zondag, november 18, 2007

Reeuwijk 6 haalt vernietigend uit

Het zesde elftal heeft Waddinxveen 3 een pak slaag zonder weerga gegeven. Dankzij een goede tweede helft wist het elftal van coach Arie v.d. Vis de Waddinxveners met een 8-1 overwinning naar huis te sturen.

In de kleedkamer brak voor de wedstrijd enige paniek uit toen aanvoerder MO constateerde dat we niet over backs konden beschikken. Zowel Arno, rechtsback, als linksback Niels ontbraken wegens andere verplichtingen. Richard had geen zin om achter een tegenstander aan te lopen, maar gelukkig bleek Good Old Ton Burger bereid deze klus te klaren. Aan de andere kan posteerde MO zichzelf als vervanger van Niels.

Naast het backprobleem kende MO nog meer zorgen. Karl Lagerfeld (Marco Lakerveld) had een show in Parijs en ook Smiley (blessure), Mike Binken (Stuka-arm), Nico Overdam (blessure) en Tim de Haan (geheime missie in het grensgebied van Afghanistan en Pakistan) waren afwezig.

Vanaf het fluitsignaal van, de uitstekend leidende, Frans vn Holst was het Waddinxveen wat ten strijde trok. Reeuwijk 6 had dit niet verwacht en moest machteloos toezien hoe Waddinxveen een aantal goede kansen kreeg. Het zesde moest het in de beginfase van de counter hebben en had bijna succes toen Peter "Japio" de Jager vrij voor de keeper verscheen. Hij schoot echter in het zijnet.

Langzamerhand wist het 6e zich te onttrekken aan de druk van Waddinxveen en zocht meer en meer de aanval. Na een dik half uur spelen was het Gert "Duckhunter" Cattel die de ban wist te breken en met een perfect genomen vrije trap de bal van zo'n 25 meter in de bovenhoek knalde.
Helaas konden we niet echt lang genieten van de voorsprong. Kluuk verspeelde de bal op eigen helft waardoor Waddinxveen recht op het doel af kon stomen. De rechtsbuiten kapte Steve uit in het 16 meter gebied en schoot via dezelfde Steve binnen.

Traditioneel had het 6e het even moeilijk na deze tegenslag maar herpakte zich al snel en het was Japio die een mislukte (?) voorzet van MO bekwaam afmaakte.

Met een 2-1 voorsprong gingen we de rust in en als je voorstaat smaakt de thee altijd goed. (Ondanks dat deze gezet was door velddienst Schuimpie). De aanvoerder wisselde de moegestreden Gert en zichzelf en bracht Gerrit in het veld als laatste man en liet Johnny de spitspositie innemen. Doelman Hans Goedhart nam de aanvoerdersband van MO over.

Het zesde bleek vanaf het begin van de tweede helft ontketend. Opeens wist men elkaar prima te vinden en de ene fraaie aanval na de andere werd aan het publiek voorgeschoteld. Dorre bracht de 3-1 op het scorebord en ook dit doelpunt was om in te lijsten.

De wedstrijd was gelopen en de score werd gestaag opgevoerd: Richard van Leeuwen ( 4-1) en (5-1) Peter de Jager (6-1) Richard van Leeuwen (7-1) en Martin de Jager (8-1)

De laatste vijf minuten liet het zesde de teugels wat vieren en kreeg ook Waddinxveen een paar kansen. Laatste man Gerrit en de rest van zijn verdediging wisten echter stand te houden.

Uitblinkers: Ton Burger, Andre van Dortmont (ja alweer), Martin Oosterwijk, Gerrit vd Heuvel en Richard van Leeuwen.

Bijzonderheden

Wellicht de laatste wedstrijd dat er flessen bier in de kleedkamer aanwezig waren

Richard van Leeuwen ontpopte zich als actievoerder om de flessen te behouden en was bereid zich vast te ketenen aan de deurknop van kleekamer 8.

Muis spreekt de stakingskas van het FNV aan om de actie "CVC 6 drinkt uit een fles" te ondersteunen.