zondag, oktober 07, 2007

Reeuwijk 6 moeizaam langs Rijnstreek 3

Reeuwijk 6 heeft ook de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Het ging echter alle behalve gemakkelijk tegen Rijnstreek 3.

Na de ludieke protestactie (zie het bericht hieronder) moest coach Arie ons verlaten vanwege andere verplichtingen en liet het elftal achter in de vertrouwde handen van Paul "Pinguin" van de Vliet.

Aanvoerder MO kijkt niet naar reputaties en besloot Early Grey, toch een van de uitblinkers van vorige week, aan de kant te houden. Hij moest echter na enkele minuten invallen voor Nico Overdam die na het eerste balcontact gebleseerd uitviel.

Om 16.35 uur (!) begon het zesde erg tam aan de wedstrijd en leek een zaterdag nietsdoen in de benen te hebben. Het was dan ook Rijnstreek wat het initiatief naar zich toetrok en met een schuiver in de benedenhoek gevaarlijk werd.

Ondanks het matte spel van de Reeuwijkers kreeg Peter de Jager een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Hij had de bal voor het inknikken, maar miste echter jammerlijk. Laatste man Steve zag het geklungel voor hem het lede ogen aan en met name voorstopper Dorre (toch een van de beteren van vorige week) leverde erg veel ballen in bij de tegenstander (dat weet je).
Zo kabbelde de wedstrijd rustig naar de 25e minutu met een licht veldoverwicht van Rijnstreek. In deze minuut sloeg de vlam volledig in de pan toen scheidsrechter Albert Boom een strafschop gaf aan het zesde vanwege hands door een verdeiger van Rijnstreek.

Rijnstreek protesteerde zeer fel en beschuldigde de scheidsrechter ervan op "appelleren" gefloten te hebben. De stoppen sloegen op een gegeven moment dermate door bij Rijstreek dat een van de spelers Albert te lijf ging en met rood kon vertrekken.

Nadat de gemoederen gesust waren kon Muis de strafschop nemen en schoot deze onberispelijk in. Rijnstreek moest met 10 man verder, maar daar was aanvankelijk weinig van te merken. De linksbuiten kreeg al snel weer een droomkans maar schoot vrij voor de Reeuwijk doelman naast.
Met een ruststand van 1-1 waren we zeker niet ontevreden gezien het vertoonde spel.
Coach Paul en aanvoerder Martin brachten enkele wijzigingen aan in het elftal. Dorre schoof door naar het middenveld en good old Ton Burger nam de voorstopper plaats van hem over. Dit om wat meer rust achterin te brengen en het middenveld te versterken. Gerrit werd gewisseld voor Johnny en Peter de Jager voor Dirk vd Star. Tot slot moest linksback EearlyGrey het veld ruimen voor de supergemotiveerde Tim de Haan.

De tactische omzetting leek succes te hebben toen het zesde eenvoudig uitliep naar een 4-1 voorsprong. Er waren zelfs kansen op meer, maar het elftal besloot aan “gallery play” te gaan doen en de ene na de andere kans werd om zeep geholpen.

Dit moet je nu juist niet doen tegen Rijnstreek. De concentratie was volledig verdwenen en Rijnstreek kwam op 4-2 toen de doelman van Reeuwijk verrast werd door een schot van flinke afstand. Vlak daarna werd het 4-3 na een verschrikkelijke dekkingsfout en een minuut later was Rijnstreek zeer dicht bij de gelijkmaker, maar dit schot van dichtbij werd gekeerd door de doelman. Vervolgens duurde het tergend lang voordat de scheidsrechter het verlossen