zondag, november 02, 2008

Reeuwijk 6 wint opnieuw en vergeet Tim de Haan

Het zesde blijft ongeslagen. Zaterdag 1 november waren we een maatje te groot voor Sportlust 13. In Woerden werd het 2-0 voor het succesvolle team van coach Evert van Dam.

Gerrit v.d. Heuvel en grensrechter Aad van Velzen waren afwezig in verband met de 80e verjaardag van de moeder van Aad (gefeliciteerd namens het 6e), Ton Burger vanwege de verjaardag van dochter Amy (ook hierbij de felicitaties van het zesde) en Marco Lakerveld ontbrak eveneens. Daar staat tegenover dat Dave Lakerveld weer van de partij was en ook de geblesseerde Kluuk weer deel uitmaakte van de selectie. We kenden extra mankracht in de persoon van Marco van Dijk van het 7e.

Het zesde begon aanvallend en creƫerde direct al kansen via Martijn en Ian. Sportlust stelde daar in de beginfase enige counters tegenover. Dit resulteerde in 1 echte kans. Een schot vanaf de 16 meter werd echter gekeerd door de Reeuwijk doelman. Vlak hierna sloeg het zesde twee keer toe. Eerst was het een eigen doelpunt van een in het nauw gebrachte verdediger van Sportlust en even later was Ian succesvol.

Vlak na de zeer verdiende 2-0 deed sportlust voor het laatst iets terug. Door een dekkingsfout kreeg de linksbuiten een niet te missen kans. Gelukkig voor ons deed hij dat toch. Dit was direct de laatste gevaarlijke actie van Sportlust. In deze fase van de wedstrijd hadden we makkelijk naar 4-0 weg kunnen lopen.

De tweede helft was zo'n tien minuten uit toen de doelman het veld groggy moest verlaten na hard in aanraking te zijn gekomen met de knie van een tegenstander. Onopzettelijke overigens. Martijn nam de plaats onder de lat over.

Sportlust kon opnieuw geen vuist maken in de tweede helft en weer verzuimde Reeuwijk 6 om afstand te nemen. Vooral Dave was ongelukkig in de afwerking, maar speelde verder een prima partij.

Het zesde speelde de wedstrijd op routine uit en nam volledig verdiend de punten mee naar Reeuwijk.

Uitblinkers: Marco van Dijk, Dick van Dam, Niels van Zijp, Ian Overdam

Opmerkelijke zaken

Auto van Dave staat in brand
Linda was de held van de dag door een dreigende brand te ontdekken in de auto van Dave. Zij liep langs het verhikel en rook een brandlucht en zag rook onder de motorkap vandaan komen. De gealarmeerde Dave kon samen met enige kantineverlaters de smeulende brand onder de motorkap doven.

Tim blijft in Reeuwijk
Coach Evert houdt ervan om op tijd te vertrekken. Dit moest Tim de Haan afgelopen zaterdag ervaren. Om klokslag 13.15 uur vertrok het team zonder Tim naar Woerden die enige minuten later aankwam in de kantine. Het weer was te slecht voor een fietsreis naar Woerden zodat we Tim na terugkomst aantroffen in de kantine, waarbij hij een aanzienlijke voorsprong genomen had vwb de bier consumptie.

Willem Lodema herenigd met oud tweede
elftalspelers

Bijna twintig jaar geleden werd het toenmalige tweede elftal gecoached door Evert van Dam en grensrechter Willem Lodema. Anno 2008 was het plaatje bijna compleet omdat veel huidige zesde elftalspelers ook deel uitmaakten van dit elftal. willem Lodema vlagde vandaag overigens een prima wedstrijd en kon het heel goed vinden met de zeer sterk leidende scheidsrechter.

20 opmerkingen:

  1. was geen onaardige pot van ons. wel jammer van het takke weer.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen scoort P de J niet meer! Wat is er aan de hand

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als jullie nog een extra wissel nodig hebben voor zaterdag, dan moeten jullie dat maar ff aangeven;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heel goed appelstroop, jij zou mooi 2 helftjes de bank kunnen warmhouden

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hebben jullie nog geen stoelen dan op jullie vereniging?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. P de J is geen spits meer. Hij scoorde te makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De stand geeft een zeer vertekend beeld. Jullie hebben Floreant nog niet gehad en Moerkapelle. Deze ploegen zijn niet een maatje te groot maar 6 maten.

    Sportlust 13

    BeantwoordenVerwijderen
  8. sportlust 13 - daar kan ik me zeker in vinden, vrees het ergste tegen die gasten.

    als we leuk mee draaien rond de vijfde plaats is het naar mijn inziens al prima

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo is het EarlyGrey. Plezier staat voorop!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. als ik 2 helftjes de bank warm houd voor wie doe ik dat dan...?
    ga jij pas na de wedstrijd op de bank zitten earlygrey of?
    maar ik ga dus bij het 6e op de bank zitten zaterdag? want dan kan ik morgen op de training de overige teams iig afzeggen...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. appelstroop - houd jij mijn plek maar warm, ik ben er namelijk niet bij.....mijn bier mag je ook op drinken....

    Bok - en gezellig is het

    BeantwoordenVerwijderen
  12. misschien is dit iets voor het 6e gezien de gemiddelde leeftijd van het elftal...

    http://www.knvb.nl/archief/organisatie/knvb.nl_organisatie_nieuws/knvb_start_met_45plus_voetbal_in_proeftuin

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja hoor, het wordt moeilijk en EarlyGrey laat verstek gaan. 't is ook altijd hetzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. sip - op een gegeven ogenblik is het de bedoeling dat ze ook kunnen presteren zonder mijn aanwezigheid. ik kan ze niet eeuwig aan de hand houden

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Early is een watje, Early is een watje

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het zesde is natuurlijk allang het zesde niet meer dan wat het was. Het is een mengelmoesje geworden van verschillende leeftijdgenoten.Ja, en dan die Early Grey. Wat is daar nou leuk aan?? Elke week hetzelfde gezeik van deze man (puber) op deze site.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ik zie dat sportlust al zit te zeuren over jullie wedstrijden die jullie gespeeld hebben.. nou ik verwacht een mooie pot vanmiddag tegen jullie, en hoop stiekem wel met minimaal 1 punt weg te gaan maar dat zien we nog wel ;)

    Keeper(Elroy van Dam), v.v Waddinxveen ( btw ook een jongerenwerker in Loose End.. bekend he?:P)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. anoniem - het getuigt ook van zeer volwassen gedrag om te reageren in de anonimiteit. dus weer een klassiek voorbeeld van de pot verwijt de ketel......

    BeantwoordenVerwijderen
  19. reageren - moet natuurlijk comentaar leveren zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  20. maar je hebbt natuurlijk wel gelijk in het feit dat ik puberaalgedrag vertoon - dat dan weer wel

    BeantwoordenVerwijderen