zondag, december 11, 2011

Marco niet blij met scheidsrechter

Als er een loepzuiver doelpunt wordt afgekeurd en een geheide strafschop niet wordt gegeven valt het niet mee om punten te halen. In de uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek kregen we met beide scheidsrechterlijke dwalingen te maken.

Coach Evert kon over 13 min of meer fitte spelers beschikken. Erik van Dam (blessure), Fred Schouten (blessure), Matto Kranenburg (blessure) en Hans Goedhart (blessure) ontbraken. De laatstgenoemde reisde wel mee als reporter en ballenjongen. De reis naar Rotterdam verliep, door een navigatiesysteem dat de weg kwijt was, niet voor iedereen even voorspoedig maar het lukte toch om tijdig op het (kunstgras)veld te staan.
Het was vrij koud en Ewout besloot zijn schoenen voor te verwarmen in de kleedkamer

Al snel na het beginsignaal werd duidelijk dat deze tegenstander gelijkwaardig aan ons was. Dat is wel zo prettig na PPSC en HBSS van een paar weken geleden. We hadden zelfs een licht veldoverwicht. Dit resulteerde niet in echt uitgespeelde kansen. Desondanks was de goed spelende spits Marco een paar keer gevaarlijk. De sterke keeper van de Rotterdammers bracht echter redding. Aan de andere kant was Neptunus dicht bij een doelpunt maar Peter "Stompie" de Jager redde goed met zijn voeten.
Een tevreden Japio na zijn curieuze voetenredding

Na 25 minuten spelen leek de ban gebroken. De keeper van Neptunus zat mis bij een hoge bal en Marco won het duel op volstrekt reglementaire wijze. De bal plofte in het net en tot verbijstering van alle CVC'ers keurde de scheidsrechter dit glaszuivere doelpunt af. Ondanks dit onrecht reageerde het elftal professioneel en ging de wedstrijd verder.
Een ontketende Ton Burger bestrijkt de volledige linkerkant. De bal ligt hier voor z'n voeten en niet onder z'n shirt
Ewout ontpopt zich als de hoekschopspecialist bij afwezigheid van Matto
Tot de rust gebeurde er verder weinig. We waren allang blij met de gelijke stand, het is lang geleden dat we met 0-0 de rust ingingen. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen voor de tweede helft. Gerrit hoorde de tussenstand bij het eerste elftal (3-1 voor) en ging er al helemaal van uit dat hij de enige vd Heuvel zou worden met 0 tegendoelpunten. Het liep echter heel anders.

Helaas ging het al snel mis. Binnen vijf minuten keken we tegen een 2-0 achterstand aan door communicatiefouten in de achterhoede

Gerrit wacht geconcentreerd op de bal. Helaas lukte het Gerrit vandaag niet om de 0 te houden en zijn zoons bij het eerste elftal af te troeven
Dorre zit volledig naast de bal. Gelukkig voor hem kon Ron net op tijd redding brengen.

Na de totaal onnodige 2-0 achterstand trok het elftal ten strijde in een uiterste poging om terug in de wedstrijd te komen. Dit had uiteraard gevolgen voor de achterhoede. Het was nu open huis achterin en het was aan het slordige spel van Neptunus te danken dat de achterstand niet opliep naar grote cijfers.

Er kwam weer hoop in de Reeuwijkse harten toen, de prima voetballende, Martijn hard en laag inschoot, 2-1. Reeuwijk deed er nog een schepje bovenop en het was opnieuw aan de scheidsrechter te danken dat we niet op gelijke hoogte kwamen. Een voorzet op maat van Joost bereikte spits Marco. Op het moment dat hij in wilde knikken kreeg hij een duw in de rug. Een geheide strafschop. Opnieuw besloot de scheidsrechter anders. Zelfs de "dader" gaf later ruiterlijk toe dat het een strafschop was.

Hierna probeerden we opnieuw de bakens te verzetten, maar het lukte niet om het verdiende gelijkspel op het scorebord te zetten. De scheidsrechter floot voor het einde en Evert bedacht een list. Hij riep naar de scheidsrechter dat hij vijf minuten te vroeg af floot. Tot verbazing van vriend en vijand ging de scheidsrechter hierin mee, maar zelfs in 95 minuten voetballen lukte het niet om gelijk te maken.

Conclusie: best een lekkere wedstrijd tegen een sportieve tegenstander. Helaas geen punten, maar dit keer lag het niet, alleen, aan ons zelf.

Everts Toppertjes:  Martijn Min, Kluukie en Marco van Dijk