zondag, oktober 29, 2006

Het zesde kan het nog: winnen!!

Het zesde pakte zaterdag 28 oktober dan eindelijk z'n eerste overwinning. Het vijfde elftal van Moerkapelle 8 werd aan de zegekar gebonden, maar echt heel erg overtuigend was het niet.

De heenreis was al eneverend genoeg. Het complete elftal reed vruchteloos rond in het toch niet bijster grote Moerkapelle en het was Muis die de goede richting vond door (in het duits) te weg te vragen aan een meisje met hond. Het duits van de hond was overigens beter dan het duits van het meisje. Volgens de kenners was het dan ook een Duitse herder.

Kennelijk heeft ons elftal een imposante uitstraling. In de kantine werd n.l. gefluisterd dat CVC met een selectie elftal gekomen was.

Het zesde had vanaf het beginsignaal het beste van het spel maar kwam desondanks op achterstand toen Arno zich verslikte in de tegenstander en de bal. De spits van Moerkapelle profiteerde goed van dit buitenkansje. Vlak hierna kreeg Moerkapelle opnieuw vrij baan maar we hadden geluk dat de spits de bal te ver voor zich uit speelde waardoor de CVC doelman de bal simpel in zijn bezit kreeg. Inmiddels raakte spits Gert geblesseerd (ondanks intensieve behandeling door dokter Martin Schroder) en ook Steve "Giggs" de Jager moest het strijdperk verlaten na een ultieme poging om de linksbuiten af te stoppen (met succes overigens). Na twintig minuten spelen wist Eric Riedstra zeer verdiend tegen te scoren. Hierna begon Richards kwartiertje. Hij wist binnen het kwartier twee maal op schitterende manier te scoren. Hierdoor gingen we de rust in met een vrij comfortable 1-3 voorsprong.

Coach Arie v.d. Vis waarschuwde ons in de rust voor de spreekwoordelijke Reeuwijkse gemakzucht. Ondanks deze waarschuwing kende CVC een zeer moeilijke start. Moerkapelle ging furieus uit de startblokken en met name de backs (Tim en Henk) stonden onder zware druk. Aanvoerder en laatste man Martin moest dan ook alle zeilen bij zetten op zijn verdediging bij de les te houden. Vooral voorstopper Dorre was vaak in geen velden of wegen te bekennen, maar dat weet je! Het was dan ook niet verwonderlijk dat Moerkapelle (met een fraai doelpunt
) terug wist te komen naar 2-3. Er ontspon zich een zenuwslopende strijd waarin CVC nog steeds het betere voetbal speelde maar toch regelmatig in de problemen kwam. Het was aan de strijdlust van het elftal te danken dat we overeind bleven en de punten naar Reeuwijk konden nemen. Het is overbodig om te melden dat de overwinning buitengewoon uitbundig gevierd werd in de kleedkamer en na terugkomst in Reeuwijk in de kantine!

Bijzonderheden

1. Henk maakte na een lange afwezigheid zijn rentree en deed dit weliswaar kort maar wel verdienstelijk.

2.Kluuk was een van de uitblinkers vandaag. Zijn werklust was een voorbeeld voor ons allen.

3.Ik heb coach Arie zelden zo nerveus gezien

4.Ton Burger was ziek en Marit vierde feest!

5.Richard is het nog niet verleerd!

6.Peter de Jager zit nog steeds zonder punten dit seizoen.

7.Reeuwijk 6 kan knokken als het nodig is!

8.Mis wis nit bis vindig

4 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met de overwinning!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een meer dan verdiende overwinning, alleen jammer dat Richard steeds luier wordt en van afstand gaat schieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik zo het verslag lees maak ik daaruit het volgende op:

    -de tandem Ton Burger/Richard van Leeuwen is niet in balans, qua gewicht misschien wel; geen schande overigens want vd.Vaart/ Sneijder kunnen immers ook niet samen op het middenveld spelen.
    -Dorre is en blijft oud nieuws
    -Mis hift nit gescird
    -Steve was er toch
    -Ik als bardienst medewerker de meeste kratten bier heeft verkocht aan Gert Cattel.

    Ondanks alles: van Harte met jullie 1e overwinning!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. nog 17 overwinningen te gaan, we gaan nu aftellen, heyd. en volgende wedstrijd wordt er weer iets meer gepoort thuis tegen rijnstreek.
    richard, peet en mis zin tipscirders mit dri dilpintin, ririri, wi i wi zil it wirden in hit ind

    BeantwoordenVerwijderen