donderdag, januari 24, 2008

Reeuwijk 6 portretje



Maurice van Beek

Een van de meest kleurrijke spelers van het toch al bijzondere zesde elftal is Maurice van Beek. Ik herinner mij Maurice uit het verleden als een klein en tenger krantenbezorgertje die toen aan zijn bijnaam "Muis" gekregen heeft. Ergens op deze weblog is een voetbal jeugdfoto van Maurice te vinden die hem als echte "muis" laat zien.

Echter kleine muizen worden groot en Maurice kwam dan ook al snel in de selectie van CVC terecht. Zijn wispelturige karakter speelde hem echter parten zodat Muis het ene seizoen in het eerste speelde en een seizoen later weer in een lager elftal. Soms gebeurden deze wisselingen zelfs enige keren per seizoen.

Muis beschikt over een enorm gevoel voor humor en is een enorme levensgenieter. Deze karaktereigenschappen maakten de diverse selectietrainers bij CVC bijzonder nerveus. Ik heb er dan ook heel wat hoofschuddend naar Muis zien kijken, totdat....... hij met een geweldige actie de wedstrijd besliste. (Het liefst met een doelpunt achter zijn standbeen langs).

In het zesde is het niet anders. Hij was echter dit seizoen, misschien wel voor het eerst in zijn loopbaan, met een constant en goed seizoen bezig. De nadruk ligt inderdaad op was. In de desastreus verlopen uitwedstrijd tegen Sportlust probeerde hij, met succes, een tegendoelpunt te voorkomen en blesseerde zich daarbij zwaar.

Muis is natuurlijk niet gek en is een goedopgeleide hardwerkende jongeman. Tegenwoordig werkt Maurice bij het FNV wat hem op de nodige spot van zijn medespelers komt te staan. Het "willen jullie naar de dam, dan gaan we naar de dam" schalt regelmatig door de kleedkamer en zijn nieuwe baan heeft hem dan ook alweer een nieuwe bijnaam opgeleverd: "Jaap vd Scheur".

Maurice houdt, net als de meeste Reeuwijk zessers, van een feestje en heeft daarbij altijd wel een aanleiding op een goede "Rap" ten gehore te brengen. Zo herinner ik me diverse Raps tijdens ESA toernooien en de befaamde kerstzaalvoetbaltoernooien in de Sniep in Waddinxveen, waarbij Muis de beroemde geel/zwarte ratten tot exctase bracht.

4 opmerkingen:

  1. plezant keretje...
    genoeg voetbalinzicht...
    kortom: een onmisbaar mannetje voor CVC Reeuwijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. appelstroop, ben je blauw ofzo...

    zuipen ken die, en meer niet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. maar ik heb wel mooie avonturen met muis meegemaakt in onze etappe ritten naar de butler......de handstand, de mini fiets......enz enz

    BeantwoordenVerwijderen