dinsdag, april 10, 2012

Veteranen 1 blijft punten halen

Reeuwijk veteranen 1 weet weer wat punten halen is. In een week tijd werden 4 punten behaald door de mannen van coach Evert van Dam. Dezelfde van Dam stopt overigens aan het einde van het seizoen en er wordt naarstig naar een opvolger gezocht. Of ……… zou het toch nog lukken om hem over te halen.

Zaterdag 7 april

Opnieuw moesten de matadoren aantreden . Deze keer in Waddinxveen tegen Be Fair veteranen 1. De eerste wedstrijd ging met 4-2 verloren zodat we aasden op revanche. We waren redelijk compleet en hadden alleen een extra speler in de persoon van René, telg uit een bekende Reeuwijkse voetbalfamilie.

Ook nu mochten we, als eerste elftal, weer op het hoofdveld (compleet met tribune!) en de kleedkamer kwam Rene zeer bekend voor.

Ik wil dit keer kort stilstaan bij de wedstrijd en wat meer info geven aan de hand van wat foto's. Heel kort gezegd: In de eerste helft kwamen we met 1-0 voor. Joost scoorde bekwaam uit een pass van Marco. Heel snel werd het 1-1 na een dekkingsfout. Marco bracht ons weer op voorsprong na een assist van Martijn. Naast deze doelpunten waren er weer veel kansen te noteren voor de Reeuwijkers die door pech en/of onkunde verloren gingen. We wisten dan ook al dat de 2-1 voorsprong te weinig zou zijn met de harde wind tegen in de tweede helft. We kwamen nog wel op 3-1 door een schitterend doelpunt van Peter Japio de Jager maar konden geen standhouden. Met de 3-3 einduitslag waren we niet ontevreden. Zelfs Evert niet.

Everts toppertjes: Joost, Ewout en Peter
Everts sukkel van de wedstrijd: Dorre (aanvoerdersband kwijt, 5 minuten uit het veld gestuurd)

Het fotoverslag

In de tweede helft verscheen ons aller Martin Oosterwijk om foto's van dit treffen te schieten. Aan de hand van de foto's volgen hieronder wat bijzonderheden van de wedstrijd.

Dit is onze gastspeler van vandaag. De tegenstander had er geen moeite mee dat hij mee deed. Volgens coach Evert was Rene dan ook verreweg de slechtste speler aan Reeuwijk kant wat Evert een op een hartgrondig "Evert  l*l"kwam te staan.

Gerrit besloot net als in de vorige wedstrijd te gaan vlaggen. Zijn voetbalcarriere lijkt dan ook als een nachtkaars uit te gaan. Hij vlagde overigens wel prima.

De onverzettelijke Ewout speelde een zeer goede wedstrijd tegen Be Fair. Waarschijnlijk toch te maken met het voorverwarmen van zijn voetbalschoenen.

Nog zo'n koukleum. Sinds Martijn furore maakt in de zaal speelt hij zijn wedstrijden met handschoenen aan.

De onbetwiste sukkel van de wedstrijd. Eerst laat Dorre zich zijn aanvoerdersband ontfutselen door Joost en alsof dat nog niet genoeg was werd hij voor 5 minuten naar de kant gestuurd na commentaar op de scheidsrechter. Ton vroeg nog aan de leidsman of hij Dorre niet definitief wilde wegsturen maar daar ging de man helaas niet op in.
Hier Joost op de rug gezien met de "gestolen" aanvoerdersband. Het laatste woord is hier waarschijnlijk nog niet over gezegd.

De tweede helft kwamen we flink onder druk met de harde wind tegen. Hier wachten Steve, Ron, Ewout en Hans enigszins gespannen op weer zo'n gevaarlijke hoekschop. Even later stond Ron op de goede plaats toen een bal van enkele meter knoerhard werd ingeschoten. Ron keerde het projectiel met zijn hoofd. Hij schudde even met zijn hoofd en ging gewoon verder.
De wereldgoal van Peter "Japio" de Jager in de maak. Hij krulde de bal op schitterende wijze langs de doelman. 3-1
We konden helaas niet heel lang van de 3-1 genieten. Al snel stond het 3-2. De doelman haalt de bal teleurgesteld uit het net en Martijn druipt teleurgesteld af (nog steeds met handschoentjes). Vlak hierna werd het 3-3. Op zich een mooie eindstand, jammer dat we de 3-2 niet vast konden houden.