zondag, oktober 21, 2012

Veteranen 1 verliest van Sportlust


Het lukte Veteranen 1 niet om de opgaande lijn van de laatste wedstrijd voort te zetten. Sportlust Veteranen 1 was te sterk voor de hardwerkende Reeuwijkers. De 3-1 nederlaag was dan ook volledig terecht.

We kunnen helaas nog steeds niet beschikken over onze spits Marco van Dijk. Hij lijkt tot de winterstop uitgeschakeld te zijn door een zware knieblessure. Ook Matto kon vandaag niet meedoen. Daarnaast moest vaste invaller Ron de Knikker bed houden in verband met griep. Gelukkig slaagden we erin om oud speler Joost v.d. Akker te interesseren voor een potje voetbal met de grote mannen. Hierdoor konden we alsnog met 13 man afreizen naar Woerden.

Sportlust 1 speelde thuis tegen de amateurs van Ajax wat veel drukte op het sportpark met zich meebracht. Groot voordeel voor Kluuk was het kraampje met "broodjes beenham" wat als een magneet op zijn  smaakpapillen werkte.

Na enig nadenken kwam Dorre met de volgende opstelling. Doel: Hans Goedhart, Laatste man: Martin de Jager, Voorstopper: Peter de Jager, Linksback: Ton Burger, Rechtsback: Tim de Haan. Midmid: Andre van Dortmont, Linkshalf: Peter van de Heerik, Rechtshalf: Dirk Slappendel, Spits: Ewout Verdouw, Linksbuiten: Fred Schouten, Rechtsbuiten: Joost vd Akker

Jan Muit en Martijn Min startten als wissel.

CVC veteranen startte voortvarend maar de eerste kans was voor Sportlust. De schuiver vanaf de rand van de zestien was een prooi voor de keeper. Vlak hierna werd het nog gevaarlijker maar de spits van Sportlust kopte voor open doel over. Vlak hierna bewees Joost zijn waarde voor de veteranen. Hij brak door, schoot in eerste instantie tegen de keeper aan, maar maakte de rebound knap af. Voor het eerst sinds tijden proefde we de smaak van de voorsprong.

Sportlust liet het er niet bij zitten en gooide het tempo omhoog. Dit leverde al vrij snel wat kansen op voor de Woerdenaren maar de verdediging en de keeper hielden vooralsnog stand. Toch moesten we na 25 minuten capituleren. De linkerspits kon ongehinderd oprukken richting het Reeuwijk doel en de bal binnenschuiven. Een paar minuten later werd het zelfs 2-1 door een vrije schietkans rond de penaltystip.

Reeuwijk veteranen kwam niet verder dan wat plaagstootjes via de vleugels. Fred en Joost slaagden er echter niet goed in om spits Ewout te bereiken. Aan de andere kant was Sportlust aanmerkelijk gevaarlijker. Met een 2-1 ruststand konden we dan ook goed leven.

In de tweede helft werden Martijn en Jan ingebracht en deze loopwonders brachten meer snelheid in het spel. We konden daardoor wat meer druk naar voren zetten, maar toch bleven de echte kansen voorbehouden aan Sportlust. De voorwaartsen van Sportlust waren echter niet heel scherp zodat het lang 2-1 bleef. Toch werd het 3-1 doordat Dorre een voorzet van Sportlust onbedoeld panklaar legde voor de spits van Sportlust. Die haalde van enkele meters knoerhard uit. De doelman zat er nog wel aan maar de bal vloog in de linkerbovenhoek.

Even later bracht Martijn weer hoop in de Reeuwijkse harten. Dit was echter van korte duur. Zijn mooie treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd. Naar verluidt was dit terecht.

Sportlust riep enige minuten later om een starfschop toen de keeper van Reeuwijk een doorgebroken speler tegen de grond werkte. Er kwam geen strafschop en de tegenstander moest het veld geblesseerd verlaten.

Vlak hierna brak er tumult uit toen een schot volgens Sportlust achter de Reeuwijkse doellijn werd weggehaald.  Grensrechter Tim constateerde dat de bal de doellijn niet volledig head gepasseerd, maar deze zienswijze werd niet echt gedeeld door de tegenstander. Vooral "de man met bril" was bijna niet meer tot bedaren te brengen.

Het spel golfde na dit akkefietje heen en weer maar er werd niet meer gescoord door beide partijen. Volgens enkele Reeuwijkers floot de scheidsrechter te vroeg af, maar de meeste spelers hadden vrede met de einduitslag. De man met bril probeerde nog verhaal te halen over het niet toegekende doelpunt maar droop af na hoongelach van de Reeuwijkers.

Volgende wedstrijd: PKC '85 uit om 11.30 uur

5 opmerkingen:

  1. Sportlust Ve1 "De bril"23 oktober, 2012 12:14

    Leuke wedstrijd met een veel beter Sportlust Ve1. Wel een geweldige keeper onder de Reeuwijkse lat. Jammer dat jullie niet gewoon toegeven dat het een doelpunt was. Ik denk dat de bal bijna een meter achter de doellijn was

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Man met bril Woerden23 oktober, 2012 19:54

    Klopt wat er wordt geschreven, de bal was blijkbaar toch niet geheel over de lijn. Ik ben gisteren naar Pearl geweest en wat denk je....... ik moet nieuwe glazen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou hier klopt geen ruk van. Eén van de 2 is niet de echte Woerdense bril. (En ik denk die van 12:14)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maar..... ben jij dan wel de echte Gerrit?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja,dat ben ik natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen