zondag, april 29, 2007

Reeuwijk 6 overtuigt tegen ARC16

Het zesde heeft zich van z'n beste kant laten zien in de uitwedstrijd tegen ARC 16. Het elftal van de Alphenaren, voornamelijk bestaande uit veteranen, werd betrekkelijk eenvoudig met 5-1 aan de kant gezet.

Voor de wedstrijd was de animo om te voetballen gering. Het warme weer en het belachelijke aanvangstijdstip (16.15) waren daar debet aan. MO werd dan ook onder druk gezet om een uitslag "op papier" af te spreken en lekker in Reeuwijk te blijven. De aanvoerder wenste hier niet aan mee te werken.

Met name in de eerste helft liet het zesde goed verzorgd veldspel zien. Vanaf de eerste minuut werd ARC vastgezet en met name het dodelijk trio (!) toonde zich een plaag voor de verdediging van ARC. Dodelijk trio? Jazeker, het dodelijk duo Peet en Johnny kende uitbreiding in de vorm van Dirk "Smiley" vd Star.

Het dodelijk trio was enkele keren dicht bij een doelpunt, maar wist de bal niet in het netje te krijgen, vooral Peet had het vizier niet op scherp staan in de beginfase. Dit tot afgrijzen van Linda en de meegereisde Kiki.

Zeer tegen de verhouding in kwam ARC 16 op voorsprong na een snelle counter. Een scherpe voorzet werd onberispelijk tegen de touwen geknald door de spits. Reeuwijk zette echter snel orde op zaken door in korte tijd 4 x te scoren. Doelpunten door het dodelijk trio (Peet, Richard, Dirk) en MO. ARC stelde hier een schot op de paal tegenover.

In de tweede helft lieten we de touwtjes enigzins vieren. Laatste man Steve en voorstopper Dorre gaven echter weinig weg. Ook de goed ingevallen rechtsback Early Grey stond zijn mannetje. De enige echte kans voor ARC ontstond uit een schitterende vrije trap die op de paal belandde. Vlak voor tijd bepaalde Muis de eindstand op 5-1 dankzij een onberispelijk ingeschoten strafschop.

Na afloop overheerste een tevreden gevoel en gaven Kip en coach Arie aan weer wat wijzer te zijn geworden in de "Reeuwijk 6 speler van het jaar verkiezing".

Hoogtepunten
Ton "Bungen" Burger mocht welgeteld 7 minuten meedoen van coach Arie.
Hij wordt dan ook voorzichtig gebracht

Het zetten van de ruiten in het nieuwe huis van Dikkem is uitgesteld volgens Bungen

Er gaan geruchten dat "de speler van het jaar award" ditmaal naar twee spelers gaat: "het dodelijk duo"

De boot van Arie, is na familieberaad, niet meer te koop

De computer van MO is helemaal de weg kwijt volgens eigen zeggen. De computer adviseerde SIP en SOP samen op het middenveld te zetten. MO weigerde dit advies op te volgen.

Belachelijk maar waar; Toos heeft bij het zevende staan kijken!!

Uitblinkers
Dorre, Dikkem, Steve en Early Grey

4 opmerkingen:

1. En Muis thuis maar beweren dat hij wel TWEE (2) keer heeft gescoord...!

BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja, dat klopt het was MO niet het was Muis. Sorry

3. Bok, het is je vergeven. Immers, zo,n fraai en "bekeken" doelpunt kan alleen Muis maar maken natuurlijk.

4. Peter komt natuurlijk ook niet in aanmerking voor speler van het jaar...als je zo vaak buitenspel staat en zo weinig kansen afrond....