zondag, maart 04, 2007

Gelijkspel tegen Soccer Boys

Het zesde weet niet meer wat verliezen is. Ook tegen de Bleiswijkers bleef het elftal van Martin Oosterwijk ongeslagen. Helemaal vanzelf ging het echter niet.

Het eerste deel van de eerste helft was van een bedenkelijk niveau. Het zesde speelde erg onrustig en leed veel balverlies. Met name Martin "Giggs" de Jager had zijn handen vol tegen de aanvallers van Soccer Boys. Dit was het gevolg van een tactische vondst van de aanvoerder die meer slagkracht op het middenveld wenste en daarom zonder voorstopper wilde spelen. Gezegd moet worden dat Giggs zich knap staande hield.

De beste kansen waren de eerste 25 minuten voor Soccer Boys en uiteindelijk waren het ook de Bleiswijkers die op voorsprong kwamen door een schitterende knal in de bovenhoek. Reeuwijk herpakte zich na dit doelpunt en trok het initiatief naar zich toe. Dit leidde tot een doelpunt van onze Muis die een voorzet op maat van Appelstroop fraai inkopte. Muis was daarna nog enkele malen goed bezig door kansen van Soccer Boys, samen met Bok, prima naast te kijken.

In de rust werd er weer flink gewisseld door de technische staf. Good Old Nico Overdam nam de rechtsbackplaats voor zijn rekening en Raymon van Dijk deed hetzelfde op rechts. Peter de Jager moest het veld ruimen en de grote Kluuk kwam binnen de lijnen.

De tweede helft gaf een aandringend zesde te zien. Direct vanaf de aftrap schoot Giggs vanaf zo'n 45 meter afstand op doel. De keeper verkeek zich lelijk op de stuiterbal en kon de bal met z'n vingertoppen wegwerken. Helaas wist Smiley de bal niet bij Dorre te krijgen. Ook na dit buitenkansje grossierden de aanvallers in kansen, maar wisten om uiteenlopende redenen het net niet te vinden. Normaal gesproken hadden we toen ruim afstand moeten nemen.

Toch was het weer Soccer Boys die, met een lucky goal, op voorsprong wisten te komen. Bij een voorzet stompte Bok het hoofd van Giggs tegen de bal die hierdoor recht omhoog vloog (De bal dan, niet het hoofd van Giggs). Beide spelers waren hierdoor de bal kwijt en de rest keek verdwaasd toe hoe de bal tergend langzaam in het net verdween.

Hierna poogde Soccer Boys het tempo uit de wedstrijd te halen en deden zich de eerste irritaties voor. Dit escaleerde in een opstootje toen een speler van Soccer Boys noagl onbesuisd op de keeper inging. Vlak hierna was het weer even bal toen Nico de bal iets te stevig veroverde naar de zin van een Bleiswijker. Vlak na dit incident kreeg de linksbuiten een uitgelezen mogelijkheid om de 1-3 aan te tekenen. Alleen voor de keeper faalde hij echter jammerlijk toen hij het onmogelijke probeerde door achter zijn standbeen door te scoren.

Terwijl de spelers van Soccer Boys elkaar verwijtend aankeken werd er een snelle counter door het zesde ingezet en het was Appelstroopie die de bal fraai in het netje legde en zich daarmee een waardige opvolger van Applestroop sr toonde.

Vlak voor tijd ging de spits van Soccer Boys tegen de grond toen hij de vuist van Bok bij een hoekschop tegen zijn hoofd kreeg, maar dit was geheel per ongeluk.

Al met al hebben we vandaag misschien iets te weinig gekregen, maar overheerste de tevredenheid met alweer een punt.

De uitblinkers: Dikkem en Wimpie

De bijzonderheden

* Arie v.d. Vis zorgt ervoor dat het zijn spelers aan niets ontbreekt. Hij zorgt er ruim voor de wedstrijd voor dat de kleding al klaar ligt in, onze vaste, kleedkamer 6.
* MO geloofde blijkbaar zelf niet zo erg in zijn experiment om zonder voorstopper te spelen want hij bleef zelf de gehele wedstrijd aan de kant.
* Scheidsrechter Gerrit floot een sterke wedstrijd en verraste ons met een bezoek in de kleedkamer waarbij hij het wereldrecord "wie drinkt het snelst een fles bier leeg" opnieuw scherper stelde
* Dorre was al na twintig minuten ingevallen maar deed dat zo onopvallend dat niemand het gemerkt had.
* Tim de Haan heeft opnieuw Osama Bin Laden moeten laten lopen
* Kip was aanwezig, maar kon door een blessure niet vlaggen.
* Peter de Jager had een kleedkamerverbod van Linda. Dit had alles te maken met een feestje waar hij 's avonds naar toe moest. Linda was bang dat Peet het niet zou halen gezien het hoge tempo waarin kratten bier geconsumeerd worden door de spelers van 6!
* Early Grey verrichte een heldendaad door een bal welke van 50 meter hoogte naar beneden suiste, met zijn ogen dicht, weg te koppen
* Peter de Jager miste zijn maatje Richard. De helft van het dodelijk duo kon dan ook niet imponeren.

9 opmerkingen:

1. mooi verslag weer bokkie!!
    nou maar hopen dat we net zo kunnen stunten bij rohda uit als we bij jodan boys deden!!!

BeantwoordenVerwijderen
  2. ja appelstroop, door jou hebben we maar 1 punt...hopen dat je de volgende keer beter stunt

3. ik hoop dat ik volgende week beter speel maar wel weer voor een assist en een doelpunt kan zorgen!
    wat helemaal mooi is, is het volgende filmpje:

ik hoop dat er zoveel publiek bij onze 30 punten wedstrijd is en ook zo tekeer gaat als we die dan gewonnen hebben:D

4. zat je maar te dissen, je hebt iedergeval een puntje gered.

ben benieuwd wat we zaterdag voor systeem spelen 2-5-3, MO zit vol verrassingen....

5. ohh dat geeft niks hoor!!!
    dat houd me alleen maar scherp ;)
    maar wat vond je van dat filmpje??

6. dat filmpje deed me een beetje denken aan al mijn vrouwelijke fans......

7. He Early vergeet mij niet he

8. en wie ben jij dan weer???
    het bloemenmannetje ofzo??

9. sorry early Grey fan, jij verdient ook een plek op de tribune om mij toe te juichen