vrijdag, januari 20, 2012

Kansloze wedstrijd tegen Capelle

Opnieuw een kansloze nederlaag voor het elftal van de veelgeplaagde coach Evert van Dam. Met liefst 10-0 ging het elftal ten onder tegen Capelle Veteranen. Zowel het laatstgenoemde team als wijzelf waren op een groot aantal plaatsen gewijzigd. Capelle was er niet bepaald zwakker op geworden t.o.v. de thuiswedstrijd.

Aan onze kant moest Evert het stellen zonder Ton Burger (ziek), Matto Kranenburg, Tim de Haan (werk), Erik van Dam (langdurig geblesseerd) en Marco van Dijk (vakantie). Jan Hart was gelukkig bereid gevonden het elftal te versterken.

Hoewel we al snel met 2-0 achterkwamen hielden we de eerste twintig minuten aardig stand en konden we zelfs aanvallend nog wat speldenprikjes uitdelen. Zo stuurde Joost Japio een paar keer goed weg maar dit leverde helaas geen doelpunten op.

Het eerste doelpunt was overigens “hilarisch”. Doelman Hans was niet in staat om tijdig bij een naar de grond geknikte kopbal te zijn. Gerrit wel op de doellijn maar deze schoot de bal tegen de onderweg zijnde keeper aan waardoor de bal alsnog in het netje lag. Bij rust stond het al 6-0 door over het algemeen goed uitgespeelde doelpunten. Twee ervan zijn nog wel het vermelden waard. Het derde doelpunt was een terechte strafschop nadat Jan Hart het voorzien had op de enkels van een tegenstander. Het vierde doelpunt ging via laat, paal en rug van de keeper

Inmiddels was er een eigen doelpunt van Ron afgekeurd zodat we eigenlijk nog niet eens zo heel veel te klagen hadden.

De tweede helft was niet heel veel beter dan de eerste. Capelle liep dan ook gestaag uit naar 10-0. Bijster veel konden we er helaas niet tegenover stellen hoewel we toch minimaal een doelpunt hadden kunnen maken. Waar we zeker niet over te klagen hadden was de scheidsrechter. Deze hadden we in een aantal discutabele situaties duidelijk mee, waaronder twee overduidelijke strafschoppen. Hij had medelijden met de ploeterende Reeuwijkers en floot 5 minuten te vroeg af.

Conclusie: we spelen in een klasse waar we weinig te zoeken hebben en kunnen geen vuist maken tegen onze tegenstanders. Vooral niet als ze op volle sterkte zijn zoals Capelle vandaag duidelijk was.

(Ondanks alles toch nog )Everts Toppertjes: Joost, Martijn en Japio