zondag, november 21, 2010

Matig Reeuwijk 9 pakt verdiende overwinning

Zaterdag 20 november

Een matig spelend negende pakte een verdiende overwinning op het zwakke Spirit 11. Herbert Bitter ontbrak vanwege een blessure, Dick van Dam ivm een verhuizing  en Martijn, Ron en Ewout kwamen wat later. Verder kon coach Evert over een compleet elftal beschikken. De basiself bestond vandaag uit: Keeper Hans Goedhart, Laatste man Martin de Jager, Voorstopper Peter de Jager, Linksback Jan Muit, Rechtsback Tim de Haan, Rechtshalf Matto Kranenburg, Mid Mid André van Dortmont, Linkshalf Joost vd Akker, Linksbuiten Gerrit vd Heuvel, Spits Marco van Dijk en rechtsbuiten Jan Hart

De wedstrijd begon gezapig en in een laag tempo. Reeuwijk 9 had wel een duidelijk veldoverwicht.
Vooral Gerrit leek nog niet helemaal bij de les. Hij leed een aantal keren knullig balverlies en keek af en toe verdwaasd om zich heen. Hoewel hij dit ook afwisselde met goede acties was het toch niet de Gerrit die we gewend zijn. Later bleek dat Gerrit zich vrijdagavond nogal te buiten was gegaan aan alcoholische versnaperingen.

Reeuwijk 9 kreeg na een minuut of tien spelen de eerste kans, maar de Reeuwijk voorwaartsen stonden niet echt op scherp. Hierdoor ging deze kans en daarna nog enkele halve mogelijkheden verloren. Coach van Dam kon schreeuwen wat hij wilde maar de bal ging er niet in. Toch was het na een minuut of 25 onverwacht toch raak. Een fraaie voorzet van Matto werd door Dorre met het hoofd verzilverd.

Hoe zat het met de kansen van Spirit? Die waren er vrijwel niet. Laatste man Martin en zijn achterhoede wisten elke potentiële aanval van Spirit te verijdelen. Het meeste gevaar kwam nog voort uit gegoogel met de bal door Dorre. Hij besloot op zijn gemak de bal hoog te houden binnen het eigen zestien meter gebied en raakte de bal bijna kwijt. Spirit kwam in de gehele eerste helft niet verder dan een kopbal welke een prooi was voor de Reeuwijk 9 keeper.

Evert paste in de rust een wisseltruc toe, maar zag daarbij Kluuk over het hoofd. Kluuk was hierdoor zo verontwaardigd dat hij zich omkleedde en naar huis vertrok. Later op de dag keerde Kluuk terug in de kantine en werd de vrede weer getekend

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als het eerste bedrijf. Een sterker Reeuwijk 9 wist opnieuw geen echte doelkansen te creëren. We hadden dan ook een strafschop nodig voor het tweede doelpunt. Een overtreding op Marco werd door de prima fluitende Jan Vane met een penalty bestraft. Misschien een tikje overdreven, maar er waren nauwelijks protesten van de kant van Spirit. Martijn Min benutte het buitenkansje.

Spirit probeerde alles of niets te gaan spelen maar kon eigenlijk geen vuist maken. Het tegendoelpunt van Spirit kwam dan ook volledig onverwacht. Onder toeziend oog vann "supporter" Peter "schuimpie" Haverkamp ging de Reeuwijk doelman in de fout. Een stuiterend schot werd verkeerd beoordeeld en verdween via knie en elleboog in het doel.

Hierna brak een benauwde periode aan met een fel aandringend Spirit. Zij wisten het ontstane overwicht echter niet in kansen uit te drukken. Hetzelfde gold voor de spaarzame counters van het 9e. Deze waren zonder enige creativiteit. Hierdoor bleef de stand 2-1 en pakte Reeuwijk 9 weer eens de volle 3 punten.

Uitblinkers: Martin de Jager en Matto Kranenburg

7 opmerkingen:

1. Heb de eerste helft gezien en het was idd niet best. Weinig spektakel voor de doelen. De beste kans was voor de tegenstander, kopbal goed gepakt door de keeper

BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig speelt het eerste ALTIJD spectaculair!!! Met een mooie 8e(!) plek om dit te staven!

3. Ja en het tempo ligt bij het 9e ook nog eens een stuk hoger ;-)

4. Kennelijk is alles nu ook weer tussen Jan Vane (de scheids)en het 9e weer koek en ei. Dat is ook wel eens anders geweest. Maar ja, een strafschop een beetje kadoo geven doet kennelijk natuurlijk wonderen bij dit team, en alles ineens weer doen vergeten.