zondag, februari 21, 2010

EarlyGrey terug in de hoofdmacht, punt tegen Gouda

Een prikkelende kop boven dit verslag. Heeft de verrassende terugkeer van EarlyGrey in de hoofdmacht geleid tot een, even verrassend, punt tegen Gouda? De EarlyGrey fans en haters zullen wel weer over elkaar heen buitelen in hun reacties op dit artikel.

Coach Evert kon op zaterdag 20 februari beschikken over een redelijk compleet elftal. Toch ontbraken er wel weer de nodige spelers. Jan Muit (bezoek van het inbrekersgilde), Dave Lakerveld (ziek), Loek Hermenet (verhinderd), Hebert Bitter (geblesseerd) en natuurlijk Gerrit die ook nog steeds geblesseerd is. Gelukkig kun je wel iets hebben met een selectie van 20 man.

Na een voorspoedige reis naar Gouda wachtte ons aldaar een daverende verrassing. Niels "EarlyGrey" van Zijp stond met voetbaltas klaar voor zijn eerste wedstrijd van dit seizoen! Naar eigen zeggen verveelde hij zich thuis en besloot om maar weer eens een keer te gaan voetballen.

De stand op de ranglijst in aanmerking genomen zouden we niet veel bijster veel kans hebben tegen Gouda 9. Vooral niet omdat dit elftal enige fraaie overwinningen behaalde tegen de betere elftallen, zoals Oudewater. Evert toverde een opstelling tevoorschijn waarbij het opviel dat de uitblinker van de vorige wedstrijd, Matto, aan de kant begon.

Gouda blijkt over een fantastisch kunstgrasveld te beschikken met een bijna echte grasspriet zodat het lekker voetballen bleek. De gehele eerste helft bleken de elftallen aan elkaar gewaagd, met een iets beter verzorgd veldspel van Gouda maar de echte kansen waren voor het zesde. Martijn en Ian hadden de 1-0 voorsprong op hun voet maar kwamen net iets tekort in de afwerking. In feite stelde Gouda hier maar 1 echte kans tegenover. De Gouda spits kopte in de vijfde minuut over.

Na twintig minuten viel de doelman van Reeuwijk 6 uit met een liesblessure en werd vervangen door Peter "stompie" de Jager. Conclusie na de eerste helft was dat we , gezien de kansen, de rust in hadden moeten gaan met een 2-0 voorsprong.

Tijdens de rust arriveerde "thuisfluiter" MO om de verrichtingen van de mannen van het zesde te komen bekijken, waardoor het aantal supporters op 2 kwam. Ook Peter Bevers bleek benieuwd naar het zesde.

De tweede helft ging opnieuw gelijk op, maar het was Gouda dat op voorsprong kwam. Op de rand van Buitenspel (volgens sommigen erover) kon een Gouda speler vertrekken en de bal simpel binnentikken. Hierna ontspon zich een boeiende gelijkopgaande strijd. Ook nu kreeg het zesde weer de beste kansen, maar stuitte Martijn op de (ook invaller) keeper van Gouda.

Even later kregen we toch loon naar werken toen Martijn op fraaie wijze wist te scoren. Hij gaf een schot net buiten het strafschopgebied zoveel effect mee dat de bal onhoudbaar in de hoek verdween.

Hierna kregen beide ploegen kansjes maar de verdediging van CVC Reeuwijk hield eigenlijk moeiteloos stand. Peter de Jager maakte zijn bijnaam "Stompie" weer volledig waar door elke bal die in de buurt kwam weg te stompen. Een keer zelfs op de eigen lat, maar dat liep goed af.

Conclusie: goed gespeeld, gelijkopgaande wedstrijd met de echte kansen voor Reeuwijk 6. Gouda 9 moet echter zeker niet onderschat worden omdat er wel een aantal prima voetballers in rondliepen. Verder een leuke en sportieve tegenstander die we volgende week weer terug zien en naar verluid ook tijdens het ESA toernooi van 29 mei.

Uitblinkers volgens coach Evert
Marco van Dijk, Matto Kranenburg, Dennis vd Heuvel en Martijn Min

Uitblinker volgens EarlyGrey
EarlyGrey

Opmerkelijk

Er ging van alles mis met een wissel van Ton Burger. Hij werd er uitgehaald, opnieuw ingezet en opnieuw uitgehaald. Ton twijfelde daarna openlijk aan de verstandelijke vermogen van onze coach.

Kiki werd na afloop lastig gevallen door een zogenaamde "Loverboy". Linda en Peet konden de honden met moeite uit elkaar houden.

Dezelfde Linda was zeer onder de indruk van het stompend vermogen van Stompie. "Ik zal toch maar niet meer zo'n grote mond tegen hem hebben liet ze bedremmeld weten.

Toeschouwer MO wilde graag naast Linda in de dugout zitten. Het lukte hem echter niet om over de omheining te klimmen.

EarlyGrey denkt erover om volgende week weer mee te doen!

23 opmerkingen:

  1. Ben blij dat de liesblessure niet is doorgeslagen naar de type-vinger!
    Mooi verslag van een leuke pot!
    Jammer wel dat we early alle munitie in handen gegeven hebben om tot in het einde der tijden hierover te blijven greyen!
    Kunnen we niet ergens(ver weg) een strandloop verzinnen en hem daar naar toe lokken?
    Of we laten be fair bellen dat het niet doorgaat?
    Kom op gasten: denk ff mee!!!

    En o ja: MARK TUITERT boppe!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Of er voor zorgen dat er eindelijk eens een vrouw interesse in 'm krijgt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben absoluut geen fan van Early Grey maat dit is zeer opmerkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. de beste stuurlui staan meestal aan wal, behalve deze zaterdag.

    Matto, binnenkort de CPC, ik verwacht je langs de lijn met een spandoek

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Early: ik kan niet ik moet voetballen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. DAT IS NOU EENS EEN HELE GOEIE VAN DEZE MATTO! IK HEB HEM NOOIT ZIEN VOETBALLEN MAAR HET LIJKT EEN AANWINST VOOR DIT ELFTAL

    BeantwoordenVerwijderen
  7. rustig rustig anoniem!
    Eerst verder met het oefenen op het kunnen schrijven van je eigen naam en dan mag je het een keer proberen met een spandoek bij de cpc en, wie weet? als je later groot bent en meer lettertjes kent, kun je eens een gesprek proberen!
    Succes er mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. o ja: Irene wust boppe!
    Ik denk dat onze keeper eens met de vader van Irene moet gaan praten: hij klom en sprong over dranghekken heen met een versleten heup en een hernia!
    Wellicht nog wat technieken uit te wisselen om MET blessures toch een topprestatie te leveren?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bij de al bestaande bijnamen uit het aloude CVC rijtje t.w. Homo,Gekko en Lullo hebben we nu ook een nieuwe variant.... Matto! Past prima bij de betekenissen van de eerdere drie. Knap staaltje zelfkennis Lullo.. eehh Matto!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het woord zelfkennis slaat op kennis die ik OVER MIJzelf heb...Dus als jij mij in je genoemde illustere rijtje vindt passen dan is dat geen zelfkennis!

    Ik weet het: frustatie afreageren achter een(kwetsbaar) toetsenbord is lastig, maar als ik zo, mede, kan voorkomen dat je je vriend in elkaar slaat dan doe ik het graag!
    Liefs en een kusje op je lekkerste plekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. idd Look, matto + veel voor zijn scherpe opmerking


    kenner - heel veel voor zijn zoveeslte trieste berichtgeving

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gezien de laatste regel in het antwoord van Matto is mijn eerdere stelling dus de juiste.
    Loekie en Earley hebben die laatste regel van Matto wellicht meegemaakt gezien hun reacties.
    Blijf lekker genieten van en met elkaar jongetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. de kenner is de ontkenner, daar gaat vaak fout he

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Idd Early. Geobsedeerd door het woord homo is die! De kenner is inderdaad de ontkenner.

    Kenner (moet wel net in zn pubertijd zitten) om zn kinderachtige gedrag -heel veel

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Knaapjes toch! Waarom houden jullie je nou niet gewoon bezig met voetballen i.p.v. flauwekul uitkramen op deze blog. Maar vergeet niet om na de wedstrijd samen fijn te douchen hoor! En pas op, geen zeepjes op de grond laten vallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het wedstrijdstrijd verslag + filmpje staat bij ons op de site!

    Tot volgende week!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Spelen we overigens op kunstgras? Zodat deze wedstrijd mogelijk wel doorgang gaat vinden ivm het weer?
    Bij niet algehele afgelasting

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Reeuwijk 6 speler23 februari, 2010 15:48

    De westrijd staat inderdaad op kuntsgras geplan. Dit zegt echter niet alles. Het eerste speelt thuis en zij zullen bij slecht weer naar kunstgras gaan en daar ook hun warming up doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Bedankt voor de bevestiging Kennert -Veel.

    Echt een hele leuke site Gouda 9.
    Bijna net zo leuk als die van cvc 6 ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @Kenner

    Matto en Loek zijn niet van de club. Van Gree weet ik het nog zo net niet

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wow wat een reaktie op een kleine "stoot"in het achterste van Anoniem!
    We kunnen ook alvast de naam veranderen in COC6?
    Winnen we vast meer als ik let op de homofobie die van de pagina's spuit!;-)
    Homo,hetero,reeuwijker, we zijn allen MENSCHEN!!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. het zal me niets verbazen als de ont-kenner in een zeepjes fabriek werkt.....

    BeantwoordenVerwijderen