zondag, oktober 26, 2008

Reeuwijk 6 wint van koploper

Het zesde heeft zaterdag 25 oktober voor een daverende verrassing gezorgd door koploper Sportief 3 met 2-0 te verslaan. Door dit resultaat is Reeuwijk 6 nu samen met Floreant en Moerkapelle koploper.

Evert hield een voorbespreking en toverde, met vier middenvelders en twee spitsen, een vrij behoudende opstelling te voorschijn. Aanvoerder Ton was het hier duidelijk niet mee eens, maar moest na afloop erkennen dat Evert het goed gezien had. Verder had Evert, na goed overleg in 't Wapen, besloten Gerrit v.d. Heuvel te posteren als laatste man.

De jonge ploeg van Sportief was al lang en breed aan het warmlopen toen Reeuwijk 6 de kleedkamer uitkwam. Van warmlopen was bij de Reeuwijkers geen sprake. Ton Burger ging lekker in de zon zitten en de rest stond te kijken naar B1.

Al snel bleek dat Reeuwijk 6 ondanks de gebrekkige voorbereiding zeer scherp was. Het verbaasde Sportief werd al snel in de verdediging gedrongen. Vooral het viermansmiddenveld was een plaag voor de tegenstander. Keer op keer werden de snelle spitsen Martijn Min (nieuw) en Ian Overdam de diepte in gestuurd. De 2-0 voorsprong door Ian en Japio was dan ook zeer verdiend.

Deed Sportief dan niets terug? Ze probeerden het wel, maar kregen weinig kans tegen het solide verdedigingsblok waarin Niels "Early Grey" van Zijp een hoofdrol speelde. Ook laatste man Gerrit v.d. Heuvel was bijna onpasseerbaar waardoor het aantal echte kansen voor Sportief zeer beperkt bleef. Het enige minpunt in de eerste helft was het uitvallen van Dirk vd Star die met een rugblessure het veld moest verlaten.

Na de, door velddienstman Richard Boekamp verzorgde, thee maakte Reeuwijk 6 zich op voor een zware tweede helft. Dit viel echter erg mee. Hoewel het zesde zwaar op de verdediging leunde waren we gevaarlijk in de counter. Sportief viel met de moed der wanhoop aan, maar miste duidelijk de scherpte om het af te maken.

Naar de beleving van de zesde elftalspelers duurde de tweede helft een uur, maar uiteindelijk floot de goed leidende Jan Vane voor het verlossende eindsignaal.

Uitblinkers: er waren vandaag alleen maar goede spelers, maar een speciale vermelding voor Ian, Gerrit, Eric Overdam,Japio en Early Grey

De derde helft
De derde helft was weer groots, met als speciale gasten oud-aanvoerder Martin Oosterwijk, de geblesseerde Muis en oud-speler Johnny.

3 opmerkingen:

  1. Nou Bok, voor jou ook een speciale vermelding. Wat een safe en dat op jouw leeftijd. Dat was echt een bokkensprong. Kijk maar uit, straks klopt de selectie bij je aan.

    fan van Evert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. was een mooie pot voetbal met een hoop inzet...

    ook de derde helft was met de aanwezigheid van MO weer zeer verdienstelijk, we konden hem weer lekker ouderwets afzeiken

    Earlygrey

    BeantwoordenVerwijderen