maandag, maart 05, 2012

PSV - Twente scenario bij Reeuwijk veteranen 1

Het eerste (en enige) veteranenelftal van CVC Reeuwijk behaalde een klinkende 6-2 overwinning tegen Zestienhoven en laat daarbij de laatste plaats aan de Rotterdammers. Ook de eerste wedstrijd werd tegen hen gewonnen (3-1) zodat wij een ware angstgegner voor dit elftal zijn.

De coach kon niet beschikken over de langdurige geblesseerde Erik van Dam. Ron is ook nog niet speelklaar en Kluuk en Fred waren aan het werk. Het lukte Evert niet om Matto te spreken te te krijgen zodat ook hij ontbrak.

We wisten dat we niet kansloos zouden zijn maar met een PSV-FC Twente scenario had niemand rekening gehouden. Al na 40 seconden kwamen we op voorsprong. Zestienhoven had nog geen bal aangeraakt. Marco gaf een steekballetje op Joost die niet aarzelde en net langs de paal binnenschoof. Dit doelpunt kon rekenen op ongeloof bij vriend en vijand en ook Joost leek stomverbaasd dat hij doel trof. Na een minuut of vijf moest de doelman plaats maken voor vaste invaller Japio. Hans dacht het na zijn zware knieblessure wel af te kunnen zonder knieband en kwam van een koude kermis thuis. Zijn teamgenoten hadden nog wel wat opbeurende woorden in de trant van "nou je houdt in ieder geval de nul vandaag" maar hij was niet blij. Volgende week is hij er weer bij, maar dan met knieband.

Het elftal liet zich niet uit het veld slaan en bleef aanvallen. Dit leidde al snel tot 0-2. Joost gaf een prima assist op Marco en deze toonde aan over het killersinstinct van de ware spits te beschikken en scoorde beheerst.

Aan de andere kant stonden de spitsen van Zestienhoven totaal niet op scherp. Ze zagen geen kans om hun kansen, die er best wel waren, tussen de palen te krijgen. Een keer lukte het wel maar toen kopte Gerrit met een schitterende snoekduik de bal uit het doel (met zijn bril overigens!).

Ton Burger ging door een knieblessure steeds moeilijker lopen waardoor hij zijn man regelmatig moest laten gaan. Zijn collega verdedigers wisten dit echter goed op te vangen.

De vermoeidheid begon langzamerhand toe te slaan dus het doelpunt van Martijn, na opnieuw aangeven door Joost, kwam als een geschenk uit de hemel. Er zat wel een buitenspelluchtje aan deze derde goal maar daar maalden we uiteraard niet om.

Toen Marco even later voor 0-4 tekende leek de wedstrijd gelopen. Hij kon fraai afmaken na een assist van Jan Muit.

Het is in de gescheidenis van dit elftal nog nooi eerder gebeurd dat we met zo'n comfortabele tussenstand de rust in konden.Als alle kansen er in waren gegaan had het overigensook zomaar 11-4 kunnen staan.

Tijdens de rust gaf Ton aan dat het niet verder ging en moest het elftal met 10 man verder. Coach Evert gaf duidelijke instructies mee aan zijn manschappen: laat de tegenstander maar komen en probeer te counteren.

De tactiek van Evert pakte goed uit. De tegenstander maakte het spel (althans dat probeerden ze)en Reeuwijk kreeg de kansen. We hadden zomaar uit kunnen lopen naar 0-6 maar de diverse vizieren stonden niet helemaal op scherp meer. Uit een van de spaarzame kansjes kwam Zestienhoven wel tot scoren. Volgens Evert was de bal al achter geweest maar de eigen spelers vielen de coach af zodat de scheidsrechter het doelpunt goedkeurde. 1-4.

Erg lang kon Zestienhoven niet genieten van dit doelpunt want de goedspelende Martijn kon opnieuw tot scoren komen na prima aangeven door Marco.

Vlak hierna werd het nog 2-5 toen Peter sierlijk over een bal heen dook. Dat mocht de pret echter niet drukken!

De slagroom op het toetje kwam op naam van Martijn. Hij benutte een penalty nadat Jan, in zeer kansrijke positie, van achteren werd afgezaagd door een verdediger van Zestienhoven.

Einduitslag 2-6. Een dag later werd het scoreverloop door PSV en Twente gekopieerd.

Conclusie: een prima wedstrijd tegen (eindelijk!) een tegenstander van ons niveau. Volgend jaar in de derde klasse komen meer van deze elftallen tegen naar verwachting.

Everts Toppertjes: eigenlijk het complete elftal. Toen hij toch een paar toppers moest noemen kwam hij met Gerrit, Tim, Joost, Martijn en Marco.

Volgende week wacht ons een tegenstander van een heel ander kaliber. PPSC was de beste tegenstander tot nu toe. Uit werden we echt volledig van de mat getikt.

4 opmerkingen:

  1. Ik ben geen echte fan van Matto maar volgens mij heeft hij zich afgemeld via deze site

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goeie uitslag, leuke pot zo te lezen. ik dacht dat jullie niet wilde winnen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha sukkels, zo blijven jullie idd in de tweede klasse. Er degradeert er geen een.

    PS mensen die niet op komen dagen gewoon schorsen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik mag zaterdag ook weer is meedoen met het eerste.... van de veteranen. Nou maar hopen dat we op kunstgras spelen :) hoewel dat wel weer ver lopen is vanaf de kleedkamer/bar....

    BeantwoordenVerwijderen