zondag, november 16, 2008

Reeuwijk 6 loopt tegen eerste nederlaag aan

Zaterdag 15 november stond de wedstrijd tegen de nummer 1, Floreant 6, op het programma. Coach Evert had op de valreep een nieuwe aankoop gedaan in de persoon van Marco van Dijk (Reeuwijk 7). Hierdoor vertrokken we met liefst 15 man naar Boskoop.

Tijdens de voorbespreking kwam de coach met een daverende verrassing. Niet routenier Ton Burger kreeg de aanvoerdersband uitgereikt, maar de jongste speler van het elftal Ian Overdam. Ton reageerde laconiek op deze stap: "die band zat toch al veel te strak".

Gerrit v.d. Heuvel keerde terug op de laatste man positie na zijn zelfverminkigsactie van vorige week. Dick van Dam moest tijdens de warming-up afhaken. Hij bleek teveel last te hebben van zijn, in de vorige wedstrijd, opgelopen blessure.

Direct na het beginsignaal trok Reeuwijk 6 het initiatief naar zich toe. Het verraste Floreant werd op eigen helft vastgezet en kwam slechts met counters over de middenlijn. Reeuwijk kreeg al snel enkele kansen en een ongelooflijke spetter van Dave Lakerveld van zo'n 35 meter werd knap verwerkt door de Boskoopse doelman.

De tegenaanvallen werden door Gerrit en zijn verdedigers prima onschadelijk gemaakt waardoor de Reeuwijk keeper weinig in actie hoefde te komen. Floreant ging na zo'n twintig minuten een tandje feller (en harder) spelen. Helaas resulteerde dit in een aantal gemene overtredingen van Boskoopse zijde. Natuurlijk zijn de zesde elftallers ook geen lieverdjes waardoor de wedstrijd een grimmig karakter kreeg.

Na een opstootje op het middenveld werd Ton Burger door de scheidsrechter uit het veld gestuurd. De wedstrijd dreigde even later volledig te escaleren na een schandalige overtreding tegen Dave Lakerveld. Om onbegrijpelijke redenen liet de scheidsrechter de overtreding onbestraft en had het zwaar te verduren toen hij belegerd werd door de coach en nagenoeg alle spelers van het zesde.

Vlak hierna was het rust waardoor de wedstrijd niet verder ontspoorde. Dave werd per auto van Smiley afgevoerd naar het ziekenhuis en krijgt maandag de uitslag van de foto's.

Wat de scheidrechter goed deed was de beide aanvoerders voor het begin van de tweede helft bij zich te roepen om te vertellen dat hij geen verder wangedrag meer zou accepteren.

Direct na het beginsignaal van de tweede helft kreeg Japio de Jager de kans om de score te openen. Hij schoot echter tot twee keer toe tegen de keeper op. Een minuut of tien later was het raak aan de andere kant. Een goede pass van een Floreant speler kwam bij de spits terecht die fraai afrondde.

We lieten het er niet bij zitten en gingen (nog meer) op de aanval spelen. Martijn ging prima door in het strafschopgebied en werd ten val gebracht. Een terechte strafschop. Dorre verzilverde de penalty op zijn kenmerkende koelbloedige manier.

Floreant kwam een minuut of 10 later opnieuw op voorsprong toen de scheidsrechter een overduidelijke buitenspelsituatie over het hoofd zag. Dit buitenkansje was niet te missen, 2-1. De scheidsrechter kon nog wel het fatsoen opbrengen op grensrechter Aad te consulteren, maar bleef bij zijn (volledig onterechte) beslissing.

Alsof dat nog niet genoeg was besloot de leidsman ook maar 10 minuten te vroeg af te fluiten. Aad was nog steeds woest op de scheidrechter, smeet zijn vlag weg en weigerde de leidsman een hand te geven.

Conclusie: goed gespeeld, eigenlijk de betere ploeg, maar zwaar benadeeld door de scheidsrechter.

Aanbeveling voor Floreant: ook blijven voetballen als het wat minder gaat. Jullie tegenstanders moeten maandag gewoon werken.

UItblinkers: Gerrit, Dorre, Marco, Wimpie en Tim

PS, ben benieuwd wie de thuiswedstrijd fluit.

9 opmerkingen:

1. Tjonge jonge wat een kinderachtig gezeur.

Ik heb deze wedstrijd vanaf de zijkant gezien. Dat verslag van jullie klopt niet veel van. Floreant zaterdag was gewoon een heel stuk beter en hebben verdiend gewonnen.

Jullie hadden wat afstandsschoten maar Floreant verscheen 5 tot 6 keer alleen voor de keeper. Alleen de scherpte ontbrak, anders was het zomaar 7-1 geworden.

Een beetje flauw om jullie probleem bij de scheids neer te leggen.

En als je niet tegen lichamelijk contact kan moet je gaan dammen. Wat jullie coach overigens voor taal uitsloeg tegen de scheidsrechter gaat helemaal nergens meer over, om maar niet te spreken van die bolle speler van jullie die zelfs zijn handen niet thuis kon houden tegen de scheidsrechter. Voor het leveren schorsen die handel.

BeantwoordenVerwijderen
  2. toeschouwer - ik begreep wel dat jullie voorzitter naar Reeuwijk is gekomen om te informeren naar het slachtoffer van jullie doodschop. klasse van die voorzitter........er is volgens mij wel een verschil tussen lichamelijk contact en een doodschop......maar voor IQ-loze is dat onderscheidt enorm moeilijk, het wordt je niet kwalijk genomen knul.

verder is 2-1 niet onaardig, had echt verwacht dat het grotere cijfers zouden worden.

ps. zaterdag ben ik weer van de partij

3. ik denk dat enkel Appie Boom geschikt is om in te huren als scheids, die knijpt ook nog wel eens een oogje dicht of ziet opeens ovetredingen die er helemaal niet zijn

4. goed dat je er weer bij bent early

5. jij bent er blijkbaar niet bij geweest. Die Reeuwijkers deden niet anders dan de scheidsrechter opnaaien en hoezo doodschop? Dat knaapje moet gewoon nog man worden.

CVC Reeuwijk 6 is gewoon een elftal van oude zeikerds waarvan de meesten al jaren geleden hadden moeten gaan dammen. Oh nee daar moet je hersens voor hebben

6. wat een mannetjes weer joh die tegenstander van jullie...
    ik was er niet bij dus over een terechte uitslag kan ik niets zeggen, maar als er iemand voor controle naar het ziekenhuis gebracht moet worden dan vind het van zeer laag niveau als je dan ook nog eens een 'trap' na geeft!!
    zoiets wens je geen enkele voetballer toe!!
    ik hoop dat jullie nog eens door een sportieve ploeg terecht worden gewezen zodat jullie eens flink te rade kunnen gaan bij jullie kijk op het mooie spel dat voetbal heet!

7. toeschouwer - wat jij wilt knul. I rest my case.

Appelstroop - ik hoorde dat jij zaterdag weer uitermate slecht was en ondanks dat 8-0 gewonnen

8. het kon inderdaad veel beter dat geef ik toe! ik was denk ik te gebrand om die hattrick te maken dat ik af en toe wat gehaast was...
    als we alle kansen af hadden gemaakt dan was het zomaar 16-0 of hoger en dat is verre van overdreven helaas!
    zaterdag spirit thuis dus we verwachten weer een overwinning!
    jullie uit toch? kan ik weer niet kijken :(

9. appelstroop - wij moeten tegen Rijnstreek, op papier meer dan te doen, maar dat zijn wel van die wedstrijden waar je punten kan laten liggen. als het bier maar weer smaakt.

doe iedergeval meer eens je best zaterdag en dan komt het voetbal van zelf wel, over een jaar of 30