zondag, april 01, 2007

Reeuwijk 6 knokt zich terug tegen Sportlust

Alweer een wisselvallige wedstrijd van het elftal van coach Arie v.d. Vis. Het begon eigenlijk al niet al te positief toen we te horen kregen dat we niet in onze vertrouwde kleedkamer 6 zouden zitten maar in 8. Aan de andere kant had "velden indeler" Gerke ons op het hoofdveld geposteerd, een hele eer dus.

Je kan zien dat het lekker weer begint te worden. Aanvoerder Martin kon over maar liefst 19 spelers beschikken. De computer van M.O. moest dus overuren maken.

Door een zware blessure tijdens de wedstrijd voor ons begon de wedstrijd een half uur later. Dat gaf de mannen de tijd om flink lang in te lopen, "ahum". Net voor de wedstrijd wilde de internationale pers nog een elftalfoto van ons nemen wat direct de vraag oproept hoe het met het portretrecht zit.

We begonnen vootvarend aan de wedstrijd en er werden direct al enkele kansen gecreeerd. De spitsen stonden echter niet helemaal op scherp en kregen ook niet echt lekkere ballen aangespeeld. Het bleef dus gewoon 0-0.

Na twintig minuten spelen begon het zesde om onbegrijpelijke redenen weg te zakken en trok Sportlust het initiatief langzaam naar zich toe. Vandaag beschikte Sportlust over twee snelle spitsen die het de verdediging van het zesde kanp moeilijk maakten. Dit resulteerde in een aantal kansen en het was aan goed ingrijpen van Raymon van Dijk te danken dat Sportlust (nog) niet op voorsprong kwam. Een terugstuiterende bal van de paal kwam voor de voeten van de Sportlust spits, deze had de bal voor het intikken, maar Raymon kleunde van achteren tegen hem aan. Weg kans. Alles wat Sportlust was vroeg om een strafschop, maar dit verzoek werd weggewoven door scheidsrechter John Burger.

Even later was het toch raak toen de spits van Sportlust door de Reeuwijk 6 verdediging slalomde en beheerst afmaakte. Vrij snel daarna was het alweer raak. Kippie zag een gevalletje buitenspel over het hoofd en de dankbare spits wist dit buitenkansje bekwaam af te maken, 0-2. Het zij Kip vergeven. Volgens mij was dit zijn eerste foutje van dit seizoen. Als je dit afzet tegen de fouten van de spelers van Reeuwijk 6 is dit peanuts.

Al met al een zeer matige vertoning in de eerste helft. M.O. gooide het elftal dan ook volledig om. Dorre maakte zijn rentree na 2 weken autowassen, Vader Ton was terug na zijn zweepslag van de wedstrijd tegen Jodan Boys en het dodelijke duo werd herenigd doordat Peter de Jager zijn opwachting maakte.

De tweede helft was gelukkig een stuk beter. Toch was het Sportlust wat de eerste kans kreeg. De rechtbuiten schoot de bal echter net over. Na 10 minuten spelen scoorde Peter de Jager de aansluitingstreffer. Vlak daarna ging het weer mis toen een snelle uitval over links het zesde noodlottig werd. Early Grey kon de rechtsbuiten niet meer bereiken en de scherpe voorzet kon niet meer onderschept worden door Dorre, 1-3 en de nederlaag leek onafwendbaar.

Reeuwijk 6 bleek deze week over veerkracht te beschikken. Eerst was het Martin Oosterwijk die voor de 2-3 zorgde en daarna was het Good Old Johnny die met een geweldige pegel de 3-3 binnen schoot.

Na dit doelpunt drong Reeuwijk 6 sterk aan en kreeg kans op kans. Door puur geluk en goed keeperswerk bleef Sportlust op de been. In de laatste minuten ging het nog bijna mis toen de spits alleen op het doel afging, maar het was Early Grey die dit drama op schitterende wijze wist af te wenden.

Bijzonderheden

* Uitblinkers: Raymon van Dijk en Niels (Early Grey) van Zijp
* The duckhunter is weer helemaal terug. Hij maakte zijn rentree na vele weken van afwezigheid. Het lijkt erop dat zijn vertrek naar Duitsland van de baan is.
* Ton Burger is solidair met de zwangere Marit gezien zijn huidige buikomvang
* Johnny zat er volledig doorheen en sprak pas na 10 minuten na afloop zijn eerste woorden: "He Gert ga nog eens een kratje halen"