zondag, maart 22, 2009

Prima overwinning Reeuwijk 6


Foto: Linda, de vrouw van Japio

Zaterdag 21 maart

Het zesde behaalde een prima overwinning tegen Soccer Boys uit Bleiswijk. Coach Evert van Dam kon over 15 spelers beschikken waardoor het samenstellen van het elftal een eenvoudige zaak was.

Tot zijn grote verbazing stond Marco van Dijk in de spits. Hij was dan ook totaal vergeten dat dit een week eerder door Evert met hem afgesproken was. Waarschijnlijk heeft het feit dat de afspraak in de kroeg gemaakt was alles te maken met de vergeetachtigheid van Marco. Achteraf bleek de keuze van Evert voor Marco in de spits een gelukkige vondst.

Ton Burger was zijn ziekbed van vorige week al weer te boven. Geruchten dat het om de ziekte van Pfeiffer ging bleken dus volledig onjuist. Ook Herbert Bitter was weer van de partij en wilde graag testen hoe het met zijn blessure stond.

Zeer verrassend was de terugkeer van Mike "Stuka" Binken in het elftal (De grijze meneer op de foto boven dit verslag). Evert gaf blijk van een groot vertrouwen in Mike door hem direct in de basis te zetten.

Scheidsrechter van dienst was Jan Vane die een goede wedstrijd floot. Martijn Min was vandaag aanvoerder bij afwezigheid van Ian Overdam.

Om 12.45 uur scherp ging de wedstrijd van start. In het begin zonder Gerrit die zich nog moest omkleden van scheidsrechter in voetballer. Erik van Dam nam zijn plaats in.
De eerste aanval kwam van Reeuwijk 6 kant. Een snelle combinatie werd bijna afgerond in een doelpunt. Hierna kreeg Soccer Boys twee kansen, maar een lage schuiver en een kopbal werden door de doelman onschadelijk gemaakt.

Aan de andere kant was Marco van Dijk wel succesvol. Goed doorgaan resulteerde in een prima doelpunt (1-0). Even later was het weer raak voor het zesde toen Peter de Jager met een schitterende lob tot scoren kwam. Vaders Jan was dan ook terecht trots op Japio.

Vlak hierna was broer Martin "Steve" de Jager succesvol. Zijn schot spatte echter uiteen op de paal.

Toch duurde het niet lang voordat Soccer Boys tot scoren kwam. Dave probeerde een hoge bal te onderscheppen, maar de bal stuiterde van zijn borst voor de voeten van een tegenstander. Van dichtbij knalde hij raak via de vuisten van de doelman.

Herbert Bitter kreeg inmiddels opnieuw last van zijn blessure en moest helaas het veld verlaten. Erik van Dam werd rechtsback en Gerrit nam zijn vertrouwde positie als laatste man in. Hij moest daarbij al snel een aantal keren ingrijpen en maakte de vreemdste capriolen om de tegenstanders te stuiten. Niemand wist dat Gerrit zo lenig was op zijn oude dag.

Na zo'n 35 minuten spelen kreeg Japio het opnieuw op zijn heupen. Een harde voorzet van Loek werd door Peter over de doellijn gewerkt. Volgens alles wat Soccer Boys met zijn handen, maar Japio bezwoer dat het toch echt zijn hoofd was. Goed gezien door scheidsrechter Vane.

3-1 was de ruststand zodat we met een gerust gevoel aan de thee konden. Helaas was dit geestrijk vocht in eerste instantie niet beschikbaar, zodat de coach alles op alles moest zetten om toch nog thee te kunnen krijgen.

In de tweede helft ging het zesde gewoon door met goed voetballen en kwam al snel op 4-1 door een doelpunt van spits Marco van Dijk (Echt een aanwinst!).

Toch moesten we nog een tegendoelpunt toestaan toen de bal niet goed weggewerkt werd en de bal hard onder Gerrit en de doelman door geschoten werd. Al heel snel stelde Mike Binken orde op zaken door het vijfde Reeuwijkse doelpunt te scoren.

Een zeer verdiende overwinning met verdienstelijk spel van alle Reeuwijk 6 spelers.

Uitblinkers: Gerrit, Marco van Dijk, Japio, Loek Hermenet, Aad "grens" van Velzen

De derde helft

De derde helft was weer ouderwets gezellig met de oud Reeuwijk 6 vedetten Richard van Leeuwen, Gert Cattel en Maurice van Beek

16 opmerkingen:

  1. reageerde in eerste instantie bij verkeerde topic, als nog

    was zaterdag idd zeer gezellig in de derde helft...

    Scout NAC - wat hebben jullie gespeeld dit weekend, ben het even vergeten..........mhoewhahahaha was echt mega slecht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik schijt op NAC, Jij schijt op Nac, wij schijten allemaal op NAC, NAC, NAC, NAC

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Earley,
    Het liep niet lekker, is helemaal waar, maar "mega slecht" ben ik niet met je eens. Eerder gingen Heerenveen (4-2), PSV (2-1) en Groningen (1-0) bij ons onderuit. En ach, soms zit het mee en soms zit het tegen. Na afloop nog even met Ellery Cairo, Nordin Boukari en Robert Maaskant gesproken, allen waren duidelijk, het liep niet en Ajax was gewoon beter.

    En Ruud,
    Ik hoor het meer de laatste tijd, en zijn veel mensen die last van buikloop hebben. Rot voor je!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. de scout - zat ook maar wat te narren. ik heb het vaag gevolgd, zat meer op Feyenoord te letten.

    denk dat NAC in het begin van het seizoen iets boven hun niveau speelde, maar goed, heb je toch maar van mogen genieten....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hierbij een link naar de legendarische "Maarten Fliek schepbal"

    http://www.dumpert.nl/mediabase/276601/46afbd08/een_bewussie.html

    Nu snap ik waarom hij naar Olympia is gegaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Maarten was de favoriet van onze voormalige aanvoerder MO!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het begon bij NAC goed omdat toen de hand van Brandts nog te zien was... en Reuser nog fit was. Langzaam is het geklungel van Maaskant naar boven gekomen. Zonde voor NAC dat Ernie aan de kant is geschoven voor een vriendje van t bestuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klopt Loek, Maaskant heeft nog nooit wat zinnigs laten zien

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Loeki(van de reclame?) en Ernie(van Bert?)
    Ik geloof mijn ogen niet mannen! Zo veel verstand van het spel op de groene mat en de interne zaken bij NAC.
    En dan bij Reeuwijk 6 blijven hangen? Dit kan toch niet waar zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Speel liever bij bij Reeuwijk 6 dan bij NAC. Veel hoger niveau plus veel gezelliger...
    En als je goed leest zie je dat je mijn naam zonder i schrijft, hoe kan je nou scout zijn met zulke slechte ogen?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. altijd leuk met die vedetten, kreeg mooi de volle laag met de brandslang, had ik maar niet bij die lullen uit 8 moeten staan.........

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Loeki,
    Als ik het goed heb ben je toch een zoon van de ouders uit de K.W. straat? Vader Rien en je moeder hoorde ik vroeger nog wel eens roepen "Loekiiiiiii, eten"! Dus ga nu niet ineens vertellen dat het Loek is omdat je een beetje groter bent geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Haha scout leuk gegokt, maar mijn vader is niet rien dus als je uit die straat Loeki hoort roepen zijn ook je oren niet goed. Een scout van niks ben je, vandaar die slechte resultaten van
    NAC(ompetitie)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Loeki,
    Hahaha, mijn ogen zijn gelukkig prima, het gehoor inderdaad iets minder en 't is lang geleden dat ik in het dorp was, dat wel. Het is geen gokken maar er liepen meer "Hermenetjes" in het dorp. Rieni,Niekie,Corrie,Appie dus Loeki hoorde je ook wel eens ergens.Was je zeker op visite bij je oom.( en je vader is dan Appie, dat kan dan niet missen)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja scout dat klopt. Dat je mijn naam hoorde terwijl ik bij mijn oom was kan kloppen. Rien zn vrouw riep mij waarschijnlijk om te komen eten mmm waarschijnlijk niet haha. Anders is dat toch al zeker 40 jaar geleden.. Ben je al zo oud?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. VEERTIG JAAR GELEDEN ALWEER!! De tijd gaat snel Loeki Loek.

    BeantwoordenVerwijderen