zaterdag, oktober 04, 2008

Reeuwijk 6 vecht zich prima terug

Zoals in 1 van de eerdere berichten al werd gemeld moest het zesde op zaterdag 4 oktober al vroeg aantreden voor de uitwedtrijd tegen TAVV. Coach Evert was al om 7.30uur in de kantine om in een ultieme poging nog wat spelers te regelen, maar de kandidaten bleken allen nog op 1 oor te liggen. Hierdoor vertrok het zesde met slechts 11 spelers, waarvan er enkelen met hele of halve blessures rondliepen. Selectie CVC Reeuwijk nogmaals bedankt voor het wegkapen van Davey. Helaas was ook onze nieuwe grensjager Aart, wegen ziekte,niet aanwezig zodat Evert ook deze klus nog eens moest zien te klaren

Na eerst grondig gecontroleerd te hebben of de tenues aanwezig waren vertrokken we net na negen uur naar ter Aar. Dorre dacht de weg te weten en speerde er vandoor met zijn BMW en kwam vervolgens als laatste bij het complex aan.

Onze tegenstander bleek een gemiddelde leeftijd te hebben van krap 20 jaar wat een schril contrast vormde met onze 45 jaar. Het zesde begon erg matig aan de wedstrijd en gaf aan het begin al wat kansen weg aan de tegenstander. Later kwamen we beter in de wedstrijd en wisten ook wij voor gevaar te zorgen. Met name Gerrit en Peter "Japio" de Jager probeerden van alles om de TAVV achterhoede in verlegenheid te brengen.

Toch was het TAVV was op voorsprong kwam toen een voorzet vanaf de achterlijn eenvoudig kon worden ingetikt. Even later was het opnieuw raak toen een TAVV'er vanaf een meter of 11 fraai in de hoek schoot. Vlak hierna kregen we een riante mogelijkheid om iets terug te doen. Gerrit werd gevloerd in het strafschopgebied en nam zelf de bijbehorende strafschop. Helaas was deze niet zuiver genoeg genomen en wist de doelman de bal te stoppen. Ook de rebound, door dezelfde Gerrit, ging roemloos verloren.

Na nog enkele kansen over en weer zochten we de thee op, welke werd geserveerd door de scheidsrechter. De goede man kon toen nog niet bevroeden dat hij later keihard in aanvaring zou komen met Ton. Als dat het wel het geval geweest was had Ton zijn thee met suiker ongetwijfeld in z'n gezicht gehad.

Na krap twee minuten spelen kwam Japio de Jager tot een tegentreffer na zeer knap voorbereidend werk van Gerrit. Even later was het opnieuw raak toen de scheidsrechter een strafschop toekende aan het zesde na hands.

Gerrit wilde 'm nemen maar werd door coach Evert teruggeroepen. Het was Dorre die het vonnis zou moeten vellen en dat deed hij bekwaam. 2-2.

Kluuk was de eerste helft geblesseerd geraakt bij een botsing en bleek na zo'n 7 minuten spelen in de tweede helft niet meer verder te kunnen. Een forse aderlating voor het zesde dat nu met 10 man verder moest.

De strijd kreeg nu alle kenmerken van een ware slijtageslag. Een aantal spelers moest tot het uiterste gaan om de jonge TAVV'ers bij te benen. Mede door de ervaring van de veertigers en een uitstekend spelende Ian lukte dit heel aardi.

Na 20 minuten kwam TAVV op een 3-2 voorsprong nadat de bal van de voet van Steve afsprong en m et heel veel geluk bij de spits terechtkwam. Deze kon van dichtbij de bal in het netje leggen. Vlak erna werd het zelfs 4-2 toen de spits de Reeuwijk doelman omspeelde en vanaf de achterlijn zeer knap scoorde.

Hierna brak een enorme woordenwisseling los tussen de scheidsrechter en aanvoerder Ton. De scheidsrechter weigerde grensrechter Evert te raadplegen, die duidelijk buitenspel had geconstateerd. Ton lanceerde volzinnen als "wat ben jij een pannenkoek" en andere klassiekers. Op de opmerking van de scheidsrechter dat Ton zich moest gedragen als een echte aanvoerder antwoordde hij heel gevat "dat doe ik pas als jij eens fluit als een echte scheidsrechter".

Na natrappen richting Dorre door een TAVV speler leek het uit de hand te lopen. Dorre werkte zijn belager tegen de grond en ook Tim liet zich niet onbetuigd. Dit fysieke geweld maakte blijkbaar veel indruk bij de jonge tegenstanders want de gemoederen waren al snel bedaard.

Het zesde besloot alles op alles te zetten om er nog een slotoffensief uit te persen en slaagde daar op een fantastische manier in. Het was twee maal een ontketende Peter de Jager die wist te scoren en daarmee de einstand op 4-4 bracht. Een uitslag waar iedereen vrede mee had.

Uitblinkers: Ian Overdam en Peter de Jager


Opmerkelijke zaken

Dirk "smiley" vd Star werd vanuit de dugout van TAVV toegeroepen als "langharige homo"

Een vader en z'n zoontje van pupillenleeftijd liepen samen met ons naar het speelveld. Zegt het ventje over ons tegen z'n vader "wat een grote meneren zijn dat". De vader antwoord: "Weet je hoe zo'n elftal genoemd wordt? Een bierelftal! "
Hoe komt zo'n man erop

2 opmerkingen:

  1. ik vind het een gekleurd verhaal. wij hadden verre weg het beste van het spel en jullie waren maar een stelletje schoppers. en dan die aanvoerder. niet normaal wat deze man uitkraamde. was gewoon een dikke rode kaart.

    het zogenaamde natrappen heb ik niet gezien wel de klappen die door jullie uitgedeeld werden.

    kortom, als jullie het allemaal niet meer bij kunnen benen moet je gewoon stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de man in de dug-out heeft wat problemen met zelfreflectie........problemen liggen altijd bij een ander, mooi is dat om te lezen. hij heeft natuurlijk wel een punt over het bijbenen.....

    de laatste anekdote is wel een hele mooie, van dat ventje en zijn pa

    BeantwoordenVerwijderen