zondag, september 19, 2010

Coach van Dam tevreden met gelijkspel

18 september 2010

Het zesde negende heeft in de eerste competitiewedstrijd tegen het piepjonge Berkel 7 een verdienstelijk (3-3) gelijk spel behaald. Coach Evert verkeerde in een luxe positie. Op Jan Muit na was de selectie compleet, zodat de coach over 17 man kon beschikken. Na het stoppen van Niels "EarlyGrey" van Zijp was Evert genoodzaakt de transfermarkt te verkennen. Met succes; Joost v.d. Akker en Ron Rietveld werden door Evert vastgelegd. Joost vanuit Reeuwijk 7 en Ron werd getransfereerd vanuit Jodan Boys.

Peter de Jager vernederd
Beide nieuwe aanwinsten Joost en Ron startten in de basis. Peter "Japio" was het slachtoffer van de vernieuwingsdrift van onze coach en werd wissel gezet. Peet voelde zich vernederd. "Deze wissel komt voor mij als een mokerslag" stamelde hij. Het antwoord van Evert liet niets aan duidelijkheid over. "Ik heb lak aan reputaties" donderde het door de kleedkamer.

Dorre aanvoerder
Evert had nog een daverende verrassing in huis. Tot verbazing van alle "kleedkamergangers" werd Dorre door de coach tot aanvoerder benoemd. Dezelfde Dorre die vrijwel elke wedstrijd te laat is, wedstrijden afzegt omdat hij zijn auto moet wassen en op de koop toe lak heeft aan gezag!

                      Aanvoerder Dorre

Edwin Blok nieuwe grensrechter
Aan het einde van vorig seizoen namen we afscheid van grensrechter Aad van Velzen. Dick van Dam heeft hoogstpersoonlijk voor een nieuwe "linesman" gezorgd. Hij plukte stamgast Edwin Blok vanuit de  bar van cafe Dito's en liet hem afgelopen zaterdag debuteren. Hoewel Edwin enigszins onwennig was lukte het hem de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Als hij vanaf volgende week de goede kant op wijst met zijn vlag komt het helemaal goed.

                     Grensrechter Edwin

De startopstelling
Hans Goedhart, Ron Rietveld, Martin de Jager, Ewout Verdouw, Tim de Haan, Joost vd Akker, Andre van Dortmont, Matto Kranenburg, Gerrit vd Heuvel, Marco van Dijk en Erik van Dam


De wedstrijd
Hoewel Ewout Verdouw al na 5 minuten uitviel was Reeuwijk 9 de eerste twintig minuten oppermachtig. De spelers wisten elkaar prima te vinden en een ieder wist opgevallen gaten dicht te lopen. De achterhoede kwam dan ook nauwelijks in de problemen. Gerrit v.d. Heuvel, eigen doelpunt na een scherpe voorzet van Gerrit en Marco van Dijk zorgden voor een 3-0 voorsprong. Helaas was hierna de "conditie"koek op. Berkel begon aan te dringen en de verdediging van Reeuwijk en de doelman kregen het druk.

Het voordeel was vooralsnog dat de jongen Berkelnaren ontzag hadden voor de fysieke uitstraling van de Reeuwijk verdediging. Onze sterke backs, Ron en Tim zetten menig blok waardoor de snelle voorhoede van de tegenstanders er meestal niet langskwam. Toch was het na een half uurtje spelen raak. Na een dekkingsfout kon de volledig vrijgelaten spits van Berkel kon eenvoudig binnen schuiven.
We haalden de rust zonder verdere kleerscheuren.

De coach bracht in de tweede helft wat verse spelers in. Zo kwam Ton in het veld als linksback en Martijn nam zijn vertrouwde plaats in de voorhoede in. Direct na het beginsignaal van de uitstekende scheidsrechter Rien Hermenet vloog Berkel er alweer in. Reeuwijk 9 was nog niet wakker. Peter de Jager werd in de problemen gebracht en speelde terug op de doelman. Die wist niets beters te doen dan de bal in de voeten van een tegenstander te schieten. Dit buitenkansje werd uiteraard zonder probleem verzilverd. Vlak hierna werd het nog erger toen de complete achterhoede eruit gelopen werd en de spits van Berkel fraai afmaakte. 3-3.

We vreesden het ergste, zeker omdat er nog 40 minuten te spelen was en de meeste Reeuwijk spelers op hun tandvlees liepen. Het kwam nu op stug verdedigen aan en hopen op een uitval via Gerrit of Martijn. Hoewel we een paar keer goed wegkwamen hield de verdediging stand en hielden we de 3-3 vast. Een prima resultaat tegen een snelle en jonge ploeg.

PS, wie beweerde dat de achtste klasse een makkie zou zijn?

Uitblinkers volgens de coach: Ron Rietveld, Tim de Haan en Dick van Dam

De was
Na jarenlange trouwe dienst is Marrigie van Dam gestopt met het wassen van de tenues. Peter en Linda nemen het over. Peet beweert dat hij het wassen zelf voor zijn rekening neemt. Zoals echter uit onderstaande foto blijkt heeft Peter nu al moeite met het vieze broekje (zeg maar tent) van Ton Burger.



Bier van Matto
Matto vierde zijn 43e verjaardag en zette een krat bier neer in de kleedkamer. Matto nog van harte gefeliciteerd namens alle "negende elftallers"

14 opmerkingen:

  1. Toch knap als je een wanprestatie positief kan uitleggen. Wees eens eerlijk, het was helemaal niks met Reeuwijk 9. Te traag en te weinig techniek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch laf als je je naam niet boven een stukje durtft te zetten ! Wees eens eerlijk , je stukje was helemaal niks. Te voorspelbaar en weinig origineel !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goh Martijn, heb je ook mee gedaan? niet gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vond het 6e goed spelen zeker eerste half uur. dat ze het daarna conditioneel moeilijk kregen is alleen maar logisch als je tegen een A-elftal speelt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er viel inderdaad weinig aan te merken op de scheidsrechter. Enig minpuntje was wel dat hij, toen Berkel begon aan te dringen,4 minuten (op mijn klokje) te vroeg affloot. Bij de KNVB wordt dat dan echter beoordeeld, of aangerekend, als zijnde een "thuisfluiter". En dat is jammer natuurlijk, want verder floot de man best redelijk tot goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik was gewoon blij om weer lekker te ballen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En terecht Matto, dat is het enige belangrijke op ons niveau

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De scheidsrechter was vast beter dan MO!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste Anoniem,
    We kunnen met zekerheid vaststellen dat ik afgelopen zaterdag heb meegespeeld.
    En wat we nu ook kunnen vaststellen is dat jij behalve bang ook behoorlijk blind bent. Eigenlijk konden we al tot die conclusie komen na je eerste stukje maar ik ben blij dat je je onvermogen en tekortkomingen met je tweede stukje nog even bevestigd hebt.

    Scheids floot prima trouwens...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @ En wat we nu ook kunnen vaststellen is dat jij behalve bang ook behoorlijk blind bent.

    Waar zou ik dan precies bang voor moeten zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. anoniempje slik je pillen en ga ergens anders mensen lastig vallen...ik snap dat je ex vrienden niet meer met je willen praten en dat je ouders en familie je verstoten hebben en ook je ex vriend weer een nieuwe relatie heeft, maar reageer dat niet op ons af?
    Ga lekker naar de site van het c.o.c. of beter nog: ga in therapie!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Kennelijk tikt het klokje bij CVC dus anders dan bij die scheidsrechter thuis. Blijft wel knap natuurlijk dat je ook al met de tijd weet te "goochelen".

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Veel plezier tegen Schoonhoven 5 aanstaande zaterdag. Vorig seizoen 4 x gestaakt, oa wegens vechten, mishandeling politie bij geweest etc. Wij zijn blij dat we van dat zootje af zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. en wat is dan het verschil met onze andere wedstrijden precies?
    Behalve dan dat deze in schoonhoven plaatsvindt?

    BeantwoordenVerwijderen