zondag, november 12, 2006

Zesde wint lastige uitwedstrijd tegen BVCB

Het zesde heeft voor een flinke verrassing gezorgd door de lastige uitwedstrijd tegen de subtopper BVCB winnend af te sluiten.

Vooraf was er niet al te veel vertrouwen in een goede afloop. Om verschillende redenen liet een aantal spelers verstek gaan. Zo misten we aanvoerder Martin (Moest tegen Kickers '69 uit Leimuiden spelen), Nico Overdam, Ton Burger en Gert Cattel (geblesseerd), Kluuk en Dirk (trainingstage bij Benfica in Portugal), Dorre (auto wassen), Tim de Haan (werk), Niels van Zijp en Henk Kalkman (onbekend). Toch niet de minsten dus. Zodoende togen we met een magere 12 man naar Bergschenhoek waar het complex aangelegd bleek op een landingsbaan van Rotterdam Airport.

We bleken (uiteraard) weer ingedeeld te zijn op een kunstgrasveld, maar dit veld lijkt toch weer van een wat betere kwaliteit te zijn als het kunstgras in Reeuwijk. In eendrachtige samenwerking werd de opstelling bepaald door Richard en Ton en er zaten enkele verrassende vondsten in. Zo werd Sip tot voorstopper gebombardeerd en werd daarbij uitgebreid op zijn verantwoordelijkheden gewezen door Richard. Deze preek bleek later z'n vruchten op te leveren, want Sip behoorde samen met broer Sop tot de uitblinkers.

De eerste helft hadden we de wind in de rug en begonnen vrij voortvarend aan de wedstrijd. Na vijf minuten werd het spel echter al weer stilgelegd voor een "fluitwissel". De scheidrechter ontving een beter exemplaar nadat zijn scheidrechtersfluitje een armzalig geluid voor bleek te brengen. Twee minuten later was het weer raak. Nu voldeden de schoenen van de scheidsrechter niet en besloot de man te ruilen met een speler van BVCB. Gezegd moet worden dat de man verder een prima wedstrijd floot.

Na een kwartier spelen kwam Peter de Jager vrij op rechts en probeerde een onvervalste lob. Linda riep vanaf de kant "Jammer Peet", maar werd er door coach Ton op gewezen dat de bal toch echt in het netje lag. (Tijd voor Hans Anders Linda?). Vlak daarna was het weer raak toen Muis met een werkelijk schitterend schot de 0-2 aantekende. Vanaf zo'n 25 meter joeg hij de bal vanaf links diagonaal in de rechter bovenhoek. Een fantastisch doelpunt.

Hierna werd er flink gewisseld door BVCB en was Reeuwijk de kluts even kwijt. Sip wist niet meer welke man hij nu op moest vangen en ook enkele andere spelers liepen te "zwemmen". BVCB wist dan ook te profiteren van de wanorde bij de Reeuwijkers en scoorde de aansluittreffer met een hard schot in de rechter hoek. Vlak daarna was het weer bijna raak toen een schot van de rechtsbuiten de paal schampte en Steve een minuut later de bal weg moest werken toen de spits de bal van dichtbij tegen Hans aanschoot. De malaise was echter snel voorbij. Na ingrijpen door coach Ton en spits Richard stond alles weer op z'n plaats. Het zesde kreeg weer volop kansen en had uit moeten lopen naar een veilige 4-1. Dit gebeurde echter niet zodat we enigszins zorgelijk aan de tweede helft begonnen. In de kleedkamer werd besloten Dikkum te wisselen voor Appelstroop.

De wind tegen bleek nog verder aangewakkerd en vanaf de eerste minuut werden we onder druk gezet. De verdediging stond deze week echter als een huis en wist de schade te beperken tot een aantal afstandschoten die stuk voor stuk een prooi waren voor de keeper. Uit een van de spaarzame counters kwamen we zelfs op een 1-3 voorsprong na een flitsende combinatie tussen het spitsenduo Peter de Jager en Richard van Leeuwen. De laatste maakte het buitenkansje af. BVCB zette nu alles op alles maar Steve en z'n mannen verdedigden als leeuwen. Toen we een kwartier voor tijd op 1-4 kwamen leek de wedstrijd gespeeld. Even later werd het toch weer spannend toe BVCB terug kwam tot 2-4. Het werd nu echter in rap temp donker en toen Eric Overdam de scheidsrechter erop wees dat het zicht nu wel erg beperkt werd floot deze tot opluchting van alle CVC'ers voor het eindsignaal.

Opmerkelijk..............

1. Peter de Jager pakt zijn tweede overwinning dit seizoen
2. Wat was verliezen ook alweer
3. Eric Overdam verzon een nieuwe spelregel door aan de scheidsrechter te vertellen dat de spelers niet verzekerd zijn als het te donker wordt.
4. De VW Golf van Ton had problemen met het gewicht van Johnny.
5. Volgens Steve speelde M.O. deze dag tegen Kickers Leimuiden
6. Muis heeft echt goede muziek in de auto
7. Marit bleef liever bij het eerste en zag dus geen overwinning
8. Alleen het zesde wist van BVCB te winnen vandaag. Het tweede en derde verloren
9. Is het lek nu echt boven water? Het bleek Peter dus niet te zijn
10. De kaarten worden nu op Dorre gezet

20 opmerkingen:

  1. Raymond

    Hoe zit het nu met het betalen vor het weekendje? Volgende week nieuwe poging?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Raymond jij was er toch niet aankomende zaterdag...?
    ik kom het wel ff langsbrengen als het jou uitkomt...

    en zaterdag weer vlammen tegen arc!
    moeilijke tegenstander, maar je weet het nooit:D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spelers van het 6e

    Mail svp jullie e-mailadres naar het e-mailadres van het clubblad. (Staat voorin het blad). Kan ik jullie op de hoogte houden van updates van de site.

    Let op: niet je e-mailadres op deze site vermelden ivm spamgevaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het verbaast mij niets dat jullie gewonnen hebben met Ton als coach. Iedereen moet nu toch zo langzamerhand wel weten dat Ton de beste coach van CVC is. Spelvreugde en prestaties, dat allemaal levert hij. Jammer dat de selektie dat niet door heeft. Jullie zijn een stel bofkonten. Op naar het kampioenschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Best gek dat jullie slechts met 12 man zijn vertrokken, het 4e en het 7e speelden niet?!?

    In iedergeval gefeliciteerd!

    PS: Jammer dat Richard geblesseerd afhaakt anders had hij vanavond zijn her-rentree in de zaal gemaakt. Gelukkig kunnen we Muis en Dick lenen, waarvoor enorme dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bok, ik vernam uit leimuiden bij kickers '69 dat Muis zaterdag aanvoerder was. Ik vind dat niet goed, en bovendien onverantwoord die jongen met band zo het veld in te sturen. Wel klasse dat jullie gewonnen hebben, want Jodan Boys komt nu toch wel erg dicht in zicht. Buiten dat: Weet iemand waar de duckhunter het hele weekend was.Hij heeft zich niet bij mij afgemeld en ik heb hem het hele weekend al niet gezien. Ze hebbben hem toch niet neergeschoten??

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voor alle (basis)spelers is er na afloop van de ovwerwinning van a.s zaterdag tegen ARC een etentje bij Lam geregeld.Omstreeks 19.00 uur. Wie gaat er dan mee?? voordat we met de taxi naar Raymond party gaan?? Ik hoor graag van jullie! (De onkosten worden zoals vanouds gezamenlijk gedeeld.)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. MO, "onverantwoord" voor het aanvoerderschap is niet het juiste woord. Die last is goed te dragen nu het middenveld goed loopt, mijn conditie dusdanige proporties bevat dat ik 90 minuten gaten kan dichten en strooi met passen. Nee, ik zou liever een ander woord gebruiken: "Godenzonenverantwoord".

    Tuurlijk blijf jij en bokkie aan- en vice aanvoerder, ik heb het toch te druk met strooien, zeker nu sinterklaas en kerstmis eraan komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dag heren,

    Ik ben er aankomende zaterdag idd niet bij wegens het opbouwen van het feest van die avond. Het geld zal dus volgende week zaterdag pas betaald hoeven te worden.
    Succes met voetballen en tot zaterdagavond.

    Groetjes,

    Raymon

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij horen overal dat jullie een hele zwakke ploeg hebben, dus kom maar op met dat zooitje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. dat heb je dan zeker van jodan boys gehoord...
    ik had daar weer van gehoord dat ze onterecht verloren hadden van jullie...
    maarja die knuppels van jodan boys zeggen wel vaker wat!!
    laten we er een leuke pot van maken volgende week zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Volgens mij lust die bolle van Leeuwen geen Chinees

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Alleen Babi Pangang zonder saus!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ankie Ton z'n tijd komt nog wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Die Rohda '76 speler moet wel beseffen dat hij het tegen een G-elftal moet opnemen hoor!!Dat we met dit team (in deze poule) de laatste weken dan ook winnen verbaast ons zelf ook een beetje. Kan je nagaan hoe hoog het niveau in deze poule dan ook is.
    Maar jullie zullen - volgens de ranglijst- dan ook ongetwijfeld een "uitschieter" zijn.....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beetje meer vertrouwen mo. Kom op, jullie hebben Ton als coach!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mo betrek je eigen handicaps niet op de rest van het elftal. Blijf anders lekker in Kungfoe

    BeantwoordenVerwijderen
  18. juist duckhunter, zo is het en niet anders, we spelen godenzonenverantwoord voetbal behalve MO

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jongens, we gaan toch niet aan zelfoverschatting doen, he? Het is toch veel lekkerder voetballen in de underdog positie? Laat Rohda dus maar komen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Maar MO, ouwe administrateur van het zesde, ik wil niet veel zeggen maar volgens mij spelen jullie vandaag tegen het altijd lastige ARC 16....

    BeantwoordenVerwijderen