zondag, maart 15, 2009

Reeuwijk 6 redt het niet tegen Sportief 3

Het zesde zag afgelopen zaterdag 14 maart geen kans om het sterke Sportief 3 punten afhandig te maken. In de thuiswedstrijd werd nog met 2-0 gewonnen, maar nu gingen we kansloos met 3-0 ten onder. Daarbij moet wel vermeld worden dat de (overigens goed fluitende) scheidsrechter een groot aandeel had in het verlies. De andere grote aandeelhouder was Dorre, maar daarover later meer.

Coach Evert kon over 13 spelers beschikken. De wintersporters Dick en Steve waren weer terug, maar nu was Ton Burger ziek. Teveel gegeten? Wie zal het zeggen.

Het is altijd een hele rit naar Woerdense Verlaat, maar iedereen redde het op tijd. Een speciale vermelding voor de beide Yarissen in het wagenpark. Zij reden eigenlijk het makkelijkst van allemaal.

Tijdens de opstelling bleek Evert nog steeds geen vertrouwen te hebben in Japio. Deze voormalige vedette begon samen met Kluuk op de bank.

Na een korte warming-up begon de wedstrijd op een modderig en zwaar veld. De gestage regen maakte het er niet eenvoudiger op. Sportief zette direct druk. Toch was Reeuwijk 6 gevaarlijk met de counters. Onze twee snelle spitsen, Martijn en Ian werden dan ook constant bewaakt door de Sportief verdedigers.

Aan de andere kant moest de verdediging bestaande uit Gerrit, Dave, Niels en Marco alle zeilen bijzetten om de Sportief spitsen te weerstaan. Zij wisten deze klus tot de 25e minuut te klaren. In deze minuut wist Sportief tot scoren te komen door een fraai doelpunt.

Na dit doelpunt ontstonden meer hachelijke situaties voor het Reeuwijk doel, maar het was telkens Gerrit die de ballen wist te blokken. Het enige schot waarbij dit niet lukte werd door de Reeuwijk doelman gekeerd.

Vlak hierna werd Martijn in het strafschopgebied ten val gebracht. Een geweldige mogelijkheid om langszij te komen. Onze Penaltyspecialist Dorre nam een lange aanloop en....... schoot de bal huizenhoog over! Zoals zo vaak had nu ook dit nadeel weer een groot voordeel.... geen doelpunt, maar wel een kratje bier! Het was vervolgens leuk om weer eens lekker te schelden op Dorre, maar we gingen uiteraard al snel weer over op de wedstrijd.

Vlak hierna besloot de scheidsrechter om Sportief maar eens een strafschop kado te geven. Helaas liep er geen Dorre bij Sportief, 2-0.

Opnieuw bleef Sportief ons onder druk houden. Een van de vele levensgevaarlijke corners kwam bij Gerrit uit. Deze durfde niet te koppen omdat de bal dan zeker in eigen doel zou zijn gegaan. De poging van de tegenstander werd echter prima door EarlyGrey uit "de zes" gekopt.

De tweede helft gaf het zelfde beeld. Een aandringend Sportief en een counterend Reeuwijk 6. Japio was in de ploeg gekomen voor de uitgebluste EarlyGrey en de ongelukkige Dorre viel geblesseerd (en gedesillusioneerd)uit. De halfgeblesseerde Steve naam zijn taak over.

Het derde Sportief doelpunt kwam eigenlijk ook op naam van de scheidsrechter. Een laag schot vloog langs de paal tegen de verzorgerstas aan. Deze tas werd door de scheidsrechter aangezien als de handen van de Reeuwijk doelman. Een onterechte hoekschop was het gevolg en uit deze hoekschop werd met het hoofd gescoord.

Ok na dit derde doelpunt bleek het zesde niet opgewassen tegen het jonge Sportief en het was op zich een prima prestatie dat het bij 3-0 bleef.

UItblinkers: Gerrit, Marco, Davey en EarlyGrey

Wetenswaardigheden

Wimpie de Hooligan
De geblesseerde Eric "Wimpie" Overdam zag haarscherp dat een Sportief speler een elleboogstoot simuleerde. Hij deed net of Marco hem in het gezicht raakte. Toen Wimpie daar wat van zei zou de Sportief speler wel eens even verhaal komen halen. Toen bleek dat Wimpie in een zwaardere gewichtsklasse zat dan de Sportief spelers zag deze er toch maar vanaf.

Peet en Lin opnieuw verliefd?
Peter (Japio)en Linda werden samen onder een paraplu gesignaleerd. Volgens mensen die er dicht bij stonden had dit een hoog "tortelduiven" gehalte.

Mike komt eraan
Er zijn sterke aanwijzingen dat Mike volgende week zijn rentree maakt in het zesde. Dit hebben we vaker gehoord, maar Dick van Dam is zeer zeker van zijn zaak.

Kluuk en de ingooi
Ver in de tweede helft kreeg Kluuk een inworp te nemen. Spelers en begeleiding van het zesde hebben echter nog nooit zo'n beroerde inworp gezien. Dit ontlokte Dikkem de terechte vraag "hoe lang voetbal je nou al Kluuk? "

20 opmerkingen:

  1. Early Grey uitblinker?

    Hahahahahaha, die houten Klaas kan niet eens normaal lopen, laat staan voetballen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klopt helemaal, ik voetbalde de sterren van de hemel.....uiteraard wel op de houtenklaas manier, dat dan weer wel.

    Ian was zo slecht he, niet aanvoerder waardig...;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He Early, is dit een sollicitatie naar het aanvoerderschap?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ha bokkie, zou wel terecht zijn denk......ik straal natuurlijk veel meer leiderschap uit dan het broekie Ian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. volgens mij gaat het bij aanvoerderschap vooral om inzicht...
    en laat dat nou net jouw minst sterke punt zijn EarlyGrey!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. appelstroop - haha bedankt.....

    wat hoorde ik nou, kunnen jullie het kampioenschap vergeten......das balen voor jou ghehe

    BeantwoordenVerwijderen
  7. laat ik het zo zeggen, we zijn er veel minder ver vanaf dan jullie na het laatste resultaat!
    we krijgen ze nog 2 keer dus wie weet! maar we zijn realistisch en kijken nu vooral naar een einpositie bij de eerste 3...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bij de eerste 3 in een G-competitie vind ik een bar slecht resultaat.

    Er stond notabene een bejaarde op doel bij jullie tegenstander van afglopen zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Early Grey aanvoerder?

    Hahahahaha, die heeft zichzelf niet eens onder controle, laat staan een elftal

    BeantwoordenVerwijderen
  10. En dan nog iets Early Grey. Stond Linnipin met een spandoek langs de kant afgelopen zaterdag of was dat ook weer een sterk verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat is die Urlie Gree stil zeg. Eindelijk de mond gesnoerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nee toch??? Grey weg??? Heeeerlijk, ik pak de vlag (en 't is nog niet eens 30 april)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Scout, als je je idool Early Grey eens wil zien voetballen:

    Zaterdag 21/3 12.45 uur
    Reeuwijk 6- Soccer Boys

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jongens toch! Ik rij toch niet van Breda naar Reeuwijk om een alcohol verslaafde te zien, die moeite moet doen om een bal weg te kunnen trappen en vervolgens ook nog populair loopt te doen. Bovendien ben ik zaterdag bij Scheveningen-Noordwijk in de zaterdag hoofdklasse A.( om naar voetbal(ler)te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Appelstroop - wij hebben nooit kampioens aspiraties gehad, wij spelen dan ook boven verwachting. ja en voor jullie geldt dat verhaal natuurlijk andersom...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. sta toch op twee bij de strafschoppenpoule, wanneer dorre zijn auto weer eens aan het wassen is mag ik mijn talent laten spreken

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Haha, Nac-er dit riekt naar frustratie. Zo erg is t toch allemaal niet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. de scout probeert mij ook een beetje uit de tent te lokken, dat mag ik opzich wel....en verder mag iedereen vinden wat ie wilt van mij, maar bij anonimieteit heb ik mijn vraagtekens bij de waarde die ik er aan moet hechten......geen enkele denk

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Early en Loek, zijn jullie er zaterdag bij?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. loek wel, ik hoogst waarschijnlijk niet, maar ik bel Evert vanaaf effe

    BeantwoordenVerwijderen