vrijdag, mei 24, 2013

Korte verslagen van de laatste wedstrijden

Door tijdgebrek ben ik er niet aan toe gekomen om de laatst gespeelde wedstrijden in een verslag samen te vatten. Ik wil desondanks nog wel even stilstaan bij de resultaten

Zestienhoven - Veteranen 7-1
Een wedstrijd om snel te vergeten. Zoals gewoonlijk weer te weinig spelers en een tegenstander die aanmerkelijk sterker voor de dag kwam dan in de door ons gewonnen thuiswedstrijd. Reeuwijk 4 was weer zo vriendelijk om Appel , Sip en Sop af te staan en van Reeuwijk 8 konden we Arjen Schrier, Arnold Vooijs en Arjen Breedveld lenen.

We konden slecht omgaan met het keiharde veld en de harde wind en kwamen geen moment in de wedstrijd. Het enige hoogtepunt aan onze kant was de fraaie goal van Appelstroop die van een meter of 18 raak pegelde. Aan de andere kant vielen er 5 zodat we bij rust al op een kansloze achterstand stonden. In de tweede helft bleef de schade beperkt tot 2 tegendoelpunten maar al met al een redelijk kansloze excercitie.

Veteranen 1 - Neptunus Schiebroek 1 1-4
Vandaag ging het een stuk beter. Met name de tweede helft was goed. Voor een verslag verwijs ik u naar de website van Neptunus Schiebroek. Misschien iets gekleurd maar wel redelijk accuraat. Doelpuntenmaker Martijn Min.

GGK Veteranen 1 - Veteranen 1   4-1
Een lekkere wedstrijd tegen de kampioen in onze klasse. Opnieuw met een regiment invallers. Slechts 5 spelers van ons eigen elftal wisten de weg naar Rotterdam te vinden op deze mooie woensdagavond 15 mei. Dit waren Andre van Dortmont, Peter de Jager, Martin de Jager, Dirk Slappendel en Hans Goedhart. Versterking werd gevonden in de personen  van George Hammer, Teus Twigt, Joost vd Akker, Willem = collega van Joost, Jordy van Oostwaard, wie anders dan "Appelstroop". Precies 11 man dus en gelukkig was onze tegenstander zo vriendelijk om voor een vlaggenist te zorgen.

Na de blamerende 1-17 van de thuiswedstrijd waren we gebrand om een betere prestatie neer te zetten. Hierin slaagden we prima. Door goed verdedigend werk van de achterhoede werden er nauwelijks kansen weg gegeven en wij speelden heerlijk op de counter. Dat was koren op de molen van George Hammer, Appelstroop, Joost en Teus die de achterhoede van GGK handenvol werk gaven. Tot frustratie van de tegenstander kwamen we op voorsprong dankzij een bekeken doelpunt van George Hammer.

Helaas werd de druk van de tegenstander in de tweede helft groter en liepen zij uit naar een 4-1 voorsprong. De plaagstootjes van Veteranen1 waren echter niet zonder gevaar. Minimaal 1 doelpunt van GGK was discutabel. Appelstroop werd tegen de grond gewerkt, de scheidsrechter "vergat" te fluiten en uit de scrimmage werd gescoord. Dirk Slappendel raakte zichtbaar geirriteerd door dit onrecht en vergreep zich aan een tegenstander. Dit kostte hem 5 minuten tijdstraf.

We hielden een goed gevoel over aan deze wedstrijd. GGK werd uitstekend partij gegeven waardoor de reis naar Rotterdam niet voor niets was geweest.

Vraag aan Joost: praat jij eens met collega Willem over een transfer naar veteranen 1 van CVC Reeuwijk. Hij speelde een uitstekende partij.