoonlijke fouten en een onnodige nederlaag

Bijzonderheden

De linksbuiten van Soccer Boys (rugnummer 11) ontpopte zich tijdens deze wedstrijd tot een buitengewoon irritant mannetje. Schwalbes, zeuren en klagen. Een aandachtspuntje dus voor de uitwedstrijd

Kiki is woest

Japio van Dam was na afloop in de kleedkamer en bleek het slecht te kunnen vinden met de kruk van kippie en de schoonmaakspullen. Toen Kluuk ook nog eens op z'n poot trapte was Leiden helemaal in last

Kluuk en Japio van Dam vochten trouwens om de laatste stukjes worst. Japio won.

7 opmerkingen:

  1. He Bokkie, wordt er niets over de scheidsrechter gezegd? Wat een flapdrol zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het was lekker voetbalweer.

    en MO speelde ver boven zijn niveau, en was dit keer minder slecht dan normaal.....

    Nou MO, toch nog een complimentje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je earlygrey! Maar je comentaar of complimentje(s) neem ik niet al te serieus. Dat geldt trouwens ook voor je voetbalkwaliteiten of inzicht. Die bezit je namelijk niet. Maar ach, wat geeft het.....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik irritant? Hoe bedoellu?

    Dat geweldige 6e van jullie liep van begin tot einde te schoppen en na te trappen. Bah wat een misselijk elftal.

    Voetballend stelt het natuurlijk helemaal niks voor. 2-6 was de juiste uitslag geweest losers.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. nou nummer 11, met die schopjes heb je misschien wel gelijk, maar je kon wel doorzeuren zeg..

    maar goed:
    jullie hebben drie punten en wij nul, en dat is een feit

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zaterdag 10/11

    Wedstrijd tegen ons 16e elftal is afgelast

    BeantwoordenVerwijderen