zondag, mei 24, 2009

Reeuwijk 6 wint en promoveert

Reeuwijk 6 won in een doelpuntrijke wedstrijd (7-5) van Sportlust. Dankzij dit resultaat promoveert het elftal naar de zevende klasse. Een onverwacht succes voor coach Evert van Dam. De cruciale vraag is echter of we hier blij mee moeten zijn. Een nieuwe klasse betekent andere tegenstanders (verder weg?) en andere aanvangstijden (het spookbeeld van 16.15 uur).

De supporters vragen zich wellicht af waarom het zesde dan heeft gewonnen afgelopen zaterdag? Ondanks alle goede bedoelingen wilden we toch niet verliezen toen het erop aankwam. Het was een heerlijke wedstrijd om te spelen en dan wil je eigenlijk niet verliezen.

Coach Evert kon beschikken over een redelijk uitgebreide selectie. Het goede nieuws was dat Eric "Wimpie" Overdam terugkeerde in de selectie na een langdurige blessure. Ook Peter "Japio" de Jager was weer voldoende fit om een wedstrijd te spelen. Beide spelers zijn dan ook net op tijd klaar voor het ESA toernooi.

Er was slechts een v.d. Heuvel mee dit keer. Rene moest de eer van de familie hoog houden. Gerrit had nekproblemen en de beide andere vd Heuvels hadden andere verplichtingen. Ook Marcel vd Wal wilde nog wel eens een keer met de grote mannen meedoen.

Sportlust startte zeer voortvarend. Het elftal beschikte over een paar razendsnelle voorhoedespelers en voordat we het wisten stonden we met 1-0 achter. De achterhoede van Sportlust was echter kwetsbaar en het zesde wist hier en daar wat speldeprikjes uit te delen. We bleven echter moeite houden met het aanvalsgeweld van de Woerdenaren en we bleven onder een constante druk staan. Voor rust scoorde Sportlust in totaaal dan ook 4 keer en Reeuwijk 6 wist daar slechts 1 schamel tegendoelpuntje tegenover te stellen.

Na rust kantelde de wedstrijd volledig. Reeuwijk 6 werd sterker en sterker en haalde het initiatief volledig naar zich toe. Volgens Ton Burger was dit volledig aan zijn inbreng te danken. De andere spelers en coach Evert waren echter minder overtuigd.

Binnen een half uur spelen boog het zesde de 4-1 achterstand om naar een 6-4 voorsprong. De ploeg liet na het zesde doelpunt de touwtjes even vieren en Sportlust kwam weer terug op 6-5. Even later werd Sportlust echter definitief verslagen toen het 7e Reeuwijk 6 doelpunt een feit werd.

Conclusie: een hele leuke en sportieve wedstrijd met een, vooral in de tweede helft, zeer goed combinerend Reeuwijk 6

Doelpuntenmakers: Dorre 3x, Rene, Dave, Japio en Martijn

Uitblinkers: Dorre (echt waar), Marcel, Matto en Rene (tweede helft)