zondag, november 09, 2008

Reeuwijk 6 speelt matig maar blijft winnen

Reeuwijk 6 pakte in een matige wedstrijd de overwinning tegen het derde elftal van Waddinxveen zaterdag. Deze keer miste coach Evert van Dam EarlyGrey (andere bezigheden) en Gerrit v.d. Heuvel (mislukte zelfoperatie). Tim de Haan (mooi op tijd) en Loek Hermenet keerden terug in de basis.

Al na twee minuten voetballen kwamen we op voorsprong. Dorre aarzelde heel lang bij het nemen van een vrije trap, maar schoot uiteindelijk de bal in benedenhoek. De bal had niet veel vaart maar ging er toch in via de doelman.

Hierna kwam de oude Reeuwijk 6 kwaal om de hoek kijken; gemakzucht. Waddinxveen drong aan, maar werd nog niet echt gevaarlijk. Toch werd het 1-1 toen de Reeuwijk doelman een speler van Waddinxveen ten val bracht. Weliswaar niet met opzet, maar wel een duidelijke en terechte strafschop. Dit buitenkansje werd prima verzilverd.

Na deze domper kreeg Waddinxveen zowaar een paar goede kansen. De rechtsbuiten draaide weg bij Dorre en schoot van een paar meter afstand tegen de Reeuwijk doelman. Vlak hierna werd het toch 2-1 voor Reeuwijk 6 door een doelpunt van Martijn.

In de laatste 5 minuten van de eerste helft schoot een Waddinxvener hard op doel. De doelman van Reeuwijk 6 tikte de bal onder de lat vandaan, maar raakte daarbij opnieuw geblesseerd aan zijn nek. Een uitvloeisel van de zware blessure van een week eerder. Martijn Min nam zijn plaats onder lat over.

Evert hield een ouderwetse donderspeech in de rust en sprak het elftal erop aan dat de supporters weinig terugzagen van het "grote" Reeuwijk 6.

In de tweede helft domineerde het zesde, mede dankzij de harde wind. Toch werd er nog steeds niet sprankelend gespeeld. Het derde doelpunt van het zesde was echter een beauty. Loek Hermenet scoorde, aangespoord door Muis, van grote afstand. Waddinxveen was verslagen en kwam niet meer aan aanvallen toe. De 4-1 van Ian Overdam was dan ook een formaliteit.

Al met al een nuttige overwinning. Volgende week staat het sterke Floreant op het programma. Dan weten we waar we echt staan.

Uitblinkers: Appelstroop (ja, ondanks de 12 minuten voetbal), Scheidsrechter Peter Perdijk, Marit Burger (voor de hapjes na afloop)

Randzaken

Japio de Jager scoort tegenwoordig zo moeilijk

Brandweerman Eric van Dam miste het uitrukken van de brandweer, maar keek verlangend naar de snelweg.

Bungen liet een (volle) fles bier vallen in de kleedkamer en dochter Amy werd getroffen door de bier-tsumani die daardoor vrij kwam.

Coach Evert wilde in eerste instantie geen beroep doen op appelstroop, maar kwam daar een kwartier voor tijd op terug toen hij de ene speler na de andere zag uitvallen. Hij (Appel) speelde prima op geleende voetbalschoenen.

Dave z'n auto doet het weer na de brand van vorige week

Iemand nieuwsgierig naar de zelfoperatie van Gerrit? Dat wil je niet weten!

Het verjaardagsfeest van de moeder van Aad was gezellig, aldus Gerrit en Aad.

De derde helft was weer buitengewoon gezellig. Ook dit keer waren er weer de nodige "chocoladebal" eigenaren aanwezig zoals Muis, Johnny en the Duckhunter.

Slecht nieuws: Dirk vd Star moet opnieuw stoppen met voetbal door zijn rugblessure. Het zou me echter niet verbazen als Dirk toch weer een comeback maakt.

Kluuk was weer wat stil

10 opmerkingen:

1. klasse boys, weer een mooie overwinning. ik ben blij dat jullie het zonder mij ook kunnen winnen, ik had ernstig mijn twijfels

BeantwoordenVerwijderen
  2. die kleine overdam maakte toch de 4-1?

voor de rest was het me een genoegen om toch nog aan deze wedstrijd mee te mogen doen!

3. ja de 4-1 was van ian overdam

4. Grootste Dorre-fan:

Hij scoort wel makkelijk, die Dorre!

GH te G

5. Nou jongens gefeliciteerd, het werd nog even spannend in de 1ste helft maar 2de helft hadden jullie terecht gewonnen!