zondag, november 13, 2011

Veteranen 1 heeft het lek nog niet boven

We dachten 12 november een redelijke kans te hebben tegen PKC '85. Dit team had tot dusver nog maar 1 punt en stond daarmee op de laatste plaats. Helaas bleek ook dit elftal een maatje te groot. De schade bleef weliswaar beperkt tot 4-0 maar de manier waarop we acteerden belooft niet veel goeds voor de toekomst.

Gerrit was weer hersteld, maar we misten opnieuw een paar spelbepalende spelers, Kuuk, Steve, Erik en Fred waren niet van de partij. Hoewel geblesseerd na een onbezonnen actie in de wedstrijd tegen HBSS deed Joost gewoon  mee.
Al snel bleek onze tegenstander over een aantal technische voetballers te beschikken en ook het loopvermogen van deze mannen was dik in orde. We kwamen er dan ook niet lekker uit waardoor het spel zich voornamelijk op onze helft afspeelde.

Dit vertaalde zich in de eerste minuut al in een droomkans voor PKC. De keeper wist met voet redding te brengen. Hij raakte hierbij geblesseerd aan de knie maar besloot toch door te gaan.

Al snel kwamen we met 1-0 achter toen de linksbuiten van PKC vrij op kon stomen naar het Reeuwijk doel en de uitgelopen doelman wist te verschalken. Het tweede doelpunt kwam tot stand na een verre pass die Gerrit maar half kon verwerken via het hoofd. De bal kwam bij de spits, de keeper ging er nog wel naar toe maar was kansloos toen de spits fraai afwerkte met een boogbal.

We kwamen totaal niet in de wedstrijd en PKC bleef aanvallend veel sterker. Het enige wapenfeit wat we er tegenover konden stellen was een goede kopbal van Marco. Helaas net niet ver genoeg in de hoek waardoor de keeper kon redden.

We bereikten de rust zonder verder averij op te lopen.

Linda was inmiddels in gesprek met twee dames van de thuisclub en dat zou zomaar kunnen resulteren in een toernooi aan het einde van het seizoen met een grote feestavond.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld. Opnieuw kwamen we er niet meer aan te pas en de wedstrijd was al snel definitief gespeeld toen Japio een voorzet in eigen doel gleed (3-0). Hierna wisten beide elftallen geen echte kansen meer te creƫren. Doelman Hans raakte 10 minuten voor tijd opnieuw geblesseerd aan zijn knie en werd vervangen door Ewout. Hij moest nog een doelpunt toestaan nadat een hoekschop laag ingeschoten werd door opnieuw een volledige vrijstaande tegenstander.

Al met al een onbevredigende wedstrijd en het kostte Evert heel erg veel moeite om zijn drie toppertjes aan te wijzen. Dit zijn ze: Linda de Jager, Kiki de Jager en Hans Goedhart.