maandag, november 27, 2006

Reeuwijk 6 speelt verrassend gelijk tegen Rohda 6

Het zesde heeft voor een daverende verrassing gezorgd door Rohda '76 een punt afhandig te maken. Toch blijft de ploeg van aanvoerder Martin Oosterwijk met een kater zitten. Tot twee minuten voor tijd leek het zesde met de overwinning aan de haal te gaan. Het was een lucky goal van Rohda 6 die de overwinning als een zeepbel uiteen deed spatten.

In het begin van de wedstrijd leek het er absoluut niet op dat het zesde voor een stunt zou gaan zorgen. In de beginperiode domineerde de jonge Rohda ploeg en kreeg ook kansen op de openingstreffer. Toch waren wij ook niet kansloos en het was dat Peter zichzelf ten val bracht in het strafschopgebied (een prestatie op zich) anders waren we zelfs op voorsprong gekomen. Rohda zette het zesde gaandweg de eerste helft onder een steeds zwaardere druk en paniekerig uitverdedigen zorgde voor twee tegentreffers. Vooral het tweede doelpunt was erg fraai. Wie denkt dat het zesde bij de pakken neer zou zitten vergist zich. Het elftal herpakte zich langzamerhand en wist het initiatief naar zich toe te trekken. Hierbij werd vooral in de achterhoede steviger opgetreden en leek het wel of Rohda zich enigszins geintimideerd voelde. Het was vooral Tim die er bij tijd en wijle stevig inkleunde en de jonge Rohda spelers bleken daar slecht mee om te kunnen gaan en haalden zich zelf volledig uit hun spel.

Al snel wist het zesde dan ook terug te komen in de wedstrijd door twee doelpunten van Muis waaronder een onberispelijk ingeschoten strafschop. Even later werd het zelfs 3-2 voor het zesde danzkij een schitterend doelpunt van Peter de Jager.

In de tweede helft hadden we te kampen met een stevige tegenwind. Hierdoor bleek het middenveld moeilijk bereikbaar met de lange bal. Hierdoor ging het ook mis. Tim kreeg de bal niet voldoende ver uit een achterbal. Hij probeerde vervolgens het schot te blokkeren, maar dit bleef helaas zonder resultaat. Hierdoor werd het 3-3.

Even later was het echter wederom Peter de Jager die de balans in ons voordeel deed omslaan toen hij handig profiteerde van een dekkingsfout in de Rohda defensie. Er ontspon zich vervolgens een boeiende strijd waarbij de CVC achterhoede een solide indruk maakte en betrekkelijk weinig kansen weggaf.

De strijd speelde zich dan ook vooral op het middenveld af. Toch leek Rohda gelijk te maken toen een lage voorzet hard ingeschoten werd. Scheidsrechter Jeroen Kaan kende in eerste instantie het doelpunt toe, maar werd door grensrechter Dick van Dam geattendeerd op een handsbal die hieraan vooraf ging. Jeroen volgde het advies van Dick en annuleerde het doelpunt. Dit tot grote woede van de Rohda spelers. De handsbal was echter overduidelijk en zeer goed gezien door onze grensrechter.

Vijf minuten voor tijd kreeg Roha een goede kans om gelijk te komen uit een vrije trap aan de rand van de zestien meter. De boogbal over de muur was echter een prooi voor de doelman die de bal naar de zijkant kon boksen. Daarna drong Rohda opnieuw aan maar de spits schoot tot drie keer toe recht op de keeper af. Ook het zesde kreeg nog twee goede kansen door kopballen van Dorre (dat weet je!) en Vincent.

In de laatste twee minuten ging het alsnog mis. Bij een diepe bal verwachtte M.O. dat doelman Hans uit zijn doel zou komen terwijl deze op zijn beurt er vanuit ging dat Martin de bal weg zou trappen. Toen Martin verwtijfeld riep om de keeper was het te laat en wist de Rohda spits op de rand van het strafschop in balbezit te komen en de doelman uit te spelen.


Bijzonderheden

De Duckhunter, Steve en Wimpie liepen dit weekend stage bij Spartak Praag

Coach Arie is gelukkig weer helemaal terug! Maar, waar is grensrechter Kippie gebleven.

We kunnen het zevende elftal dankbaar zijn. Niet alleen leverde ze de uitstekende scheidsrechter Jeroen Kaan, maar stonden ook nog eens drie spelers af (Marco van Dijk, Marco Zweere en Vincent vd Panne) die alle drie prima presteerden!

Ook Raymon viel prima in

De moeder van Raymon weet ook wat tijdrekken is. Ze deed tergend lang over het halen van een naast geschoten bal

Drie oud selectie (en UBO Boys) spelers Ton, Peter, Richard en Bokkie haalden na afloop herinneringen op uit lang vervlogen tijden

Sip & Sop presteerden, na twee goede wedstrijden, dit keer matig volgens aanvoerder MO

De jeugd binnen ons elftal wordt steeds mondiger. Appelstroop schold de aanvoerder de huid vol na de gelijkmaker

Ik heb Dorre zelden zo hard zien werken in een wedstrijd!!

Zelfs de grootste criticaster van het zesde, Schuimpie, had lovende woorden voor het elftal over

Kevin Slappendel was zo vriendelijk om kippenpootjes te serveren in de kleedkamer

Niels maak waarschijnlijk volgende week zijn comeback

Henk "Lambrusco" Kalkman is weer helemaal terug. Hij speelde, na een aarzelend, begin een zeer sterke wedstrijd

9 opmerkingen:

  1. hans, sneek was weer helemaal toppie, beetje spierpijn van al dat stagedive-gedoe, spierpijn eruit gelopen metzaal 1, gisteren knap ten onder gegaan tegen WIA, geen schande !!
    volgende week maar weer een keertje winnen met 6e, lijkt me logisch, gaan we moerkappele weer zien als voorbeeld voor alle toekomstige wedstrijden, heyd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. volgende week weer na de wedstrijd meteen weg, deze keer hoogtestage lopen in eindhoven en dagje later in tilburg. Marit, kippetjes waren heerlijk, zat in de auto nog te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt me duidelijk dat MO zijn band kan inleveren en zaterdag op de bank mag zitten om zijn fout te overdenken....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat lijkt me een goed plan. Maar deed jij afgelopen zaterdag ook mee tegen Rohda 6, earlygrey??

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mo, voor mij blijf jij no.1 aanvoerder hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Volgens mij is MO-steuner MO zelf...kan me ook niet bedenken wie het anders moet zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. dit is die k-m, die altijd met pasjes strooit en doelpuntjes scoort, haha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel goed kut mouse, ik ben die man van de kleine fiets en de ratslag, welke ik zaterdag weer tentoon ga spreiden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. of het is dorre die zich op deze "onopvallende" manier zich in de basis wil proberen te werken...

    BeantwoordenVerwijderen