zondag, maart 21, 2010

Knap gelijkspel tegen belangrijkste titekandidaat!

Het zesde elftal boekte op zaterdag 20 maart een knap 2-2 gelijkspel tegen titelkandidaat Sportlust 14.

Coach Evert moest het door blessures en afzeggingen met de volgende 11 man doen. Doel Hans Goedhart, Laatste man Andre van Dortmont, voorstopper Marco van Dijk, Linksback Ton Burger, rechtsback Tim de Haan, Linkshalf Ewout Verdouw, Midmid Dick van Dam, rechtshalf Jan Muit. Rechtsbuiten Peter vd Heerik, Spits Martijn Min en Linksbuiten Ian Overdam.

Dit betekende geen wisselspelers dus een zware aanslag op de conditie. Normaal gesproken niet het sterkste punt van Reeuwijk 6.

Peter "Kluuk" vd Heerik heeft altijd honger en stormde na aankomst in Woerden gelijk op de bar af om een broodje ei te bestellen. Hij had zoveel haast dat hij de "broodje beenham kraam" helemaal over het hoofd zag. Gelukkig bleek hij nog ruimte genoeg te hebben om ook deze lekkernij te bestellen. Waarom vermeld ik dit? Simpel, dit bleek het recept te zijn waarmee Kluuk de hele wedstrijd kon blijven gaan.

Het veld bleek prima bespeelbaar en we hadden er eigenlijk best zin in. Na een rustige warming up waren we helemaal klaar voor Sportlust. Al snel bleek er een gespannen sfeertje te heersen tussen de scheidsrechter en spelers van Sportlust. Dat kwam ons niet slecht uit omdat de Woerdenaren zichzelf aardig uit de wedstrijd praatten. Toch was de eerste kans voor Sportlust. In vermeend buitenspelpositie schoot de rechterspits op doel. De Reeuwijk doelman wist de bal met de voeten te keren.

Inmiddels ging het gedoe tussen de scheidsrechter en Sportlust verder zodat de eerste gele kaart al snel getrokken werd. De Reeuwijkers waren (dit keer) zo slim om zich niet mee te laten slepen en bleven zeer geconcentreerd spelen. Toch kwamen we op achterstand toen een vrije trap vanaf de zestien meter over de muur in de bovenhoek verdween. Een fraaie goal.

Al snel deden we iets terug. Ian Overdam pegelde de bal tegen de paal en de zeer alerte Marco van Dijk was als eerste bij de bal en schoot deze beheerst onderin de hoek. Vlak hierna knalde een Sportlustspeler de bal ongelooflijk hard tegen de CVC lat. Ook aan de andere kant bleven Ian en Martijn met snelle counters gevaarlijk.

Jammer genoeg kwamen we toch weer op achterstand. Een snel genomen vrije trap kwam bij een middenvelder van Sportlust. Deze schoot op doel waarbij de bal aangeraakt werd door Ewout en in de andere hoek verdween (de bal, niet Ewout!). Inmiddels escaleerde de situatie tussen Sportlust en de scheidsrechter volledig. De scheidsrechter raakte oververhit en stuurde een van de spelers met 2 x geel en 2 x rood van het veld, zeer opmerkelijk!

We haalden de rust zonder verdere kleerscheuren en de, normaal zo kritische, coach toonde zich een zeer tevreden man.

In de tweede helft probeerden de 10 man van Sportlust de wedstrijd definitief te beslissen maar de achterhoede hield goed stand. Onze kansen werden wat minder maar er bleven gevaarlijke speldenprikjes aanwezig van Kluuk, Ian en Martijn.

10 minuten voor tijd kreeg Dorre opdracht om mee naar voren te gaan van Evert en nam Ewout de laatste man positie over. We begonnen wat meer druk te zetten maar de kansen bleven beperkt tot een paar flutschoten van Dorre.

In de laatste 2 minuten kregen we loon naar werken. Een Reeuwijks schot werd door een Woerdense hand gekeerd. Strafschop! Dorre durfde niet zodat Martijn dit klusjes moest klaren. Hij deed dit op een onberispelijke manier. Eindstand 2-2, een fantastisch resultaat tegen een goede ploeg.

Uitblinkers: het gehele elftal van coach tot spits. Iedereen vocht voor elke meter en bleef zeer geconcentreerd spelen. Maaarrrr...... niemand kon vandaag tippen aan de meisjes van de beenham. Zij zorgden ervoor dat Kluuk kon excelleren!

17 opmerkingen:

  1. Ik lees het al: ik doe nooit meer mee!
    Goed gedaan meiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met jou erbij was het niet anders gegaan Matto, aan jou ligt het niet. De zwakke plekken blijken de broertjes de Jager te zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja waar de Jagers? Ik heb ze niet in het verslag zien staan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kiki, zo'n uitspraak kan toch niet bij CVC!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt erop dat het zesde de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld heeft. Blijft de vraag waarom het wel met kan met deze 11 man en niet met 15 of 16?

    Ben ik benieuws welke rotte appels er niet bij waren

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik was er niet bij. Zou het aan kunnen liggen. Hoewel we vorige keer 2-0 winst boekten tegen deze tegenstander. Met 2 vingers in de neus ;) Voor een criticus ben je slecht geinfomeerd. Kan van alles gebeuren bij Reeuwijk 6. De bal is rond... Dat weet je :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een criticus hoeft niet goed geinformeerd te zijn om te kunnen zeuren Loek ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Early is een loser23 maart, 2010 08:39

    Hij snapt ook wel dat het een stuk beter zonder hem gaat

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Alles waar van Zijp niet bij is gaat beter, is beter, blijft beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zal mezelf maar weer even melden hier ik bemerk dat jullie me missen. Heel normaal. Ik ben namelijk enorm populair

    BeantwoordenVerwijderen
  11. He he gelukkig, Early is terug

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Holle bolle Gijs24 maart, 2010 09:51

    Doe mij ook zo'n broodje beenham

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben er weer eens bij zaterdag. Voel me schuldig dat ik jullie zo vaak in de steek laat.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. beide punten zijn volslagen onzin......nepperT

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat hebben jullie ervoor over om de wedstrijd uit te stellen?

    BeantwoordenVerwijderen