zondag, maart 07, 2010

Verpletterende nederlaag tegen Capelle

Het 6e liep opnieuw tegen een zware nederlaag aan. Het zeer goede Capelle 8 was veel te sterk voor de Reeuwijkers. Dit keer ontbraken Martijn, Tim, Niels, Gerrit, Herbert en Wimpie. De 3 laatsten zijn langdurig geblesseerd en zullen dit seizoen niet meer in actie komen. Doelman Hans kon zijn rentree maken na de gemiste wedstrijd tegen Gouda.

Matto en Hans waren al geruime tijd in Capelle a/d IJssel voordat de rest van het elftal arriveerde. Vooral de Yaris van Japio had moeite om het complex te vinden en arriveerde net voor de wedstrijd.

We speelden op een perfect kunstgrasveld (vergelijkbaar met het veld van Gouda), de zon scheen uitbundig maar het was wel vrij koud. Het piepjonge Capelle 8 schoot werkelijk uit de startblokken en het zesde werd direct in de verdediging gedrongen. De eerste 10 minuten konden we daar weinig tegenoverstellen maar langzamerhand wisten we tot wat counters te komen.

Capelle 8 bleef echter stug aanvallen en met kunst en vliegwerk bleven de doelman en zijn verdediging overeind. Geluk bij een ongeluk was dat Capelle heel veel vanaf afstand probeerde te scoren wat de keeper een aantal lekkere ballen opleverde om goed warm te draaien. Aan de andere kant deelden Japio, Ian en Loek wat plaagstoten uit en waren daarmee dicht bij een doelpunt.

Heel ver in de eerste helft viel toch de verdiende treffer voor Capelle. Een scherpe voorzet van de achterlijn werd door de ongelukkige Jan Muit in eigen doel gewerkt. Inmiddels had het zesde zoveel moeten werken dat de conditie volledig weg was, de rust kwam dan ook als een grote opluchting.

De rust zorgde helaas niet voor herstel van de krachten. Het tweede doelpunt lag er al snel in en het overduidelijke buitenspel doelpunt vlak daarna gaf de genadeklap. Het was wel mooi dat we nog tot scoren kwamen door een fraai doelpunt van Erik van Dam na een even mooie voorzet van Ian. Hierna moesten we toestaan dat Capelle 3 x in 5 minuten scoorde. De rest van de wedstrijd liepen we helemaal achter de feiten aan zodat Capelle naar een regelmatige 9-1 eindscore toeliep.

Conclusie: Capelle was veel te sterk en in deze vorm een waardig tegenstander voor Reeuwijk 2, zoniet het eerste. Onbegrijpelijk dat men niet hoger op de ranglijst staat. De linkerspits kan moeiteloos in Reeuwijk 1 mee en eigenlijk is het jammer dat spelers van een dergelijk kaliber zo laag spelen. Gelukkig spelen we volgend jaar weer in de 8e klasse!

Blessure: Matto viel geblesseerd uit. Hopelijk valt het mee, maar de symptomen wijzen op een spierscheuring in de kuit.

Uitblinkers: Jan Muit, Dave Lakerveld en Marco van Dijk (zij deden goed werk in de verdediging)

10 opmerkingen:

1. en Gree wat is je commentaar deze keer?

BeantwoordenVerwijderen
  2. nou waar ik enigszins over verbaast ben, is dat de gehele verdediging als uitblinker bestempeld wordt, terwijl ze 9 goals om de oren hebben gekregen....

3. De rest van het elftal stond erbij en keer ernaar! Wat een zwak soepzootje zeg. Maar het was een sportieve wedstrijd!

4. Zootje? Gelijk spel was meer dan terecht geweest...

5. Jij hebt waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien. Bij rust had het al 8-0 voor ons moeten staan. Heb is dat we niet scherp genoeg waren.

6. hap hap. Was inderdaad zo hoor Capelle. Jullie hadden ongeveer 110kansen gemist de 1e helft waardoor wij jullie maar in het zadel hebben geholpen, maar dit was meer om onze doelstelling (degraderen) min of meer veilig te stellen ;)