maandag, april 21, 2008

Reeuwijk 6 speelt goed, maar verliest nipt

Het zesde elftal gaf TOGR goed partij in de thuiswedstrijd van 19 april. Er werd nipt met 3-4 verloren.

Aanvoerder MO had met passen en meten een elftal op de been weten te brengen en was bijzonder onaangenaam verrast door het feit dat Peter "Japio" de Jager zonder overleg bij het tweede ingelijfd was.

Ondanks de vijf flessen bier die Peter al genuttigd had, was hij toch bereid om op de bank plaats te nemen bij het zesde zodat Martin's woede al snel afnam. Toen we ook nog konden beschikken over Kevin Slappendel was het alweer helemaal goed.

De afwezigen van vandaag: Nico Overdam, Richard van Leeuwen, coach Arie vd Vis, Maurice van Beek, Dirk v.d. Star, Peter vd Heerik, Eric Overdam, Andre van Dortmont en Marco Lakerveld.

Voor de wedstrijd bleek dat we nog steeds een meningsverschil met TOGR hebben over de niet doorgegane uitwedstrijd tegen TOGR. Zij beweren nog steeds niet afgebeld te hebben en wij weten het zeker. Maar goed, het heeft ons een punt in mindering gekost en een boete. Opmerkelijk overigens dat de KNVB de lezig van TOGR serieus neemt en de onze niet. Ondanks deze wederzijdse onvrede verliep de wedstrijd sportief.



Zoals bekend heeft TOGR een oud international in hun gelederen in de persoon van Paul Bosvelt. Volgens andere elftallen in onze competitie maakt deze speler het verschil bij TOGR, dus we waren gewaarschuwd.

Na het beginsignaal van Albert Boom zette TOGR direct een aanval op. Vlak voor het doel moest Arno zwaar aan de noodrem trekken. Een geheide strafschop volgens vriend en vijand. Tot ieders verbazing gaf Albert 'm niet en meende de linksbuiten zich af te moeten reageren op de enkels van Martin de Jager. De dader werd corrigerend toegesproken door de Reeuwijk 6 spelers en de wedstrijd kon verder.

Na dit akkefietje ontspon zich een boeiende wedstrijd waarin TOGR weliswaar een veldoverwicht had, maar het zesde goed van zich afbeet. TOGR kwam niet verder dan enkele afstandschoten en werd goed van het doel afgehouden door de Reeuwijk verdediging. Ook moest grensrechter Kevin regelmatig zijn vlag opsteken bij buitenspelsituaties. Dit leidde regelmatig tot boosheid bij de tegenstander, maar voor zover ik het vanaf mijn doelmanpositie kon beoordelen was dit over het algemeen terecht.

Uit een van onze tegenaanvallen werden we nog een keer zeer gevaarlijk, maar de kopbal die hierop volgde ging naast. Vlak hierna scoorde TOGR door een fraaie knal in de bovenhoek van Paul Bosvelt.

Reeuwijk 6 zette echter al weer snel orde op zaken. Een hoge bal werd door de keeper van TOGR half verwerkt, de bal werd vervolgens op de lat geschoten en uit de rebound schoot Gerrit prima binnen.

Na enige schermutselingen voor het Reeuwijk doel gingen we met 1-1 de rust in.

In het begin van de tweede helft kwam Kevin Slappendel in het veld en ook Early Grey mocht zich warmlopen van de aanvoerder. De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen we op achterstand kwamen. Na een goede combinatie kon TOGR van dichtbij scoren.

Opnieuw zaten we niet bij de pakken neer en het was Ian Overdam die voor 2-2 tekende. We kwamen echter opnieuw onder druk en moesten toestaan dat TOGR 3-2 maakte. Vlak hierna kwamen we goed weg toen de rechterspits van TOGR op de paal mikte.

Opnieuw kwamen we terug. De gelijkmaker (3-3) werd door TOGR in eigen doel gewerkt. Vlak hierna werden we tot twee keer toe tekort gedaan door de scheidsrechter. Eerst werd een schot van MO achter de lijn vandaan gehaald en even later werd er duidelijk hands gemaakt door een TOGR speler.

Inmiddels vorderde de wedstrijd en kreeg TOGR weer kansen. De verdediging hield echter stand. De wedstrijd was nu vergevorderd en een verrassing leek binnen handbereik.

De zesde elftallers snakten naar het einde, maar scheidsrechter Albert wenste de reglementaire speeltijd vol te maken. Op zich terecht natuurlijk, maar in onze uitwedstrijden gebeurt dit echt niet in vergelijkbare situaties.

In de 94e minuut was het zover. Kevin bracht een speler ten val en Albert gaf een terechte strafschop. Deze werd via de paal verzilverd. Een anticlimax na een goede wedstrijd. De overwinning van TOGR was echter verdiend.

Uitblinkers: Tim de Haan, Martin de Jager, Gerrit vd Heuvel en Dick van Dam

7 opmerkingen:

  1. Early, MO vertelde dat de door jou gemaakte foto's van een belabberde kwaliteit zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. daar had MO ook gelijk, maar de camera van MO is net zo traag als hij zelf.....daar valt geen normale foto mee te maken...

    leuk verslag van idd een leuke pot

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Iemand een rechtervoetbalschoen Adidas Cupa Mondial in zn tas gevonden? Hij is sinds zaterdag 19/4 spoorloos...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jammer dat het geen 3-3 is gebleven!
    op 17 mei ben ik weer beschikbaar om met het 6e mee te ballen!
    ik heb hier mo afgelopen zaterdag al van op de hoogte gebracht en als hij geen black-out heeft gehad in die tussentijd dan zit ik iig op de reservebank!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoe laat moesten we zaterdag nou opdraven, ik heb wel een black out gehad en ben dat item dus vergeten

    appeltje altijd lache als je er weer bij bent, je snapt dat de lat nu wel op een hatrickhoogte ligt he

    BeantwoordenVerwijderen
  6. als ik paul bosvelt als directe tegenstander heb dan gaat dat zeker wel lukken!
    en ik zie dat jullie as zaterdag in principe om 14.30u uit tegen be fair moeten...
    op de knvb-site staat het volgende;

    26-apr-2008 14:30 Be Fair 8 - CVC Reeuwijk 6 Be Fair - Sportpark Burg. Warnaar
    en dat is niet zo heel ver weg!
    mocht de tijd niet veranderd worden dan denk ik dat jullie dan rond 13.30u zullen vertrekken...
    succes iig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tja, die appelstroop an ik niet helemaal serieus nemen

    BeantwoordenVerwijderen