zondag, oktober 21, 2007

CVC 6 - BVCB 10 5-5 Publiek de grote winnaar

Tijdens de thuiswedstrijd tegen BVCB 10 was het publiek de grote winnaar. Maar liefst 10 doelpunten, ballen op de paal en de lat, vrije trappen op de rand 16, overtredingen; werkelijk alle ingredienten voor een boeiende pot voetbal waren aanwezig op zaterdag 20 oktober.

We hadden na de zeperd tegen Nieuwerkerk wat goed te maken maar wisten tegelijk dat het niet mee zou vallen tegen het bovenaanstaande BVCB.

Ook vandaag konden we weer niet over een aantal vaste krachten beschikken. Richard en Gert verblijven nog steeds (met Adje Hiep) in Venezuela. Marco (Wang) Lakerveld is geblesseerd, Gerrit vd Heuvel en Nico Overdam idem dito. Gelukkig was onze aanvoerder in staat om uitstekende vervangers aan te trekken in de persoon van Bjorn Schouten en George Hammer.

Het was al vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Peter Perdijk duidelijk dat BVCB een geduchte tegenstander was. Toch was het Reeuwijk 6 wat de eerste kans kreeg. Peter de Jager kwam vrij voor de doelman, maar wist het net niet te vinden. Hierna sloeg BVCB twee keer achter elkaar snel toe. Een verdediger van het zesde maaide over de bal heen zodat de spits de bal, vlak voor het doel, in de voeten kreeg. Via de keeper hobbelde de bal tegen de paal waarna de linksbuiten de bal in het verlaten doel kon schieten.

Even later was het weer raak toen een slecht genomen vrije trap bij de spits van BVCB belandde, die vervolgens snoeihard inschoot. Het zesde raakt echter niet van de kook van deze, op het oog niet te overbruggen, achterstand en deed als snel iets terug. Peter de Jager reageerde in de 25e minuut alert op een prima pass van George en bewees daarmee zijn waarde voor het elftal. 10 minuten later was het weer raak toen Eric (Wimpie) Overdam in kon tikken nadat de keeper de bal los liet.

Een tevreden coach Arie constateerde tijdens de rust dat het zesde het goed deed en zeker niet kansloos was.

Toch kwam BVCB weer op voorsprong na een dekkingsfout en leek een punt verder weg dan ooit. Gelukkig voor ons kreeg Dorre het op zijn heupen en maakte de gelijkmaker in de 65e minuut uit een voorzet van Dick van Dam (het was weliswaar een frommelgoal, maar toch).

Na deze goal sloop er enige irritatie in de wedstrijd en hadden beide ploegen af en toe weinig begrip voor de beslissingen van scheidsrechter Peter Perdijk. Toch deed de leidsman er goed aan om het kort te houden vandaag. Beide ploegen gingen tot het uiterste en het enigszins gladde veld zorgde voor de nodige botsingen.

Het spel ging gelijk op met kansen over en weer en het was BVCB wat tot twee maal toe het houtwerk raakte. Eerst een schot op de paal via de vingertoppen van de doelman en even later een knal op de lat. Toch was het die dekselse George Hammer die het zesde op voorsprong bracht met een zeer bekeken doelpunt. We konden echter niet lang genieten van de voorsprong omdat de tegenstander tot 2 x toe wist te profiteren. De eerste was een dekkingsfout en de tweede een eigen doelpunt van Steve, die een vrije trap met het hoofd in eigen doel werkte . We stonden nu opeens met 4-5 achter.

10 minuten voor tijd gebeurde echter het ongelooflijke. Dorre had wederom een opleving en scoorde fraai met het hoofd. Beide ploegen hadden vrede met de puntendeling zodat er in offensieve zin vrij weinig meer gebeurde.

Conclusie: een heerlijke wedstrijd met aanvallend spel van beide ploegen.

Uitblinkers: Dorre (nee he), Steve, Muis, MO, George en Bjorn