maandag, oktober 01, 2012

Martijn en Japio maken toch het verschil

Een prikkelende kop boven het verslag van de wedstrijd CVC Reeuwijk veteranen 1 - Bolnes veteranen 1. Na afloop van de desastreus verlopen wedstrijd tegen Neptunus Schiebroek werd gekscherend gezegd dat de afwezige Martijn Min en Peter "Japio" de Jager het verschil zouden maken. In de wedstrijd tegen Bolnes Ve1 kwam dit helemaal uit. Martijn scoorde twee maal en Japio speelde een prima partij als  voorstopper en laatste man.

Het was fijn om weer eens een wedstrijd te spelen waarin we niet weggespeeld werden. Bolnes bleek van hetzelfde kaliber als ons team zodat we er een lekkere wedstrijd van konden maken. De 3-3 einduitslag was dan ook volledig terecht.

Helaas moeten we nog steeds spits Marco van Dijk missen wegens een blessure. Ewout Verdouw is overtraind en liep daardoor eveneens een blessure op. Aan de andere kant lijkt Ron de Knikker een vaste waarde te worden in ons elftal en bleek Joost vd Akker ons niet te kunnen missen. Deze zevende (!) elftalspeler wilde het graag weer eens hogerop proberen.

De aanvoerder lijkt het formeren van een elftal een beetje onder te knie te krijgen en toverde zowaar een acceptabele opstelling tevoorschijn. Zo posteerde hij de gebroeders de Jager als tandem achterin. Dit bleek prima te werken.

De wedstrijd begon met twee ploegen die elkaar duidelijk aan het aftasten waren. Wijs geworden in de twee laatste wedstrijden durfden wij niet vol op de aanval te spelen en ook de tegenstander hield zich gedeisd. Er waren wat kleine speldeprikjes aan beide kanten, maar toen sloeg Martijn toe. Hij rondde een pass van Joost fraai af met een diagonaal schot in de hoek.

Heel lang konden we niet genieten van deze voorsprong. Nadat de Reeuwijk doelman eerst nog een afstandschot onschadelijk had gemaakt kwam Bolnes even later langszij doordat de spits na een dekkingsfout van dichtbij binnen kon schuiven. De toegesnelde Kluuk kwam net te laat om erger te voorkomen.

Na een half uurtje spelen riep heel CVC om een strafschop toen er hands werd gemaakt in een scrimmage in het doelgebied. De uitstekende fluitende Rien Hermenet oordeelde dat er geen opzet in het spel was.

Even later werd het 1-2 toen de Reeuwijkdoelman een doorgebroken Bolnes speler tegen het gras werkte. De terechte strafschop werd hard en laag in de hoek geschoten. Gelukkig zag de scheidsrechter geen reden om een kaart te trekken.

Even later was het weer hands, nu aan de kant van CVC. Tim kreeg de bal tegen de hand maar ook nu oordeelde de scheidsrechter "niet opzettelijk".

De rest van de eerste helft gaf wat kansen over en weer, maar er werd niet meer gescoord. Na de rust trok CVC het initiatief naar zich toe en dit resulteerde al snel in twee doelpunten van opnieuw Martijn en voorstopper Dirk Slappendel. Hiermee is Dirk inmiddels gedeeld topscorer met Martijn.

Het ombuigen van de achterstand in een 3-2 voorsprong had veel van de mannen gevergd. De krachten vloeiden weg en we kwamen langzaam onder druk te staan. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Bolnes maar de verdediging en de doelman hielden voorlopig stand. Aan de andere kant probeerde de speler die wel over voldoende conditie beschikt (Jan Muit) zijn temgenoten op te zwepen tot grote daden. Helaas was de pijp defintief leeg en werd het 10 minuten voor tijd 3-3 door een fraai doelpunt van een Bolnes speler.

In de laatste minuut ging een diagonaal schot via de voet van de doelman tegen de paal. Het eindsignaal wat vlak hierna volgde kwam ons niet slecht uit.

Conclusie: fijne wedstrijd tegen een zeer sportieve tegenstander. Goed fluitende Rien en een paar uitblinkers wat mij betreft: Jan Muit, Matto Kranenburg, Martijn Min en Peter de Jager

9 opmerkingen:

1. Toch weer een gekleurd verslag.
    De laatste 20 minuten werden jullie compleet zoek gespeeld. Dat kon ik nog wel zien tijdens het inlopen. Het is dat de scheidsrechter 10 minuten te vroeg af floot.