dinsdag, april 02, 2013

Veteranen1 verdacht van Match Fixing

De KNVB is een onderzoek gestart naar de laatste twee wedstrijden van Veteranen 1. Beide wedstrijden werden met een 9-6 overwinning afgesloten. De kans op deze uitslag is nihil en twee keer achter elkaar is eigenlijk onmogelijk. Naar verluid zijn er dan ook "belchinezen"gesignaleerd bij aanvoerder van Dortmont thuis.

Deze keer werd het op de derde plaats (!) staande Egelantier Boys aan de zegekar gebonden. De Veteranen moesten opnieuw een groot aantal vaste krachten missen. Kluuk (blessure), Tim (werk), Ron R. (afwezig), Ron de K. (blessure), Marco van Dijk (langdurige blessure) en Fred Schouten (blessure) konden niet meedoen.

De afwezigheid van Fred en Marco werd in de familiekring opgelost. Bjorn Schouten deed mee voor vader Fred en Ron van Dijk viel in voor broer Marco. Verder waren ook de Reeuwijk 7 spelers Joost v.d. Akker en Teus Twigt bereid gevonden de gelederen te versterken. Ondanks de protesten van de tegenstander waren zij allemaal speelgerechtigd.

Het goede nieuws is dat Dirk "de slager" Slappendel hersteld is van een vrij langdurige blessure. Hij probeerde het weer een helft en had geen klachten.

Het elftal van Egelantier Boys bestaat volledig uit spelers uit het voormalige Joegoslavie. Dat stond garant voor veel techniek maar met een kort lontje. Gezegd moet worden dat er zeker geen sprake was van een onsportieve wedstrijd maar aan het einde liep het helemaal mis. Maar daarover later meer.

Het duurde even voordat de wedstrijd begon. Er moest nog een keeper gevonden door Egelantier Boys maar uiteindelijk konden we toch van start.  Het kwam overigens goed uit dat de gevonden keeper niet bijster veel talent had.

De allereerste kans van de wedstrijd was voor Egelantier Boys. De Slager verslikte zich in de bal en de tegenstander, maar de enorme kans die hieruit voortkwam ging verloren. Vlak hierna was het weer bijna raak maar de keeper kon net iets eerder bij de bal dan de spits. We herstelden ons echter snel van dit moeizame begin en er werden goede combinaties op de mat gelegd. Vooral de snelle buitenspelers Joost en Martijn zorgden voor de nodige problemen bij de tegenstanders.

Al na een minuut of 10 spelen plukten we de eerste vruchten van het goede spel. Teus zorgde voor een prima assist en Martijn knalde het buitenkansje tegen het net. We konden echter niet voorkomen dat Egelantier op gelijke hoogte kwam. De spits verscheen volledig vrij voor de doelman en schoof de bal uitstekend binnen.

We zaten uiteraard niet bij de pakken neer. Ron passte op Joost die vervolgens de bal naar Teus schoof. Teus nam rustig de tijd en schoot de bal  vanaf de zestien in de verste hoek. Dezelfde Teus opende even later op Martijn die de keeper vervolgens kansloos liet. Ook Joost deed weer van zich spreken. Ron gaf een een bekeken balletje op Joost die vervolgens keurig binnenschoof.

Egelantier was echter nog lang niet verslagen en trok het initiatief naar zich toe. Voordat we het wisten stond het al weer 3-4. De 4-4 kon met de grootste moeite voorkomen worden. Een fraaie kopbal vanuit een corner werd met grote moeite door de doelman gekeerd en voorstoppper Peter "Japio" de Jager knalde de dwarrelende bal vervolgens vanaf de doellijn het veld in.

Nu trok Veteranen 1 het initiatief weer naar zich toe. Teus zorgde voor de 3-5 en 3-6, beide keren na goed voorbereidend werk van Joost. Op slag van rust kreeg Egelantier nog een grote kans. De kopbal werd echter onschadelijk gemaakt door de Reeuwijk doelman.

In de rust nam Dirk het grensrechtervlaggetje over van Matto. Net na rust werd het nog lastig. Egelantier Boys kwam sterk uit de startblokken en het stond al snel 5-6. We wankelden, maar Bjorn zorgde voor wat meer adem door de 5-7 te scoren na een assist van Teus. Zelfs toen het 5-8 werd door Teus waren we nog niet zeker van onze zaak. De Egelantier Boys bleven aanvallende aspiraties houden maar haalden zichzelf gelukkig uit hun spel door toenemende onderlinge irritaties.

De tegenstander kwam nog even terug naar 6-8 toen een vrije trap over de achterlijn leek te gaan maar op onnavolgbare wijze werd binnengehouden door een Egelantier speler. Zijn voorzet werd vervolgens afgerond. Martijn scoorde na een assist van Bjorn 6-9. Er waren nog 10 minuten te spelen toen de vlam in de pan sloeg.

Twee spelers van Egelantier Boys kwamen met elkaar in botsing en dit riep zoveel woede bij beide heren op dat ze slaags raakten met elkaar. Er vielen rake klappen voordat spelers er tussen sprongen. Hierna leek het even goed te gaan totdat een van de spelers weer wat zei waarna het riedeltje opnieuw begon. De heren waren niet meer tot bedaren te brengen waardoor de scheidsrechter niets anders meer kon doen dan de wedstrijd af fluiten/staken. Dat vonden we niet echt erg, de overwinning was in de knip!

Totdat de menigte bij de kleedkamer kwam vielen er nog steeds klappen en op een gegeven moment werd er zelfs een karatetrap uit de kast getrokken. Dorre riep nog iets van "waar blijven de blauwhelmen" maar dat zat er niet in vandaag.

Conclusie: opnieuw een bijzondere uitslag.Ondanks het verbale geweld was het een hele nette wedstrijd met maar weinig overtredingen. De chaos van de laatste 5 minuten was dan ook volledig onverwacht en paste niet bij het beeld van de wedstrijd. De invallers van het zevende speelden zonder uitzondering een uitstekende wedstrijd en hadden een grote rol in de score!