zondag, maart 18, 2007

Zwalkend Reeuwijk 6 loopt tegen nederlaag op

Het zesde toonde zich in de uitwedstrijd tegen Be Fair van een zeer wisselvallige kant en verloor terecht met 4-3.

De middag begon al slecht toen aanvoerder M.O. op z'n, door de computer gegenereerde, spelerslijstje keek. Maar liefst 11 spelers waren om verschillende redenen afwezig. Peter de Jager ziek- Bungen, Nico, The Duckhunter en Johnny geblesseerd - Early Grey op werkbezoek in Groningen - Smiley, Muis en Kluuk naar een concert - Tim de Haan werk en Dorre vermist.

De aanvoerder probeerde links en rechts spelers te ronselen en lief direct tegen het feit aan dat de selectiespelers een verbod hadden om met een lager elftal mee te doen (Andersom is nooit zo'n probleem). Gelukkig was Ian Overdam bereid om met het zesde mee te reizen. Ook de al eerder gecontracteerde Jeroen Kaan versterkte vandaag de gelederen.

Aanvoerder Martin vertelde in de kantine al dat hij een revolutionaire opstelling in gedachten had. Het afwezige dodelijke duo (Peet en Johnny) werd vervangen door Sip en Sop (volgens sommige kwaadsprekers het dode duo) in de spits.

Net als vorige week hadden we ook nu weer een fanatieke scheidsrechter die perse de kaarten wilde controleren. Dat krijg je als je met een sterrenteam meedoet in de competitie. M.O. beweerde dat de spelerskaarten in de commissiekamer van Be Fair lagen en de scheidsrechter wist zeker van niet. M.O. wilde wedden om 2 kratten bier met de scheidsrechter, maar deze durfde het toch maar niet aan.

Onze tegenstander was al geruime tijd aan het warmlopen op het hobbelige veld en wij waren mooi op tijd zodat de wedstrijd gelijk kon beginnen. Vanaf het begin was het eigenlijk al een rommelige wedstrijd. Het zesde kwam niet echt in het eigen spel en moest toezien dat Be Fair al snel enige kansen kreeg. Na 10 minuten spelen wisten ze zelfs te scoren, maar dit doelpunt werd door de scheidsrechter op aangeven van grensrechter Ian afgekeurd. Even later was het toch raak toen een goed genomen corner snoeihard werd ingekopt. Vlak hierna schoot de Be Fair spits in vrije positie tegen de paal.


Aan de andere kant kreeg ook het zesde enkele kansjes. De tegengoal van het zesde kwam desondanks volledig uit de lucht vallen. Arno ondernam een rush vanuit zijn eigen rechtsbackplaats kwam net over de middenlijn en was toen zo moe dat hij maar op doel schoot. Tot ieders verbazing rolde bal via de keeper het doel in. Iedereen zag het vol verbazing aan, zo niet Arno zelf die zich al teleurgesteld had omgedraaid.

Inmiddels was Dick van Dam geblesseerd uitgevallen en was Ian Overdam in zijn plaats in het veld gekomen. De geblesseerde Kippie nam de vlag ter hand en kon daardoor Arie v.d. Vis niet verder informeren over zijn liefdesleven. Arie was hierdoor zo gefustreerd dat hij toen maar ruzie ging maken met aanvoerder Martin. Ik kon niet helemaal volgen waar de het over ging, maar het ging er hard aan toe,

Na het doelpunt van Arno herpakte het zesde zich enigszins en speelde de rest van de eerste helft zich voornamelijk op het middenveld af.

In de rust was Arie er niet gerust op. Hij bleek over een vooruitziende blik te beschikken. Het zesde was de weg volledig kwijt en Be Fair kreeg een serie kansen op rij. De achterhoede moest alle zeilen bij zetten, maar twee keer achter elkaar ging het mis. Jeroen kon een door de wind gedragen bal niet wegkoppen en Martin probeerde de bal naar Eric Overdam te spelen maar raakte de bal kwijt aan de tegenstander. We stonden daardoor dus al snel met 3-1 achter.

Opmerkelijk feit: Wimpie schold M.O. de huid vol na dit doelpunt. De scheidsrechter greep in en dreigde met een vrije trap tegen. Dit is echter een beetje moeilijk als de aftrap nog genomen moeten worden.

Het zesde bleek opnieuw over veerkracht te beschikken en trok het spel weer naar zich toe. Dankzij twee lucky goals kwamen we zelfs weer gelijk ( 1 van Sip, de andere was volgens mij een eigen doelpunt). Met nog 8 minuten te spelen leek een gelijkspel haalbaar. Helaas ging het opnieuw mis en vlak voor tijd scoorde Be Fair 4-3, ons met lege handen achterlatend.

Een wedstrijd om snel te vergeten.

Bijzonderheden

- We werden slachtoffer van een criminele bende. Uit de kleedkamer verdwenen sigaretten, aanstekers en zelfs de pot gel van Arno. Coach Arie overwoog Peter R de Vries in te schakelen, maar zag daar later maar van af.

- Arie vd Vis toonde zich een trotse vader. Na het doelpunt van zoon Arno stormde hij het veld in onder het roepen van "dit is mijn zoon!!!"

- Dezelfde Arie zei na afloop dat hij veel meel had gemaakt maar nog nooit zo'n zooitje als deze wedstrijd.

- We hadden veel last van de harde wind vandaag en volgens de kenners onder ons waren dit originele valwinden.

- Een tweede wedstrijdbal zou prettig zijn de volgende keer. We hebben de enige bal zeker 15 keer uit de sloot moeten vissen.

- De relatie tussen Sip en het bloemenmeisje is nog steeds in stand

- Volgend weekend Prijzencircus bij V&D. Hierdoor missen we Sop. Bedankt hoor Vroom en Dreesmann.

- Uitblinker Ian Overdam

15 opmerkingen:

  1. Ik vind dat het prachtige doelpunt van Arno nog een beetje onderbelicht is gebleven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met mij erbij had het 6e dik gewonnen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vooruit omdat jullie het zijn mogen jullie mijn naam weten. HET BLOEMENMEISJE HEET MIRANDA!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het bijzonder zwak van Early Grey dat hij z'n team in de steek laat voor een bezoek aan het platteland van Groningen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als jullie je spullen terug willen, willen wij aanstaande zaterdag 5 kratten bier!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een fries said...be quiet

    Beter naar Grun dan naar dat K*T Friesland....maar goed, ik moest effe de familiebanden aanhalen..hoort er allemaal bij he

    BeantwoordenVerwijderen
  7. He, EarlyGrey.... heb je daarbij dan ook bij je moeder eindelijk d'r luchtbanden wat steviger aangehaald?? Ze zag er volgens jou toch niet uit?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. He Befair, misschien komen we de spullen wel halen en slopen gelijk die ouwe keet, die jullie kantine durven te noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. He MO toch waren de jeugdspelers een stuk beter afgelopen zaterdag dan de oude knakkers, behalve Bokkie dan!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Bokkie is ook aan zijn tweede jeugd bezig...
    Overigens: Sip en Sop alsmede appelstroopie (over jeugd gesproken)konden beter ook bij het team van Ravenhorst ingedeeld worden ! Wat een drama zeg!! Alleen Ian viel afgelopen zaterdag als enige op....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hahaha MO, je kon het gewoon niet hebben dat ik je tercht op je plaats wees in het veld:p
    een laatste man moet altijd inschuiven!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. je kan MO wel blijven terecht wijzen, op een gegeven moment houdt gewoon op....het heeft gewoonweg geen zin

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Appelstroopie: Inschuiven moet wel verantwoord zijn. Kijk als Belle Perez er nou bij zou zijn dan heb ik daar niet zo'n moeite mee......

    BeantwoordenVerwijderen
  14. maar dan is het nog steeds niet verantwoord! belle perez is een mooie jonge dame en dan is het niet verantwoord als ik er een "ouder" persoon mee zie vertrekken in plaats van jonge goden zoals Sip,Sop,Kazendraaier of ik...
    en omdat ik niels mag en hij zo toch nog een extra fan heeft mag hij er ook wel mee vandoor...
    als jij het maar niet bent mo;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Belle moet niks hebben van watjes zoals jullie. Dat heeft ze mij onlangs nog ingefluisterd....

    BeantwoordenVerwijderen