maandag, april 16, 2012

Veteranen 1 sluit competitie in stijl af

De competitie zit erop voor veteranen 1, maar het seizoen nog niet. Het is de bedoeling nog een aantal invitatie wedstrijden te spelen. Gezien de enorme populariteit van het elftal gaat dat zeker lukken.

Van de met 7-0 verloren wedstrijd tegen HBSS is geen verslag beschikbaar omdat de verslaggever afwezig was.

Zaterdag 14 april werd de competitie in stijl afgesloten. Fotografen en filmploegen zagen de veteranen met 0-2 het onderspit delven in de thuiswedstrijd tegen PKC'85 uit Rotterdam. Deze 0-2 betekent een belangrijke verbetering ten opzichte van de uitwedstrijd welke met 3-0 verloren ging.

We beginnen dit keer met de door Nico Hermenet gemaakte professionele video van de wedstrijd. Klik hieronder op de link en verbaas je over de geweldige wedstrijdinstelling van dit elftal.

De coach kende opnieuw grote personele problemen. De volgende spelers konden geen deel uitmaken van het team: Peter de Jager (blessure), Martin de Jager (blessure), Eric van Dam (langdurig geblesseerd), Fred Schouten, Gerrit vd Heuvel, Jan Muit (geblesseerd) en Marco van Dijk (uit de wedstrijd geschopt in de wedstrijd tegen HBSS).

Aan de positieve kant hadden we een perfecte aanvulling in de persoon van Peter Perdijk. Deze Nederlandse AustraliĆ«r was graag bereid het team te versterken tijdens zijn vakantie in zijn thuisland.

Het is niet te zeggen of wij nu zo slecht geworden zijn of hij zo goed maar Peter was verreweg de beste speler van het veld. We overwegen in ieder geval om Peter een contract aan te bieden volgend seizoen. Klein puntje is de kostenpost. Een wekelijks retourtje Adelaide loopt nogal in de papieren.

De eerste 45 minuten (hoewel het er maar 35 waren)
In de eerste helft was er werkelijk sprake van een potje zomeravondvoetbal. Beide elftallen geloofden het eigenlijk wel. Het spel was vrijwel zonder tempoversnellingen en de enige opwinding was eigenlijk het onafgebroken gemekker op de leiding van de uitstekende scheidsrechter Rien en vlagger Evert door de mannen uit Rotterdam. Als PKC er doorheen dreigde te komen stond Peter Perdijk als een rots in de branding klaar om het gevaar onklaar te maken. De eerste twintig minuten speelde Nuss van het derde elftal mee maar hij besloot opeens naar een klus te moeten. Maakte niet uit. Ondanks zijn flitsende bewegingen kon hij geen potten breken. In de spits misten we Marco zodat we nauwelijks gevaarlijk werden.

De tweede 45 minuten (hoewel dit er ook maar 35 minuten waren)
PKC was ontketend en kreeg de eerste 20 minuten een aantal opgelegde kansen. De bal ging er echter op miraculeuze wijze niet in. Ron was dicht bij een eigen doelpunt maar keeper Hans kon de bal nog net uit het doel tikken. Hiermee bespaarde hij Ron een kratje bier. Niet alle ploeggenoten waren dan ook blij met de actie van de doelman.

Net doen de PKC storm een beetje begon te liggen scoorden ze. De rechterspits scoorde op onnavolgbare wijze vanaf de rechterkant. Vlak hierna hadden we een unieke kans op de gelijkmaker  nadat de scheidsrechter een strafschop gaf. Joost eiste de bal op en gunde Martijn niet de kans om naast Marco te komen in de strijd om "topscorer van het seizoen". Eigenlijk was het dan ook volledig terecht dat Joost miste. Hij schoot de bal zwak in hoewel de keeper de bal ook knap stopte. Hieronder een door Marco (!) geschoten filmpje van deze blunder. Het kratje bier maakte veel goed overigens.

10 minuten later werd het 0-2. Een vrije trap van links draaide over doelman heen die van te voren tegen Dorre stelde dat er geen enkel gevaar te duchten was uit de vrije trap. Uiteraard stelde Dorre zich na dit doelpunt weer op als een irritante betweter ;-). Hij was kennelijk alweer vergeten dat hij de hele wedstrijd geen pepernoot geraakt had.

Inmiddels was Rien zo moe van het continue gezeur van de spelers van PKC'85 dat hij na 35 minuten af floot.

Conclusie
Gezien het spelbeeld in de tweede helft een terechte uitslag. Het enige minpunt was het gezeur van de tegenstander hoewel ze verder erg sportief voetbalden.

Everts Toppertjes, Kluuk speler van het seizoen
Dit keer viel de keuze van Evert op Peter Perdijk, Peter (Kluuk) vd Heerik en Evert zelf! Door deze punten wordt Kluuk opnieuw speler van het seizoen. Een prestatie van formaat.

De derde helft
Over het algemeen is de derde helft het meest succesvolle deel van de zaterdag voor de "jongens" van Veteranen 1. Ook nu vonden het bier en de hapjes (bedankt Marit) gretig aftrek. Vooral Kluuk deed zich tegoed aan de balletjes gehakt maar dat mag natuurlijk als je speler van het seizoen bent geworden. Hieronder de door Marco van Dijk gemaakte foto's en filmpjes met waar nodig een onderschrift.

Derde helft video 1

Derde helft video 2

Joost legt aan Gert "der Bomber" Cattel uit hoe hij de penalty miste. Dit leidde tot veel onbegrip bij Gert die zich niet kon herinneren ooit een penalty gemist te hebben.

Coach Evert zegt al het hele seizoen dat dit zijn laatste seizoen zou zijn als coach. Hij begint echter te twijfelen en zou voor een doos echt goede wijn er nog een seizoen aan vast willen knopen. Wordt vervolgd.
Zou Dick van Dam volgend seizoen terugkeren? Nu Dirk "de Slager" Slappendel volgend seizoen ook al terugkeert zou het zo maar kunnen.
Kiki ziet in ieder geval terug op een turbulent seizoen met weinig wedstrijden en weinig punten. Volgend seizoen in een klas lager zal het vast beter gaan.