zondag, maart 11, 2007

Reeuwijk 6 speelt een zeer sterke wedstrijd maar verliest toch

Naar de wedstrijd tegen Rohda werd met gemengde gevoelens aangekeken. In de eerste plaats door het vervelende aanvangstijdstip van 16.15 uur en in de 2e plaats omdat we, net als vorige week, wederom op kunstgras moesten spelen. Aan de andere kant keken we er naar uit om tegen de virtuele koploper Rohda voor een verrassing te zorgen. We hebben inmiddels de naam het de koplopers bijzonder lastig te maken. Enkele weken geleden kwam Jodan Boys niet verder dan een 1-1 gelijkspel en nu was het de grote titelfavoriet die het bijzonder moeilijk had met de stugge Reeuwijkers.

Vooraf was er enige verbazing over de overijverige scheidsrechter die in de kleedkamer kwam zeuren over de spelerskaart van de heer de Jager, maar toen die boven water was gekomen stond niets de wedstrijd meer in de weg. Inmiddels had coach Arie de vergeten ballen en (belangrijk) waterflessen opgehaald in Reeuwijk zodat we toch nog iets van een warming up konden uitvoeren.

Door het grote aantal wisselspelers besloot M.O. aan de kant te blijven en de vlag ter hand te nemen. De rest van de wisselspelers trapte een balletje op het trainingsveld. Vanaf de aftrap gaf Reeuwijk 6 er blijk van in een goed resultaat te geloven. Er werd zeer geconcentreerd gespeeld en de achterhoede onder leiding van Andre "dat weet je" van Dortmont hield goed stand tegen de razendsnelle Rohda voorhoede. Toch was het Rohda die de score opende. Een fraai schot vanaf de 16 meter lijn belandde hard in de bovenhoek.

Het Reeuwijkse antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Dirk "Smiley" v.d. Star zorgde met een droge knal voor de gelijkmaker. Vlak hierna ontstond er een gevaarlijke situatie voor het Reeuwijk doel toen de spits een hoge terugspeelbal van Tim onderschepte en van zeer dichtbij tegen de doelman schoot. Het was Dorre die de herkansing met een uiterste krachtinspanning wist te voorkomen.

Even later kwamen we op een 2-1 voorsprong toen de goed spelende Maurice "Muis" van Beek prima afrondde. Helaas liet het antwoord van Rohda niet lang op zich wachten. De Rohda spits slalomde door de Reeuwijk 6 verdediging en maakte dit buitenkansje prima af. Direct uit de aftrap kwamen we wederom op voorsprong toen Peter de Jager, onder de goedkeurende blik van moeders An, de razendsnelle aanval prima afmaakte.

Even later was er een incident aan de zijlijn wat Arno op een gele kaart kwam te staan. Wat er precies gebeurde is niet helemaal duidelijk maar en lag opeens een Rohda speler op de grond. De boel was echter al weer snel gesust.

Tim de Haan bleek inmiddels uitgeput door het vele werk wat hij moest verrichten en werd vervangen door Martin "Steve" de Jager. Reeuwijk 6 bleef echter prima spelen maar moest toch toestaan dat Rohda wederom gelijk maakte. Door zijn fysieke beperkingen kon Bok niet tijdig ingrijpen bij een afdraaiende bal en kon de Rohda aanvaller vanaf de rand van het doelgebied intikken.

In de rust "genoten" we van een slap bakje thee. Na rust kwam het zesde wederom goed uit de startblokken. Toch leek Rohda wat gevaarlijker dan in de eerste helft en ontstonden er hier en daar wat kansjes voor de Bodegravenaren. Een van de kansen werd benut toen de rechtsbuiten langs Raymon glipte en goed voorgaf. De spits hoefde 'm alleen nog maar in te tikken.

Na zo'n twintig minuten spelen kregen we een uitgelezen kans om gelijk te komen. Muis brak door de Rohda verdediging en werd door de keeper ten val gebracht. Hij nam zelf de strafschop, maar schoot deze tegen de binnenkant van de paal. Even later maakte Rohda de 5-3 en kwam er een einde aan alles aspiraties van het zesde. Dorre liep nog tegen geel aan toen hij een speler van Rohda wegslingerde. "Hij was lichter dan ik dacht" was het zwakke verweer van onze laatste man. De 6-3 van even later was slechts voor de statistieken.

Na afloop heerste tevredenheid bij coach Arie en dat is heel wat waard!

Uitblinkers: Dorre, Smiley, M.O. als grensrechter, Muis

Randzaken

- We werden vandaag gesteund door een aantal supporters. Moeders An, Simon en Annette en de kinderen, Linda, Leny, Jeroen Kaan en de Boskoper. Hartelijk dank allemaal.
- Dirk v.d. Star had speciaal voor deze wedstrijd een nieuwe onderbroek aangeschaft.
- Alle verwijten richtten zich na afloop op Dorre, maar dat was dit keer onterecht. Hij speelde een sterke wedstrijd.
- The Duckhunter maakt zijn rentree in de uitwedstrijd tegen Rijnstreek (over 2 weken om 16.15 uur). Waarschijnlijk geldt dit ook voor Richard.
- Dorre en Arno kunnen zo op judo.
- Grensrechter Kippie is nog steeds geblesseerd maar werd prima vervangen door M.O.

8 opmerkingen:

  1. Vriendje van Dorre dankzij Dorre hebben we verloren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dorre is een ......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik lees te weinig over mijn idool in dit verslag. Vertel eens wat meer!?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Er moet ook bij vermeld worden dat Mark van Wensveen (Sop) een hele sterke wedstrijd speelde!!
    Volgende week hoop ik eindelijk wel weer een keer van toegevoegde waarde voor het elftal te zijn want man wat was ik slecht afgelopen zaterdag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Volgens mij is Rob Sop en Mark Sip

    BeantwoordenVerwijderen
  6. jah idd, maar rob speelde ook een goede wedstrijd dus ik raakte af en toe een beetje in de war...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ha fan, ik speelde natuurlijk weer de sterren van de hemel, maar dat is naturrlijk altijd zo dat het eigenlijk niet meer opvalt.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Appelstroop jou toegevoegde waarde is het lappen na afloop.

    BeantwoordenVerwijderen