maandag, april 29, 2013

Veteranen 1 stuurt PKC 85 zonder punten terug naar Rotterdam

De subtitel van dit verslag is "Schuimpie tevreden". Voor het eerst sinds jaren is de altijd kritische Peter Haverkamp tevreden over de verrichting van de veteranen. Hij had weliswaar al bier op toen hij het elftal complimenteerde maar het klok allemaal redelijk gemeend. Had Schuim redenen om zo tevreden te zijn? Ja en nee. Ja voor het eerst was er geen sprake van een korfbaluitslag (4-2) en nee de tegenstander was niet zo heel erg sterk. Ze combineerden leuk maar er zat weinig stootkracht achter.

We hadden weer geluk dat er een elftal vrij was. Dit keer konden we genieten van de capaciteiten van Arnold Vooys, Arjen Breedveld en Arjen Schrier van het 8e. Niet de minsten dus. We konden om uiteenlopende redenen geen beroep doen op: Kluuk, Ton Burger, Fred Schouten, Matto en Marco.

Vaste scheidsrechter Rien was er niet bij vandaag zodat Jan Edelman zijn honneurs waarnam. Jan had een makkelijke middag. De overtredingen waren op de vingers van 1 hand te tellen en de wedstrijd verliep heel gemoedelijk.

We begonnen goed aan de wedstrijd en trokken het initiatief al snel naar ons toe. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af en beide ploegen kregen geen echte kansen. Na een minuutje of twintig spelen werd de score geopend door Veteranen 1. Een schitterende pass van Peter de Jager bereikte Arjen Breedveld die fraai afmaakte met het hoofd. De tegenstander werd wat zenuwachtig en probeerde druk te zetten. Uit een van de spaarzame wisten ze nog te scoren ook (hoewel ze onze hulp nodig hadden). De linksbuiten ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en gaf een scherpe voorzet. Jan kreeg z'n voet nog tegen de bal en scoorde de tegentreffer namens PKC.

De rest van de eerste helft wisten we niet meer te profiteren van de harde wind mee zodat we de tweede helft enigszins zorgelijk tegemoet keken. Tijdens de rust werd Ron Rield gewisseld voor de andere Ron (de Knikker).

Het eerste kwartier hadden we het zeer moeilijk in de tweede helft. Het middenveld was geen schim meer van de eerste helft en aanvoerder Dorre riep veel maar deed weinig ;-). Dit ontlokte de nodige verwensingen van de achterhoede die alle zeilen bij moesten zetten om tegendoelpunten te voorkomen. Na een minuut of 15 luwde de PKC storm en kwamen we weer in de wedstrijd. Toch kwamen we op achterdstand toen de linkerspits de doelman verraste met een schitterende lob.

We zaten echter niet bij de pakken neer en bogen de achterstand binnen een kwartier om in een 4-2 voorsprong door doelpunten van Arnold (2x) en Martijn. PKC probeerde nog wel wat terug te doen maar kwamen niet verder dan een vrije trap in de muur en een vrije trap op de vuisten van de Reeuwijk keeper. Vlak voor tijd kregen ze de beste kans maar Ron R. en de de doelman maakten het de tegenstander zo lastig dat hij uiteindelijk van dichtbij tegen de keeper op schoot.

De grote uitblinker van de dag was Ron de Knikker die van EPO gebruik werd beschuldigd. Hij was werkelijk overal en had ook een belangrijke bijdrage in een van de doelpunten.

Het programma voor de komende weken

Zaterdag 4 mei Zestienhoven uit 12.00 uur
Hemelvaartsdag toernooi
Zaterdag 11 mei Neptunus thuis 12.30 uur
Zaterdag 18 mei GGK uit (onder voorbehoud)
Zaterdag 25 mei Bolnes uit 14.30 uur (Deze wedstrijd gaat waarschijnlijk niet door en in dat geval spelen we tegen Reeuwijk 4)

Vrijdag op zaterdagnacht 31 mei: Veteranen 1 neemt deel aan de voetbalmarathon voor villa Joep.

Tot nu toe hebben de volgende spelers toegezegd mee te doen: Ron Rietveld, Hans Goedhart, Tim de Haan, Ron de Knikker, Jan Muit, Peter de Jager en Andre van Dortmont.

Er moeten er echter nog wel 1 of 2 bij. Wie meldt zich aan?