zondag, oktober 28, 2007

Reeuwijk 6 wint met 4-1 van Moerkapelle

Het zesde elftal heeft na twee lastige wedstrijden de volle drie punten gepakt tegen, het niet al te sterke, Moerkapelle 8.

Helaas waren er enkele zesde elftalspelers die Moerkapelle niet konden vinden. Zij reden op de automatische piloot achter Gerrit vd Heuvel aan, die dit keer niet met het zesde meedeed, maar met B1 naar Nieuwerkerk ging. Toen ze hun vergissing merkten kwam ze alsnog naar Moerkapelle.

Het werd vandaag het debuut van Marco "Wang" Lakerveld. Hij mocht van aanvoerder MO in de basis starten, maar moest al na 4 minuten het veld verlaten met een blessure.

CVC 6 ging sterk van start en zette de Moerkapellenaren direct vast op eigen helft. Een langdurig beleg was het gevolg. Er volgede veel kansen, maar helaas stons het vizier nog niet helemaal op scherp bij onze spitsen. Ook de doelman van Moerkapelle wist met handelend optreden de CVC'ers van scoren af te houden.

Ondanks het grote veldoverwicht gingen we nog bijna de teil in toen een Moerkapellenaar vrij voor de doelman van het 6e verscheen, maar te ver uit moest wijken. Hij kon uiteindelijk nog voorzetten maar deze werd knullig gemist voor een vrij doel. Vlak hierna was het Dirk "Smiley" vd Star die de ban brak en voor een 1-0 voorsprong zorgde.

Erg lang konden we hiervan niet genieten, want Moerkapelle kwam terug tot 1-1 door een doelpunt "achter het standbeen langs" van de rechtsbuiten.

In de laatste minuten van de wedstrijd werden de kansen opeens wel afgemaakt en het waren Maurice "Muis" van Beek en Japio de Jager die het net wisten te vinden.

Met een comfortable 3-1 overwinning gingen we dus de rust in en werd er al hardop gesproken over een monsteroverwinning. Het was dus weer zover; de bekende CVC Reeuwijk zelfoverschatting stak de kop op.

De tweede helft was qua voetbal iets minder, maar we hadden toch zeker 75% van de tijd balbezit. Het logische gevolg was wederom een doelpunt voor ons. Het was Mike Binken die zijn goede spel met een doelpunt bekroonde.

Toch kreeg Moerkapelle vlak hierna weer een dot van een kans. De meegekomen middenvelder schoot van dichtbij tegen de keeper en plantte daarbij ook zijn knie in het bovenbeen van de doelman. Ongelukkig genoeg op dezelfde plaats als een week eerder tegen BVCB. Verderspelen was geen optie zodat Johnny de plaats op doel in nam.

De wedstrijd kantelde niet na deze wisseling en het beeld bleef van een aanvallend zesde en een op de counter loerend Moerkapelle, Er veranderde niets meer aan de stand zodat de uitstekende scheidrechter na 90 minuten het meer dan welkome eindsignaal gaf.

Coach Arie vd Vis toonde zich na afloop een tevreden man en constateerde terecht dat het zesde prima voetbalde vandaag.

Bijzonderheden:

De dames supporters blijken niet echt thuis in het voetbaljargon. Toen coach Arie het over "doordekken" had keken ze hem aan of ze water zagen branden.

Kiki was zeer tevreden over het spel en over baas Japio

Wang spaart zich overduidelijk voor het ESA toernooi

Mike heeft geen last meer van zijn Stuc (of Stuka) arm

Richard van Leeuwen zakt steeds verder. Hij begon in de spits, speelde vandaag linksback en een deel van de 2e helft op doel. We zijn benieuwd waar hij volgende week staat.

Gert z'n boot is uit het water. Volgende week wordt zijn rentree in het elftal verwacht

Nog steeds geen gezinsuitbreiding bij Ton en Marit

Wat scoort die Japio toch makkelijk

Uitblinkers: Japio de Jager, Muis en Mike

Meest constante speler deze competitie: Muis

Slechtste actie van de wedstrijd: Punter van Dorre over de ballenvanger (dat weet je)

15 opmerkingen:

1. Nee, dat was Richard toch?

BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja maar dorre speelde nu weer zijn niveau en niet buitenaards voor zijn doen

3. Geen schepballen van Early Grey dit keer?

4. Jullie hadden misschien wel een paar afstandsschoten, maar wij de beste kansen.

1e helft vrij voor de keeper maakte we niet af en de tweede helft 2 meter voor doel gestopt door jullie keeper.

de doelpunten die er bij ons ingingen waren echte luckies

5. #Moerkapele - hadden jullie die twee kansen gescoord, was het 3-4, nog steeds winst voor Reeuwijk. en wij waren dan ook veruit de beste ploeg.

Jammer dat je een slechte verliezer bent.......

6. zo is het grijze dalkduif

7. ik kan nog altijd beter fietsen dan voetballen

8. He MO Wat doen we op 24/11? We missen 7 spelers.

9. Die mis ik toch elke week in het veld. We hebben er namelijk 18!

10. Volegns mij gaat het goed met mijn hamstrings en kan ik zaterdag weer eens een poging wagen. Dat record van Lakerveld (4 minuten) gaat eraan.

11. Zijn de hamsterweken dan al weer voorbij? Jammer zeg, wat het draaide net zo lekker bij ons zonder die duckhunter... Ik zal daarom die Appie Hein deze week nog eens bellen.

12. zet je hem toch de hele wedstrijd op de bank, jij bent de aanvoerder, wel een hele slechte overigens

13. wat een heerlijke wedstrijd was dit dames, 5 x poorten, daar heb ik al vijf nachten heerlijk over geslapen, en natuurlijk over meerdere mooie zaken. de open vrachtwagen is besteld....