zondag, oktober 28, 2012

PKC'85 te sterk voor Veteranen 1

Opnieuw lukte het niet om een wedstrijd winnend af te sluiten. PKC'85 was met 5-0 te sterk voor het team van aanvoerder van Dortmont.

We kenden grote personele problemen. Matto was geblesseerd, Marco van Dijk is helaas langdurig uitgeschakeld, Peter de Jager moest werken, vaste invaller Ron de Knikker was verhinderd en ook de andere Ron (Rietveld) had verplichtingen. Jan Muit was er wel bij, maar hij was verre van fit. Hierdoor hadden we vrijdagavond nog maar 10 man, maar als door een wonder kregen we na bemiddeling van Martijn en Loek de broodnodige versterking in de persoon van Dick van Dam.
Dat Dick niet geslapen had in de nacht van vrijdag op zaterdag was daarbij bijzaak.

Dorre had een tactisch strijdplan ontwikkeld. De laatste linie verdedigde op de 16 meter, de tweede linie 10 meter daarvoor en daarvoor 2 spitsen (Dorre zelf en Martijn). Hierdoor speelden we kort op elkaar en zeer gegroepeerd. Deze tactische vondst resulteerde in de volgende opstelling.

Doel: Hans Goedhart, Laatste man: Martin de Jager, voorstopper: Ewout Verdouw, linksback: Ton Burger, rechtsback: Tim de Haan, middenveld: Peter vd Heerik, Dick van Dam, Dirk Slappendel en Jan Muit,  spitsen: Martijn Min en Andre van Dortmont

We hadden geen grensrechter. Dit maakte het moeilijk voor zowel de verdediging als de scheidsrechter. De beste man floot een prima wedstrijd en gaf ons bij twijfelgevallen het voordeel van diezelfde twijfel.

We kwamen er niet echt aan de pas tegen PKC’85. Gelijk na de aftrap kreeg PKC een droomkans na balverlies van Tim. De spits kwam volledig vrij voor de keeper, maar het schot miste net voldoende kracht zodat de doelman de bal kon wegtikken.

Met name Dick probeerde iets in de opbouwende sfeer te doen maar lag na een beweging opeens op zijn rug (zonder bal!). De oorzaak laat zich raden.

Eigenlijk kwamen we niet meer onder de druk vandaan en kon de tegenstander aanval na aanval opbouwen. Het lukte de verdediging echter om de tegenstander naar de zijkanten te drijven zodat ze vooralsnog niet verder kwamen dan schoten vanaf een meter of 10. Het lukte de doelman zijn doel echter met het nodige kunst en vliegwerk schoon te houden.

Na 25 minuten spelen was er echter geen houden meer aan. Een snel uitgevoerde aanval vloog hard en laag in de touwen. Inmiddels kon Jan nog maar op halve kracht spelen daar zijn blessures steeds meer op begonnen te spelen. Hij keek vertwijfeld naar de reservebank maar zag daar alleen Marit en Amy zitten, dus dat schoot niet echt op.

De 2-0 volgde al snel en daarna kreeg PKC'85 kans na kans. De Reeuwijk doelman, toch al niet echt een conditiebeul, hapte dan ook naar adem toen het rustsignaal klonk.

In de tweede helft nam PKC iets gas terug en werd de druk minder. We konden echter niet voorkomen dat PKC nog 3 x tot scoren kwam. Jan Muit maakte de wedstrijd niet vol waardoor we een groot deel van de wedstrijd met 10 man speelden (ook nog even met 9, zie onder). We konden dan ook prima leven met slechts 5-0. Kregen we dan helemaal geen kans? Ja,welgeteld 1 kans. Dorre schoot van dichtbij op de lat, maar dat weten we intussen wel!

Conclusie
Zeer sportieve wedstrijd tegen een betere tegenstander. Op volle oorlogssterkte hadden we wellicht wat meer tegenstand kunnen bieden. Vooral Marco wordt zeer gemist in de spits.

De bijzonderheden

De vliegles door Tim

Tim kon het op een gegeven moment niet meer aanzien en gaf een tegenstander, van het kaliber "Henny Meijer" alias de Kont (de oud spits van Ajax) vliegles. Waar iedereen een rode kaart verwachtte en een opstootje bleef alles kalm en werd er geen kaart getrokken. Het hele voorval bleef beperkt tot een strafschop.

De truc van Kluuk

Maakte Kluuk een paar jaar geleden nog furore met de "hakbal vooruit" had hij nu een hele nieuwe truc in huis. De zogenaamde "don't look poort". Deze door Dick van Dam verzonnen benaming gaf aan dat Kluuk zonder naar de bal te kijken zijn tegenstander voor schut zette met een onvervalste panna. Buiten deze truc was Kluuk sowieso bijzonder op dreef. Niet alleen kapte hij twee tegenstanders tegelijk uit, maar fopte hij linksback Ton ook nog eens met een overstapje. Ton is niet vaak sprakeloos maar nu was hij toch even stil.

De blessure van Ton

Ton maakte de 90 minuten niet vol. Hij ging steeds moeizamer bewegen en kon op een gegeven moment niet verder. Volgens de genadeloze aanvoerder was de oorzaak overgewicht. Waar of niet, we stonden nog maar met 9 man in het veld. Gelukkig was de tegenstander bereid een "surrogaat Ton" te leveren. Deze man praatte een stuk minder maar was wel veel sneller dan het origineel.

De keuken
PKC hoort tot de favoriete verenigingen van Kluuk. De belangrijkste reden? De geweldige snacks in de kantine. De broodjes kip/kerrie en bakeljouw (zo heten ze echt) waren niet aan te slepen.

De uitslagen en de stand



4 opmerkingen:

  1. jullie staan bijna weer op het vertrouwde plekkie...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die gozer met z'n tong uit mond ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zwak verslag, zwakke ploeg, zwakke spelers, zwakke mentaliteit kortom een waardeloos elftal

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In het verslag staat: PKC was te sterk voor het elftal van aanvoerder van Dortmont


    Elk elftal is te sterk voor het elftal van aanvoerder van Dortmont

    BeantwoordenVerwijderen