Reeuwijk 6 toont veerkracht

Het zesde toonde afgelopen zaterdag over de nodige veerkracht te beschikken. In een moeizame partij voetbal wisten de Reeuwijkers de zege naar zich toe te trekken.

Problemen voor Evert
Coach Evert kende de nodige problemen. We misten liefst zeven potentiële basisspelers.

Drie zesde elftallers (Wimpie, Steve en Kluuk zaten in Hamburg en konden niet op tijd terug zijn (wel voor de derde helft overigens! Herbert is geblesseerd. Davey ondervindt de naweeën van de doodschop van Floreant, EarlyGrey was met z'n nichtje naar Sinterklaas en Tim heeft de jacht op Osama Bin Laden heropend. Grensrechter Aad ontbrak vanwege velddienst verplichtingen.

We hebben verder ook nog wat langdurige gevallen van afwezigheid: de voetbalcarrière van Smiley lijkt definitief voorbij. Muis moet nog geopereerd worden en Karl Lagerfeld en Mike Binken moeten ook nog terugkeren in de selectie.

Martijn laat verhuizing schieten
Martijn had eigenlijk niet mee kunnen doen ivm verhuizing. Toen hij hoorde van de problemen besloot Martijn echter toch mee te doen. Grote klasse! (het is overigens niet bekend of zijn vrouw daar ook zo over denkt).

Verder kon de coach in de tweede helft een beroep doen op de gestopte Nico Overdam

De wedstrijd
We waren gewaarschuwd voor DSO 13. Dit elftal versloeg vorige week koploper Floreant nog met 5-4.

Om 14.45 uur gaf de goed leidende Peter Perdijk het beginsignaal. Zoals dit seizoen gebruikelijk trok CVC het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in een vroeg doelpunt. De keeper van DSO kon een schot niet onder controle krijgen en Loek was er als de kippen bij om de bal in het net te knallen. Het was echter na een minuut al weer gelijk. Marco van Dijk kreeg de bal tegen zijn hand en Peter Perdijk gaf een strafschop. Deze werd feilloos ingeschoten door een Zoetermeerder.

DSO 13 bleek toch een hele goede ploeg te zijn met een aantal spelers die niet zouden misstaan in onze selectie. Vooral de voorhoede van DSO gaf ons de nodige problemen. Het was dan ook geen verrassing dat we op achterstand kwamen. Een mooie voorzet werd even fraai met het hoofd ingeknikt. De coach gaf Ton Burger de schuld, maar dat was toch een beetje kort door de bocht.

Gelukkig kwamen we al snel weer op voorsprong door een fraai doelpunt van Dorre. Toch konden we niet voorkomen dat DSO de rust inging met een 3-2 voorsprong. Na enig gerommel in ons strafschopgebied werd de bal hard en laag ingeschoten. Hierna kenden we een moeilijke periode en het was dat (de geblesseerde) Gerrit weer eens bewees over uitschuifbare benen te beschikken anders was het leed niet te overzien geweest.

Evert was een ontevreden man in de rust en vond het allemaal veel te slap. Hij eiste inzet in de tweede helft. Gerrit gaf aan niet meer verder te kunnen (bovenbeen blessure). Erik van Dam werd laatste man en Nico Overdam nam zijn vertrouwde rechtsbackplaats in.

De coach kreeg zijn zin. Het werd allemaal wat feller en DSO kwam niet echt meer aan aanvallen toe. De gelijkmaker hing in de lucht en na een minuut of tien was het raak dankzij de zeer attent spelende Loek (3-3). Reeuwijk 6 kreeg het gevoel dat er meer inzat en schroefde het tempo op. Het elftal kraakte in al zijn voegen maar kreeg loon naar werken. Het was voorstopper Marco van Dijk die de bal via het gezicht van keeper fraai in de bovenhoek kopte.

Er was nog nog twintig minuten spelen. Het was niet allemaal makkelijk, maar Reeuwijk 6 bleef op de been. Het eindsignaal van Peter Perdijk werd met opluchting begroet.

Conclusie: een zwaarbevochten en nuttige overwinning.

Uitblinkers: Gerrit, Dorre, Marco, Loek, Martijn